Печінковий торт з свинячої печінки — 6 рецептів

Відносно молоде блюдо, приготоване за канонами класики, з ніжною структурою і чудовими смаковими якостями, по праву заслужило місце закусочної на столі. Класичний рецепт печінкового торта зі свинячої печінки має безліч варіацій з використанням додаткових продуктів, лише підкреслюють чудовий смак закуски.

Класичний печінковий торт зі свинячої печінки

Це апетитна закуска, яка буде гідно оцінена любителями страв з печінки.

Для втілення в життя нехитрого, але при цьому дуже смачного блюда, необхідно підготувати:

  • 600 г печінки;
  • 150 г майонезу;
  • 40 р борошна;
  • 100 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 4 морквини;
  • сіль, перець, зелень.

Перед початком роботи з печінки завжди видаляються жовчні протоки, і вона замочується в молоці. Якщо цього не зробити, субпродукт після термічної обробки буде жорстким і сухим.

Готується торт наступним чином:

  • Через 2 години, печінка очищається від плівки і подрібнюється разом з цибулинами за допомогою блендера або кухонного комбайна.
  • В печінкову масу вводиться борошно і вбивають яйця.
  • Тісто солиться і приправляється, після чого з нього випікаються нетовсті млинці.
  • З відвареної, натертої моркви, нарізаної зелені та майонезу робиться соус.
  • Коржі по черзі змащуються соусом і складаються стопкою, утворюючи торт.
  • Подається страва холодним.

З додаванням часнику

Добавка часнику в соус для прошарку дозволяє надати страві пікантну гостроту.

Виповнюється рецепт з:

  • 500 г печінки;
  • 100 г сметани;
  • такої ж кількості борошна;
  • 3 яєць;
  • 300 р майонезу;
  • 3 цибулин;
  • 4 морквин;
  • головки часнику;
  • солі, перцю, зелені, молока для вимочування.

Щоб прикрасити стіл оригінальним тортом, виконайте наступне:

  • Субпродукт звільняється від плівки і жовчних проток, ріжеться на шматки, які замочуються в молоці на годину.
  • Вимочений печінка подрібнюється в блендері і змішується зі сметаною, борошном, яйцями, сіллю і спеціями.
  • З однорідного тіста випікаються коржі.
  • Терта морква з подрібненою цибулею пассеруются, після чого змішуються з рубаною зеленню, пропущеним через прес часником і майонезом для отримання часникового крему.
  • Коржі промащуються соусом і збираються у формі торта, який відправляється в холод на 3 години.
Дивіться також:  Картопля в фользі в духовці – 8 рецептів запікання

З грибною начинкою

Ще одна варіація, для виконання якої необхідні:

  • печінка – 800 г;
  • борошно – 180 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • печериці – 500 г;
  • молоко – 100 мл;
  • майонез – 300 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

  • Гриби нарізати товстими пластинками і обсмажуються на сковороді, в яку після випаровування рідини додається нашатковану цибулю.
  • З підготовленого субпродукту, молока, борошна, 2 яєць і солі готується тісто для коржів.
  • Печінкові млинці перемазуються майонезом, за яким розподіляється цибульно-грибна маса.
  • Змащений майонезом верхній корж посипається відвареною тертим яйцем.

Печінковий торт з свинячої печінки з плавленим сиром

Щоб спробувати створити печінковий блюдо з сирними нотками, слід підготувати наступний продуктовий набір:

  • печінка – 750 г;
  • борошно – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сир плавлений «Дружба» – 1 шт.;
  • молоко – 400 мл;
  • майонез – 70 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія соняшникова – 150 мл;
  • сіль, перець, зелень.

«Дружбу» можна замінити іншим аналогічним сиром, але перевіреної якості. Сирний продукт, куплений в цілях економії, замість сиру, може гірчити в готовому блюді.

У приготуванні слід дотримуватися наступного алгоритму дій:

  • Печінка промивається, очищається і заливають 250 мл молока на 2 – 4 години.
  • Після вимочування порізаний шматками субпродукт пропускається кілька разів через м’ясорубку або подрібнюється за допомогою блендера.
  • В печінкову масу додаються яйця, борошно, молоко, що залишилося і сіль зі спеціями.
  • З тіста сметанною консистенції випікаються млинці.
  • Подрібнені овочі пассеруются на сковороді до підрум’янення.
  • Торт збирається в наступному порядку – корж, майонез, овочі; корж, майонез, тертий сир. Потім цикл повторюється до закінчення продуктів.
  • Прикрашається виріб на розсуд кулінара і настоюється в холоді близько 6 годин для кращої просочення.
Дивіться також:  Курка теріякі – 8 рецептів приготування курки в соусі теріякі

Як приготувати в мультиварці?

Приготувати печінковий торт можна і за допомогою сучасного кухонного приладу, який покликаний полегшувати кулінарний процес.

Для виконання рецепту потрібно підготувати:

  • печінка – 700 г;
  • борошно – 100 г;
  • цибуля – 4 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • молоко – 70 мл;
  • майонез – 20 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія соняшникова – 60 мл;
  • розпушувач – 5 м;
  • сіль, перець, зелень.

Щоб покуштувати соковитіше, ніж при смаженні на сковороді, страва, дотримуйтесь простим алгоритмом:

  • Попередньо підготовлений субпродукт подрібнюється разом з ½ цибулі, після чого суміш викладається в глибоку миску.
  • Тісто замішується з печінкової маси, борошна, яєць, молока, солі, перцю і розпушувача, який робить корж більш повітряним і ніжним.
  • Отримане тісто за консистенцією трохи густіше, ніж на млинці, виливається в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Корж випікається в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин при відкритій кришці.
  • Готовий корж ділиться на 3 більше тонких пласта.
  • Паралельно на сковороді пассеруются кубики лука залишився і морквяна стружка з додаванням солі і приправ.
  • Нижні два коржа щедро присмачуються майонезом, на який викладається овочева начинка.
  • Завершується оформлення торта майонезній сіткою, прикрашеної гілочками зелені.

З баклажанами

Цікавий рецепт, в результаті виконання якого виходить чудове блюдо з ніжною начинкою.

Готується торт з:

  • 500 г печінки;
  • 120 мл молока;
  • 2 яєць;
  • 200 г борошна;
  • 3 г розпушувача;
  • цибулини;
  • баклажана;
  • помідори;
  • ½ Головки часнику;
  • шматки сиру;
  • 150 г майонезу;
  • солі, зелені та спецій.

Спосіб приготування:

  • Тісто готується з печінково-цибулевої маси, пропущеної через м’ясорубку, яєць, молока, борошна, солі і розпушувача.
  • З тіста, що нагадує по консистенції сметану, випікаються млинці.
  • Баклажани запікаються в духовці і подрібнюються, після чого змішуються з кубиками ошкуренных томатів. Начинка заправляється майонезом.
  • Кожен печінковий шар промащується отриманим соусом і збирається в торт, який відправляється в холод на 2 години.
Дивіться також:  Зрази м’ясні – 15 рецептів смачного приготування

Отже, печінковий торт – це прекрасна закуска, яка виявиться до речі при прийомі несподіваних гостей і в якості легкого, але дуже поживного вечері.