Печінковий салат – 7 рецептів смачних салатів

Печінка – це субпродукт, але за поживними властивостями вона не поступається м’ясу. Багато господині готують страви на основі цього продукту, цінуючи його за смакові якості. Наприклад, печінковий салат. Багато часу на приготування витрачати не доведеться, а вариться печінка швидше, ніж м’ясо.

Класична варіація з яловичої печінкою

Це найпоширеніший вид салату. Можна готувати в простий день або подавати на свято.

Склад компонентів:

  • печінка яловича – 420 г;
  • перець чорний мелений;
  • морква – 2 коренеплоду.;
  • сіль;
  • майонез – 110 мл;
  • цибуля – 2 шт.

Черговість виконання:

  • У промитої печінки видалити плівки. Залити водою. Підсолити. Відварити. Остудити. Подрібнити. Знадобляться брусочки.
  • Морква перетерти. Нашаткувати цибулини. Відправити на сковорідку. Підсолити. Засмажити.
  • Змішати обжарку і печінку. Залити майонезом. Розмішати. Присипати перцем. Перемішати.

Печінковий салат шарами

Цей салат слід поміщати на найпочесніше місце на святі. Готується просто, а виходить дивним на смак.

Інгредієнти:

  • цибуля – 4 цибулини;
  • печінка – 550 г куряча;
  • олія соняшникова;
  • морква – 4 шт.;
  • огірок – 5 шт. маринований;
  • майонез;
  • яйце – 6 шт.

Приготування:

  • Закинути у воду печінку. Відварити. Потрібно півгодини. Рідину злити. Субпродукт нарізати соломкою.
  • Огірки подрібнити кубиками. Якщо овоч має жорстку шкірку, то її попередньо краще зрізати.
  • Зварити моркву. Остудити. Взяти крупного помелу тертку. Перетерти.
  • Нашаткувати цибулю. Покласти у сковорідку. Влити олію. Обсмажити.
  • Відварити яйця. Білки порізати. Жовтки натерти.
  • Тепер настав час скласти підготовлені продукти. Викладати все послідовно: печінка, шар майонезу, огірки, майонез, морква, майонез, білок, майонез. Повторити шари. Прикрасити жовтками.
  • Перед подачею просочити пару годин.

З курячою печінкою

Закуска володіє чудовим смаком, принесе задоволення і викличе захват. Печінковий салат з курячою печінкою не тільки смачний, але і дуже корисний.

Дивіться також:  Салати на день народження: 22 простих і смачних рецепта приготування

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • куряча печінка – 320 г;
  • майонез – 120 мл;
  • сіль;
  • огірки – 190 г мариновані;
  • чорний перець мелений;
  • печериці – 210 р.

Приготування:

  • Залити водою печінку. Підсолити. Проварити. Остудити. Нарізати. Знадобляться кубики.
  • Порізати печериці. Обсмажити з використанням олії.
  • Залити водою яйця. Поварити. Остудити. Зняти шкаралупу. Порубати.
  • Подрібнити огірки кубиками.
  • З’єднати всі продукти. Присипати перцем. Присолити. Залити майонезом. Перемішати.

З морквою та цибулею

Печінковий салат з морквою і цибулею завдяки правильному поєднанню продуктів сподобається всім домочадцям.

Інгредієнти:

  • горошок – 260 г;
  • яловича печінка – 530 г;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло;
  • майонез;
  • огірок – 210 г солоних.

Приготування:

  • Залити водою субпродукт. Зварити. Рідину злити. Нарізати печінку тонкою соломкою.
  • Подрібнити цибулю. Натерти моркву. Цибульні півкільця відправити в сковороду. Влити олію. Додати морквяну стружку. Засмажити.
  • Огірки натерти.
  • Підготовлені продукти змішати. Присолити. Підсипати перець. Залити майонезом. Перемішати.

З солоними огірками покроково

Печінковий салат з солоними огірками виходить ситним, смачним і корисним.

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 110 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез;
  • картопля – 2 шт.;
  • зелень;
  • морква -2 шт.;
  • горошок – 4 ст. ложки консервований;
  • огірок солоний – 65 р.

Приготування:

  • Залити водою субпродукт. Проварити. Рідину злити. Остудити. Нарізати кубиками.
  • Не знімаючи шкірку зварити моркву і картоплю. Остудити. Очистити. Нарізати кубиками.
  • Нашаткувати цибулю. Зелень порубати. Порізати огірок.
  • Викласти печінку. Розподілити огірок. Вкрити шаром цибулі. Промазати майонезом. Розкласти картоплю. Підсолити. Змастити майонезом. Викласти моркву. Присипати горошком. Змастити майонезом. Присипати зеленню.

Морський салат з печінкою тріски

Хороший варіант для сніданку. На приготування буде потрібно всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • печінка тріски – банку;
  • перець чорний;
  • цибуля – 2 шт. ріпчаста;
  • яйце – 5 шт.
Дивіться також:  Салат Мімоза: чотири рецепту з консервою

Черговість виконання:

  • Взяти вилку. Розім’яти вміст банки.
  • Залити водою яйця. Проварити. Остудити. Позбавити від шкаралупи. Нарізати.
  • Нашаткувати цибулю. Якщо не любите відчувати гіркоту, обдайте його окропом. Після проведеної процедури овоч стане ніжним і ідеально впишеться до складу салату.
  • Змішати розім’яту печінку з цибулею. Додати яйця. Підсолити. Присипати перцем. Перемішати.

Теплий печінковий салат

Незвичайне виконання салату порадує і принесе задоволення всім гостям. Завдяки вишневому смаку, страва виходить ароматним і апетитним. Для приготування можна використовувати будь-який вид печінки.

Інгредієнти:

  • вершкове/ топлене масло – 55 г;
  • печінка – 650 г;
  • перець;
  • вишня – 160 г;
  • сіль;
  • листя салату.

Соус:

  • вишня – 210 г;
  • сіль;
  • оливкова олія – 55 мл;
  • мед — 3 ст. ложки;
  • бальзамічний оцет – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити ягоди. Кісточки видалити. Порцію ягід, яка призначається для соусу, помістити в блендер. Залити оцтом. Додати масло. Влити мед. Підсолити. Збити.
  • Субпродукт нарізати.
  • У сковороді розтопити вершкове або топлене масло. Помістити м’ясної компонент. Обсмажити.
  • На блюдо покласти листочки салату. Викласти засмажку. Присипати ягодами.
  • Залити соусом. Відразу подавати.

Поради

  • Щоб блюдо вийшло максимально смачним, треба правильно підготувати печінку. Краще заздалегідь замочити субпродукт у молоці. Потримати півгодини. Завдяки такій маніпуляції піде можлива гіркоту. Потім зняти плівки і відварити. Під час варіння не допускати сильного бурління рідини.
  • Використовуйте для приготування спеціальні кільця, які допоможуть сформувати салат, зроблять його оригінальним і привабливим.
  • Листковий салат, перед тим як подавати, найкраще потримати в холодильнику. Шари добре просочаться, завдяки чому страва порадує вас своїм смаком.