Печиво через м’ясорубку – 5 рецептів приготування вдома

Печиво різних видів можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але печиво домашнього приготування набагато смачніше. До того ж, це творчість, яка приносить задоволення і радість. Пропонуємо приготувати печиво через м’ясорубку досить нестандартний спосіб красиво сформувати десерт.

Пісочне печиво через м’ясорубку

Щоб приготувати пісочне печиво через м’ясорубку знадобляться такі продукти:

  • цукор – 1 скл.;
  • борошно 3 скл.;
  • масло вершкове – 200 гр;
  • розпушувач – пів ложки (чайн.);
  • яйця — 2 шт.;
  • можна використовувати при бажанні ванілін (1 пакетик).

Яйця слід перемішати з цукром, ваніліном (можна без нього), розпушувачем. Масло трохи розігрівається і додається в яєчну масу і перемішується.

Тепер слід додати сюди борошно і замісити тісто.

Деко застеляється листом пергаменту або спеціальним силіконовим килимком. Прямо на нього буде прокручуватися з м’ясорубки тісто (прокрутка через ґрати, не використовуючи ніж), підрізаючи до потрібної довжини. Вироби відправляються в духовку, попередньо її треба розігріти до 200 градусів. Випікається протягом 20-ти хвилин.

На замітку! Печінкою можна надавати різну форму (сердечка, спіраль, вісімки). Можна змащувати поверхню печива трохи розведеної водою і збитим за допомогою вилки яєчним жовтком. Тоді у ласощів гарантовано з’явиться рум’яна кірочка.

Хризантема — покроковий рецепт

Печиво Хризантема через м’ясорубку готується недовго, тому вже на початку приготування можна включити духову піч для розігріву. Головне — заздалегідь вибрати режим.

Для тіста використовуються наступні інгредієнти:

  • майонез або сметана 250 гр;
  • цукор – 150 гр;
  • маргарин (масло вершкове) – 250 гр;
  • борошно 4 скл.;
  • 1 яйце;
  • оцет, щоб погасити соду;
  • чверть чайн. ложки соди.

Необхідно взяти відповідну глибоку миску, розім’яти в ній маргарин.

Додати туди майонез, розбити яйце. Загасити оцтом соду і влити туди ж. Всипати цукор. Перемішати.

Дивіться також:  Тісто на горішки – 7 рецептів, як зробити тісто для печива горішки

Тепер слід додати борошно, але не відразу всю, а додавати частинами, добре помішуючи. Повинно вийти густе, але досить пластичне тісто.

Наступний етап – установка м’ясорубки. Також, слід заздалегідь включити духовку, щоб вона прогрілася. Знадобиться деко. На дно стелиться пергамент.

Для зручності тісто ділиться на невеликі шматочки. Кожну маленьку порцію тіста треба прокрутити через м’ясорубку. При пропущенні тесту, треба відрізати пучки з «черв’ячків» ножем довжиною три-чотири сантиметри і відразу укладати їх на деко. Форма печива нагадує квітки хризантем, звідси і назва виробів.

Коли форма наповниться, її ставлять в духовку. Час випікання від 15 до 20 хвилин, температура 180 град.

На замітку! Яйця, майонез, сметана при змішуванні повинні бути не надто холодними, а кімнатної температури.

Печиво з маргарином з дитинства

Готується печиво з маргарином дуже просто. Маргарин часто використовується як альтернатива вершковому маслу. Звичайно, з маслом тісто виходить більш ароматним завдяки насиченому молочного смаку. Тим не менш, на маргарині випічка також виходить смачною.

Рецепт простий, потрібно мінімальне число компонентів:

  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 1 скл.;
  • пачка маргарину;
  • половина ложки (чайн.) соди харчової;
  • для гасіння соди потрібен сік лимона або трохи оцту;
  • 3 або 2,5 скл. борошна.

Спочатку маргарин порізати шматочками і дати постояти. В цей час розбити яйця і збити їх з цукром. Потім влити соду (погашену), знову збити, розім’яти маргарин, покласти в яйця і повторити процес ще раз. Тісто не повинно прилипати до рук. Готове тісто треба закрити целофаном і прибрати в холодильник. А поки воно там стоїть, включити духовку. Температура для випікання повинна досягти 200 градусів.

Тесту треба надати видовжену форму і приступити до прокрутити в м’ясорубці. Підтримуючи рукою, ножем потрібно обрізати, коли пучки паличок виповзуть з пристрою на 5 -7 сантиметрів, складати на деко. Час випікання — третину години. Після того, як печиво спечеться, зверху посипати їх цукровою пудрою.

Дивіться також:  Печиво з варенням і тертим тестом зверху – 7 рецептів

На замітку. У тісто можна додати какао, цедру лимона або апельсина, трохи коньяку — ці продукти змінять смак ласощів в позитивну сторону.

Сирний варіант через м’ясорубку

Ніжне, з пористою структурою печиво виходить з додаванням сиру.

Потрібні продукти в наступній кількості:

  • маргарин – 220 гр;
  • сир – 250 гр;
  • цукор – 120 гр;
  • борошно – 80 гр;
  • соди і солі на 5 р.

Сир, маргарин, соду, сіль у мисці змішати до однорідного стану. Невеликими порціями слід сипати борошно. Добре вимісити тісто.

Тепер його можна почати крутити, застосовуючи м’ясорубку. Час від часу необхідно підрізати тісто, що виходить з м’ясорубки і складати на деко. Випікати в духовці спочатку 15 хвилин. Дістати, посипати горіхами і пекти ще кілька хвилин.

Домашнє печиво з майонезом

Щоб приготувати домашнє печиво з майонезом знадобиться наступний список компонентів:

  • майонез — 4 стіл. ложки;
  • маргарин або спред — 250 гр;
  • 2 яйця;
  • 2,5 скл. борошна;
  • сік лимона – 1 стіл. ложка;
  • трохи ваніліну.

Цукор, яйця, ванілін, майонез з’єднати і розмішати в мисці. Маргарин розм’якшити, погасити соду. Все це додати до змішаних продуктів. Перемішати. Борошно необхідно додавати невеликими порціями, добре вимішуючи масу руками.

Прокрутити на м’ясорубці тісто місила маленькі шматочки. Викласти печиво на деко. Піч третину години, до появи апетитного рум’яного відтінку.

Печиво, виготовлене з використанням м’ясорубки, виглядає красиво, незвично. Воно швидко пропікається, а тісто готується не так довго. Смак приємний, печиво м’яке і трохи хрустке. Діти і дорослі з задоволенням їм поласують. Такі вироби можна подавати на святковий стіл і в будні дні, до чашечки з ароматним чаєм. Під час приготування можна проявити творчу фантазію у формуванні та оформленні випічки. Верх можна прикрасити зернами кунжуту, кмином, дрібними горіхами або пудрою.

Дивіться також:  Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування