Печиво без яєць – 8 рецептів, дієтичних і пісних

Печиво без яєць готується дуже просто, виходить низькокалорійним, смачним і приємно хрустким.

Обов’язково спробуйте хоча б один із запропонованих рецептів.

Вівсяне печиво без яєць

Вівсяне печиво без яєць легке і корисне. Ця солодка хрустка випічка стане відмінним десертом на кожен день для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сметани;
  • сім ложок борошна;
  • 150 грам цукру;
  • ложечка соди;
  • 130 грам масла вершкового;
  • зовсім трохи-трохи солі;
  • 350 грам вівсянки.

Процес приготування:

  • Вівсянку відправляємо на гарячу сковороду і тримаємо її там кілька хвилин, щоб вона злегка обсмажилася. Потім подрібнюємо її за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • В іншу ємність викладаємо попередньо розм’якшене масло, до нього додаємо цукор, сіль, сметану і трохи збиваємо
  • В отриману масу додаємо соду, а потім і перемелену вівсянку. Щоб тісто вийшло ще більш густим, додаємо трохи борошна.
  • Формуємо коржі середнього розміру і доводимо до готовності в духовці протягом 15 хвилин, виставивши температуру до 170 градусів.

Дієтичне печиво пісочне

На дієті завжди хочеться чогось смачного або просто пожувати. У таких випадках варто приготувати пісочне печиво без яєць, склад якого не позначиться на вашій фігурі.



Необхідні продукти:

  • 100 грам масла;
  • 250 грам борошна;
  • 20 грам цукру;
  • 50 мілілітрів води;
  • щіпка солі.

Процес приготування:

  • У мисці з’єднуємо борошно і масло, зробити це найкраще руками.
  • У склянці з водою добре розчиняємо сіль з цукром і отриману рідину вливаємо до борошна з маслом.
  • З того, що вийшло, вимішуємо однорідну масу, розкочуємо пласт, робимо печиво будь-якої форми і готуємо в духовій шафі, попередньо розігрітій до 200 градусів. За часом це займе близько 40 хвилин.

На кефірі

Випічка на кисломолочної продукції всього виходить вдалою. Не менш смачним виходить і печиво на кефірі.

Дивіться також:  Морквяне печиво — 8 рецептів в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • півсклянки цукру;
  • маленька ложка соди;
  • велика ложка рослинної олії;
  • близько 400 грам борошна;
  • 200 мл кефіру.

Процес приготування:

  • З’єднуємо кефір, цукор, збиваємо, поки останній повністю не розчиниться.
  • Потім додаємо соду, борошно і зазначена кількість масла.
  • Руками добре переминаем масу так, щоб вона стала однорідна, гладка і перестала прилипати до пальців. Перетворюємо її в тонкий пласт, вирізаємо будь-які форми і доводимо їх до готовності при 200 градусах в духовці. На це йде не більше 10-15 хвилин — швидко, але неймовірно смачно!

Сирне печиво – простий рецепт

Бюджетний і дієтичний варіант – печиво без масла і яєць.



Випічка виходить ніжною за рахунок сиру, присутнього в складі.

Необхідні продукти:

  • цукрова пудра, кориця за своїм бажанням;
  • 250 грам сиру;
  • одне яблуко;
  • 50 грам цукру;
  • близько 100 грам натурального йогурту;
  • склянку борошна.

Процес приготування:

  • Сирне печиво по цьому рецепту робиться просто шалено. В будь-яку ємність вливаємо кефір, йогурт, змішуємо їх з цукром і борошном. З цих інгредієнтів повинна вийти тістоподібна маса. Добре вимісіть її і розкачайте в пласт.
  • Яблуко звільніть від шкірки і наріжте на невеликі прямокутні шматочки.
  • З тіста виріжте квадрати, на які покладіть по шматочку яблука і заліпіть краю.
  • Відправте в гарячу духову шафу на 20 хвилин, попередньо нагрів до 200 градусів.

Печиво без яєць і молока

Не проблема якщо захотілося випічки, а вдома не знайшлося потрібних продуктів. Можна поекспериментувати і зробити смачне печиво без яєць і масла, і навіть без молока — з мінімального набору компонентів.

Необхідні інгредієнти:

  • дві ложки олії оливкової або рослинного;
  • зовсім трохи солі;
  • склянка борошна;
  • 150 грам цукру;
  • цукрова пудра по своєму смаку.
Дивіться також:  Печиво Мадлен – 7 рецептів французького бісквітного печива

Процес приготування:

  • Рецепт не вимагає якихось особливих знань і умінь в області кулінарії. Для початку перемішуємо в глибокій ємності всі зазначені інгредієнти, крім масла і цукрової пудри.
  • В отриману суміш вливаємо олію і ретельно збиваємо все за допомогою міксера. У результаті повинна вийти маса, що нагадує вологу крихту. Її перекладаємо на стіл і починаємо місити руками, поки вона стане схожа на м’яке тісто.
  • Перетворюємо його в не занадто товстий «ковбаску», нарізаємо її на кружечки товщиною в палець. Відправляємо їх у форму для запікання, попередньо вмочивши з обох сторін в борошно.
  • Готуємо не менше 15 хвилин при 180 градусах, після чого відразу посипаємо пудрою і не чіпаємо випічку, поки вона не охолоне — інакше розсиплеться.

Хмиз на воді

Ще один спосіб приготувати випічку без використання яєць. Їх відсутність ніяк не впливають на кінцевий результат. Такий рецепт підійде і для посту.

Необхідні продукти:

  • приблизно 70 грам цукру;
  • склянку теплої води;
  • 50 мілілітрів масла рослинного;
  • близько 450 грам борошна;
  • зовсім трохи солі;
  • пудра за бажанням.

Процес приготування:

  • З’єднуємо вказану кількість цукру з сіллю, до них додаємо борошно, а потім акуратно починаємо вливати воду, перетворюючи масу в тісто.
  • У те, що вийшло, додаємо рослинне масло і доводимо до ніжного, м’якого стану. Прикриваємо тісто чим-небудь і даємо йому постояти близько 30 хвилин.
  • Через це час, перетворюємо грудку в тонкий пласт, подрібнюємо його на прямокутники середнього розміру, всередині яких робимо проріз. У нього загортаємо краї шматочків так, щоб вийшла потрібна форма у вигляді класичного «хмизу».
  • Доводити випічку до готовності можна на рослинному маслі в сковороді або ж прибрати її в духовку на 15 хвилин, виставивши температурний режим на 180 градусів.
Дивіться також:  Печиво на сковороді – 7 рецептів на швидку руку

Пісне морквяне печиво

Якщо ви думаєте, що вся пісна випічка несмачна і тверда, то ви сильно помиляєтеся! Спробуйте хоча б цей рецепт.

Необхідні продукти:

  • 2 грама солі і ваніліну;
  • близько 250 грам моркви;
  • три великих ложки рослинного масла;
  • 70 грам цукру;
  • ложка соди;
  • приблизно 300 грам борошна.

Процес приготування:

  • У миску кладемо спочатку подрібнену на терці моркву, потім масло, сіль, ванілін і цукор. Ретельно все вимішуємо.
  • Залишилося додати тільки сипучі інгредієнти (борошно і соду). Отриману масу доводимо до стану тіста, яке буде трохи прилипати — так і повинно бути.
  • Формуємо невеликі кружальця по типу фрикадельок, прибираємо у форму для випікання і тримаємо в гарячій духовій шафі 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Класичне галетне печиво

І печиво може бути корисним, якщо в його складі практично немає шкідливих інгредієнтів. Випічка по цьому рецепту виходить ніжною, ламкої і хрусткою.

Необхідні продукти:

  • 5 грам соди;
  • 15 мілілітрів масла рослинного;
  • 150 грам борошна;
  • 30 грам цукру;
  • 70 мілілітрів води;
  • 20 грам кукурудзяного крохмалю.

Процес приготування:

  • Вказану кількість води трохи нагріваємо і розчиняємо у ній цукор. Зробити це можна в мікрохвильовці.
  • Отриманий сироп перелити в миску і починаємо додавати інші компоненти. Масу добре вимішуємо, щоб вона вийшла не тільки однорідної, але ще і гладкою, не липла до рук. Даємо тісту постояти не менше 15 хвилин перед подальшою підготовкою.
  • Дуже важливо максимально тонко розкачати тісто – ідеально, якщо товщина буде 2 міліметри. З пласта вирізаємо будь-які форми невеликого розміру, перекладаємо їх на деко і доводимо до готовності в духовці. Температура повинна бути низькою – не більше 150 градусів, а часу піде на це не більше 30 хвилин.