Печінковий торт з курячої печінки – 6 рецептів

Печінковий торт з курячої печінки — улюблена закуска тисячі сімей. Проста, економічна, соковита – вона стане прикрасою будь-якого святкового столу і просто недільного сімейного вечері. Готуватися торт за годину, а задоволення доставляє на весь вечір! Тим більше, що завжди легко урізноманітнити рецепт, доповнюючи його новими інгредієнтами. Як готувати торт, які незвичайні зробити «креми» та про багато іншого читайте у нашій підбірці.

Класичний печінковий торт з курячої печінки

Печінковий торт, в принципі, легко готувати з будь-яких видів печінки, наприклад, свинячий і яловичої. Але найкращий рецепт печінкового торта з використанням курячої, адже він виходить найбільш ніжним. Куряча печінка ніколи не гірчить, а крім того, пропікається всього за кілька хвилин.

Завжди є спокуса з’їсти торт гарячим, але будьте терплячими – у холодному, напитавшемся вигляді він просто чудовий!

Для приготування класичного торта приготуємо:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2-3 ст. л борошна;
  • одне яйце;
  • сіль, перець за смаком;
  • велика цибулина;
  • сода (на кінчику ножа);
  • рослинна олія для смаження;
  • часник;
  • пучок зелені (кропу і петрушки);
  • морква велика 1 шт;
  • сметана і майонез по 150 мл

Печінка розбираємо, ретельно вирізаючи дрібні плівки. Цибулю і часник чистимо. Пробиваємо все блендером з шматочками цибулі і, при бажанні, часнику. Додаємо сире яйце. Кладемо пару ложок борошна і соди. Перемішуємо. Повинна вийти суміш, як якщо б ми збиралися піч класичні оладки – не густа, але й не рідка.

Ідеальна посуд для приготування – чавунна сковорідка з товстим дном. Але якщо її немає, використовуємо звичайну, з антипригарним покриттям.

  • Розігріваємо сковорідку. Надто сильний вогонь нам не потрібен, інакше коржі згорять знизу. Досить середнього вогню (у мене на плиті це «двійка»).
  • На сковорідку виливаємо рослинного масла, прогріваємо його грунтовно. Тепер ополоником виливаємо суміш і рівномірно розподіляємо її по сковорідці. Повинен вийти круглий млинців діаметром 10-15 див. Краще не робити занадто великі млинці – їх стає важко перевертати. Але, якщо ви професіонал, то випікайте коржі розміром на власний розсуд. Готові коржі пористі, пухнасті, рівномірно пропечені. Саме тому краще пропікатися їх на помірному вогні.
  • Заздалегідь можна приготувати крем. Цибулю з морквою пережарити до соковитості на сковорідці. Для м’якості та легкого вершкового відтінку, буде не зайвим додати туди шматочок вершкового масла — він пом’якшить смак тортика, надавши йому приємну ніжну ноту. Замішуємо соус – зводимо майонез з нежирної сметаною, видавлюємо туди зубчик часнику, додаємо пучок дрібно нарізаної зелені.
  • Залишилося скласти наш тортики і наситити. Готові коржі переслаиваем в такій послідовності: перший промазуємо морквою з цибулею, другий – соусом, третій морквиною, четвертий соус і так поки коржі не закінчаться. Останній корж змащуємо соусом і рясно посипаємо зеленню. Тортик повинен настоятися кілька годин. Якщо ви приготуєте його ввечері – вранці або в обід їжте на здоров’я! Такого соковитого печінкового торта ви ще точно не пробували!