Печінковий торт з курячої печінки – 6 рецептів

Печінковий торт з курячої печінки — улюблена закуска тисячі сімей. Проста, економічна, соковита – вона стане прикрасою будь-якого святкового столу і просто недільного сімейного вечері. Готуватися торт за годину, а задоволення доставляє на весь вечір! Тим більше, що завжди легко урізноманітнити рецепт, доповнюючи його новими інгредієнтами. Як готувати торт, які незвичайні зробити «креми» та про багато іншого читайте у нашій підбірці.

Класичний печінковий торт з курячої печінки

Печінковий торт, в принципі, легко готувати з будь-яких видів печінки, наприклад, свинячий і яловичої. Але найкращий рецепт печінкового торта з використанням курячої, адже він виходить найбільш ніжним. Куряча печінка ніколи не гірчить, а крім того, пропікається всього за кілька хвилин.

Завжди є спокуса з’їсти торт гарячим, але будьте терплячими – у холодному, напитавшемся вигляді він просто чудовий!

Для приготування класичного торта приготуємо:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2-3 ст. л борошна;
  • одне яйце;
  • сіль, перець за смаком;
  • велика цибулина;
  • сода (на кінчику ножа);
  • рослинна олія для смаження;
  • часник;
  • пучок зелені (кропу і петрушки);
  • морква велика 1 шт;
  • сметана і майонез по 150 мл

Печінка розбираємо, ретельно вирізаючи дрібні плівки. Цибулю і часник чистимо. Пробиваємо все блендером з шматочками цибулі і, при бажанні, часнику. Додаємо сире яйце. Кладемо пару ложок борошна і соди. Перемішуємо. Повинна вийти суміш, як якщо б ми збиралися піч класичні оладки – не густа, але й не рідка.

Ідеальна посуд для приготування – чавунна сковорідка з товстим дном. Але якщо її немає, використовуємо звичайну, з антипригарним покриттям.

  • Розігріваємо сковорідку. Надто сильний вогонь нам не потрібен, інакше коржі згорять знизу. Досить середнього вогню (у мене на плиті це «двійка»).
  • На сковорідку виливаємо рослинного масла, прогріваємо його грунтовно. Тепер ополоником виливаємо суміш і рівномірно розподіляємо її по сковорідці. Повинен вийти круглий млинців діаметром 10-15 див. Краще не робити занадто великі млинці – їх стає важко перевертати. Але, якщо ви професіонал, то випікайте коржі розміром на власний розсуд. Готові коржі пористі, пухнасті, рівномірно пропечені. Саме тому краще пропікатися їх на помірному вогні.
  • Заздалегідь можна приготувати крем. Цибулю з морквою пережарити до соковитості на сковорідці. Для м’якості та легкого вершкового відтінку, буде не зайвим додати туди шматочок вершкового масла — він пом’якшить смак тортика, надавши йому приємну ніжну ноту. Замішуємо соус – зводимо майонез з нежирної сметаною, видавлюємо туди зубчик часнику, додаємо пучок дрібно нарізаної зелені.
  • Залишилося скласти наш тортики і наситити. Готові коржі переслаиваем в такій послідовності: перший промазуємо морквою з цибулею, другий – соусом, третій морквиною, четвертий соус і так поки коржі не закінчаться. Останній корж змащуємо соусом і рясно посипаємо зеленню. Тортик повинен настоятися кілька годин. Якщо ви приготуєте його ввечері – вранці або в обід їжте на здоров’я! Такого соковитого печінкового торта ви ще точно не пробували!

    В мультиварці

    Мультиварка має режим «випічка» і господині активно ним користуються, і радувати близьких тортиками і пирогами. Легко в мультиварці приготувати торт з печінки, пропекая коржі прямо на дні чаші.

    Готуємо так:

  • По класичному рецепту замісимо фарш з печінки, яєць, цибулі і борошна (замість соди за бажанням додайте чайну ложку розпушувача).
  • На дно мультичаши виливаємо трохи рослинного масла і прогріваємо його.
  • Виливаємо тісто і пропекаем коржі на режимі «випічка» до сигналу про закінчення готування.
  • Готові коржі викладаємо на блюдо і переслаиваем будь-якою начинкою.
  • Для варіанта з мультиварки пропонуємо новий варіант закуски – з кремом з кисломолочного сиру «Філадельфія». Вийде цікавий і смачний варіант з м’яким сирним присмаком. Останній корж краще змастити кремом, а потім присипати зеленню і, якщо бажаєте, видавіть зверху один зубчик часнику.

    Печінкова випічка з грибами

    Куряча печінка дуже добре поєднується з грибами — лісовий грибний аромат і ледь помітна гірчинка печінки створюють альянс, який люблять дорослі гурмани. Для такого тортика підійде суміш курячої печінки з яловичої і будь-які гриби (заморожені білі, свіжі печериці та гливи).

    Курячу печінку можна брати і одну – яловича бажана, але не обов’язкова;

    Дотримуємося рекомендацій і робимо торт:

  • У рівних пропорціях змішуємо курячу і яловичу печінку.
  • Промалываем її в м’ясорубці або блендері разом з цибулиною і хлібним м’якушем.
  • Додаємо яйце.
  • Присаливаем, перчимо.
  • Вимішуємо фарш.
  • Пропекаем на сковорідці коржі.
  • В окремому посуді обсмажуємо гриби з цибулею, поки рідина не випарується.
  • Прослаиваем коржі грибами, чергуючи їх сиром Філадельфія (або просто майонезом з соусом — так економічніше).
  • Останній шар буде сирним або соусу.
  • Обов’язково посипайте шар зеленню. Так блюдо вийде дуже привабливим, і таким смачним! Тортику важливо дати настоятися в холоді. Ріжуть його ножем на порції і їдять, смакуючи кожен шматочок цієї ситної незвичайної закуски!

    Торт з курячої печінки з молоком

    Торт з курячої печінки з молоком виходить ніжним. Молоко стане паличкою-виручалочкою тоді, коли ви трохи переборщили з борошном або консистенція тіста вийшла густоватой. Можна заздалегідь печінку замочити в молоці – так вона вийде ще ніжніше, а тортик стане танути в роті.

    Ідеальна спеція для печінкового торта – орегано (материнка). Так само можна пробувати чебрець, адже він добре поєднується з усіма м’ясними стравами та піцою.

    Додати молоко важливо на тій стадії, коли печінка перемолота і змішана з яйцем і борошном. Влийте його тонкою цівкою, постійно помішуючи тісто. Не забудьте спробувати на сіль. Далі випікаємо всі за звичайним рецептом, а коржі змащуємо сирним сиром або соусом.

    Загрузка...

    З додаванням плавленого сиру

    Тортик з курячої печінки хороший тим, що його легко слега видозмінювати, а допоможуть у цьому різні начинки. Багато господинь освоїли рецепт закуски з плавленим сиром — їм змазують коржі в чистому вигляді або змішують його зі сметаною або майонезом.

    Якщо використовувати плавлений сир з шматочками зелені, шинки або грибів, тортик вийде ще смачніше і оригінальніше.

    Робимо тортик так:

  • Випікаємо коржі.
  • Поки вони теплі, змащуємо їх кремом із сиру, змішаного з будь-яким соусом.
  • Пересипаємо шари зеленню.
  • Зверху змащуємо соусом.
  • Трьом будь-який твердий сир: сирна нотка зазвучить яскравіше і торт буде смачніше.
  • Даємо закуски просочитися протягом кількох годин.
  • Їмо, розрізаючи на порції гострим ножем.
  • Сирно-печінковий тортик дуже затребуваний на всіх святах і навіть на дитячих (а адже рідко які діти люблять печінку, як її ні готуй). Він смачний, пряний, а печінка сама по собі не вгадується, ховаючись за смаком начинки.

    Печінковий торт «Ніжність»

    Всім, хто стежить за вагою, доведеться по душі лайт-версія тортика, який зазвичай називають «Ніжністю». Секрет торта в соусі — у ньому використовується не жирний майонез, а натуральний йогурт або мацоні. Його добре б змішати з часником і травами.

    Зробимо дуже просто:

  • Випечемо коржі, додавши замість борошна хлібний м’якуш, замочений у молоці і віджатий.
  • Змішаємо йогурт з сіллю, часником і травами.
  • Переслоим наш тортик.
  • Дамо йому просочитися 2-3 години на холоді.
  • З’їмо з шматочком цільнозернового хліба і гарячим чаєм з лимоном.
  • Будь тортик підійде для перекусу на роботі, якщо з’їсти його з зі свіжими огірками, пекінською капустою або помідорами вприкуску.

    Печінковий тортик можна начиняти сиром, який попередньо потрібно розтерти зі сметаною, присолити і з’єднати з часником. Незвично і смачно приправляти його оливками або маслинами, великою кількістю цибулі, засмаженого на вершковому маслі. Для любителів екзотики рекомендуємо спробувати посипати його кінзою, порізаної на шматочки. Не чекайте свята, щоб спробувати це смачне ласощі. Побалуйте себе їм вже сьогодні на вечерю! Будьте впевнені, ви залишитеся задоволені.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...