Печінковий торт з яловичої печінки – 4 рецепта

Печінковий торт – це самостійне закусочне блюдо і салат одночасно. Приготувати його дуже просто. Тому таке незвичайне виріб з печінки – прекрасний варіант для урочистого столу, і як «чергового» страви.

Особливості приготування

Чому ця закуска називається тортом? Адже зазвичай торт асоціюється з десертом. Закуска складається з коржів, перемазанних, подібно до крему, начинкою.

Важливий аргумент на користь приготування цього незвичайного страви – безумовна користь печінки для організму: це справжнє джерело вітамінів і корисних мікроелементів.

Варіантів приготування безліч. Печінку можна використовувати не тільки яловичу, але і свинячу, але і пташину. Складного в приготуванні нічого немає, приготувати його зможе навіть початківець кулінар.

Класичний рецепт печінкового торта з яловичої печінки

Печінковий торт тим і цікавий, що у кожної господині свій власний секрет. І, природно, кожна вважає кращим саме свій спосіб приготування. Але цей рецепт печінкового торта – універсальний і сподобається всім. Смачний, бюджетний і зовсім не складний.

Продукти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • Молоко – 1 стакан.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цибулю-«ріпка» – 4-5 середніх головок.
  • Майонез.
  • Олія рослинна.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп, петрушка.

Покроковий алгоритм приготування:

  • Промийте печінку, очистіть її від плівок і жилок (здається, це жовчні протоки, але не важливо).
  • Печінка наріжте великими шматками, залийте молоком і залишити вимочуватися 30 хвилин. Потім подрібніть в м’ясорубці, долив молоко, в якому печінка вымачивалась.
  • Посоліть масу, вмішайте яйця і борошно (при бажанні, її можна замінити манною крупою).
  • Переміщайте суміш. За консистенцією вона повинна бути, як млинцеве тісто. Якщо тісто для коржів «торта» вийшло занадто рідке, додати борошна. Якщо, навпаки, занадто густе – долийте трохи молока і знову перемішайте.
  • Смажте млинці на розігрітій сковороді. Час обсмажування з кожної сторони становить приблизно 1 хв. Краще використовувати спеціальну млинцеву сковорідку, оскільки коржі виходять м’якими і їх легко пошкодити.
  • Готуємо «крем»: Почистіть, промийте і дрібно наріжте цибулю. Потім обсмажте його до світло-золотистого кольору.
  • Помийте і поріжте зелень.
  • Змішайте цибулю з майонезом і зеленню.

Тепер залишається, як при приготуванні класичного кондитерського виробу, перемазати коржі цибульно-майонезній начинкою і помістити в прохолодне місце, краще на ніч.

Страва має один недолік: з’їдається миттєво, так що не позіхайте!