Печиво горішки — шість рецептів, старих і перевірених

Це печиво родом з дитинства. Воно не потребує ні в якій рекламі та поданні — печиво горішки ми пам’ятаємо з чудовим пісочним тістом і вареним згущеним молоком. Їх пекли в спеціальній сковороді на звичайній газовій плиті. Пізніше стали випускати більш просунуті пристосування у вигляді електричних печей, типу вафельниц. Вони були пристосовані для випічки двох видів печива — пустотілої для подальшого начинения кремом або іншою начинкою, а також повнотілої. Звичайно, кращим варіантів було печиво з начинкою.

Готуємо за старим рецептом

Відразу почнемо з тіста. Тісто для печива горішки робиться пісочним або полупесочным. До сковороді для випікання завжди додавався рецепт — цей пожовклий від часу і численних плям маргарину листок-інструкцію зберігають багато й донині, адже там даються вивірені гостовские пропорції тесту.

Ось як виглядає, найбільш часто вживається і сьогодні. Приготуємо:

  • пару склянок пшеничного, хорошої якості борошна;
  • пачку вершкового маргарину;
  • пару яєць середнього розміру;
  • півсклянки цукру;
  • щіпку солі;
  • соди трохи, буквально четвертинку маленької ложечки;
  • ванілін.

Готуємо:

  • Розтопити маргарин.
  • Перемішати сіль, цукор, ванілін і розтерти з яйцями.
  • Додати яєчну суміш в розтоплений маргарин і туди ж ввести погашену в чайній ложці оцту соду.
  • У суміш додати невеликими порціями просіяне борошно і замісити тісто.

Важливо! Це тісто називається пісочним, але воно відрізняється від класичної рецептури тим, що в його склад вводиться розтоплений маргарин.

Якщо змішувати інгредієнти з наструганным маргарином, то муки піде менше, вироби будуть менш міцними і розсипчастими. Так як горішки підлягати начинению, їх роблять більш щільними, тому і маргарин використовується попередньо розтоплений.

У форму слід накладати тісто на третину, добре притискаючи половинки сковороди при випіканні. Це зберегти печиво у формі, а надлишки можна буде прибрати ножем.

Готові половинки горішків вийняти, охолодити і начинити джемом, вареним згущеним молоком або будь-яким кремом.

Спробуйте також:  Пиріг з варенням в мультиварці – 10 рецептів на швидку руку

Загрузка...

Класичний рецепт

А ось як виглядає класичний рецепт знаменитих горішків зі згущеним молоком.

  • З наведеного набору продуктів вийде 60 виробів, або 120 половинок майбутніх горішків. Беремо:
  • борошна — 400 г;
  • масла вершкового масла (або маргарину) — 260 г;
  • пакет ванільного цукру;
  • цукру-піску — 100 г;
  • 2 яйця;
  • розпушувач — чверть чайної ложки;
  • для крему банку вареного згущеного молока і добру жменю нарізаних горіхів.

Хід роботи:

  • Відокремити жовтки від білків.
  • У ємність з жовтками, додати цукор, добре перемішати.
  • Просіяне борошно перемішати з цукром і ваніліном, додати розпушувач, ще раз перемішати і намесіть тісто, додавши нарубленное м’яке масло.
  • У ємності з білками збити піну.
  • У тісто додати збиті жовтки з цукром. Перемішати.
  • В останню чергу в тісто вводиться білок, щоб у результаті вийшло трохи липковатое і некруте тісто.
  • До цього часу електрична горішниця або та, що готує на плиті, повинна бути добре розігріта. Формочки потрібно трохи змастити рослинним маслом, після чого можна приступати до випікання. Змочуючи руки у воді, відривати шматочки тіста, скачувати кульками і викладати у форму.
  • Закрити і щільно притиснути частині форми. Час нагріву кожного боку визначати дослідним шляхом. Зазвичай достатньо трьох хвилин для випікання заготовки.
  • Діставши вироби, викласти на дошку і обрізати надлишки по краях. Ці шматочки не викидати, а подрібнити і додати до згущеному молоці. Туди ж додаємо жменю волоських або будь-яких інших горіхів.
  • Начинкою наповнити горішки, з’єднати половинки — ваше печиво горішки зі згущеним молоком готово!

Це ми розповіли про те, як приготувати ласощі в орешнице. Вона може бути електричної, але ще більше поширення отримала випічка у формі на газу. А як бути, якщо під рукою немає готової форми?

Спробуйте також:  Торт без випічки з пряників - 4 рецепта: зі згущеним молоком, сметаною, бананами

У духовці

Горішки в орешнице готуються порожнистими, що зручно для начинения. Але якщо немає форми, то цілком смачне печиво можна спекти і в звичайній духовці. Для цього тісто просто скочується в невеликі, розміром з волоський горіх, кульки. Вони викладаються на подмасленный деко і випікаються. Потім кульки дістають, розрізають на половинки, акуратно виймають частину серединки і начиняють.

В духовці можна пекти горішки і в спеціальних овальних формочках. Для них необхідно спеціальне тісто:

  • 1 пачка масла;
  • половинка склянки цукрового піску;
  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • ч. ложка розпушувача;
  • згущене молоко.

Цукор і яйце добре збити міксером, додати суміш борошна з розпушувачем. Замісити м’яке тісто, від якого відщипувати шматочки і акуратно, але щільно, розкладати руками по формочках. Серединка не повинна бути заповненою. Піч горішки потрібно при температурі 180 градусів хвилин десять. Далі заготовки помазываются кремом і з’єднуються.

Печиво горішки у формі на газу

Ще один рецепт тіста для приготування на газовій плиті. Це те ж саме ласощі, але тісто в ньому виходить нетовстим і не надто щільним — для тих, хто любить багато начинки і мало тіста у виробі.

Продукти:

  • пара яєць;
  • 350 г масла вершкового, в тому числі, 100 г піде в крем;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • половинка ч. ложечки соди;
  • щіпку солі;
  • борошна — 3 склянки;
  • половинку ч. ложки столового оцту;
  • банку готової вареного згущеного молока для крему і 150 г горіхів.

Хід роботи:

  • Розтопити масло (250 г).
  • Всипати в нього цукор.
  • Як трохи охолоне, додати солі і яєць. Перемішати.
  • У кілька прийомів всиплемо борошно. Між справою, погасимо соду в оцті і теж додамо разом з борошном.
  • Тісто виходить не дуже круте і зовсім не липне до рук.
  • Далі випікаємо, як написано вище.
  • Для крему блендером подрібнити горіхи, в них додамо залишки-обрізки від горішків, масло і згущене молоко.
  • Наповнюємо половинки кремом і з’єднуємо. Посипаємо трохи цукрової пудрою.
Спробуйте також:  Цільнозерновий хліб - 5 рецептів з цільнозернового борошна

Ніжний рецепт горішків зі згущеним молоком

Ніжно і розсипчасто виходить, якщо взяти таке тісто:

  • півсклянки цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • три жовтка;
  • четвертушка чайної ложки соди (погасити ч. ложці розведеного оцту);
  • 3 склянки борошна (добре, якщо взяти з норми столову ложку борошна і замінити її таким же об’ємом картопляного крохмалю).

Розм’якшити в теплі масло, але не розтоплювати! В нього додати цукор і, розтерши, додати жовтки. Потім йдуть гашене соду і борошно. Замісивши тісто, покладіть його в холодильник хвилин на 20, а після них залишиться тільки розкачати його в пласт і вирізати чаркою гуртки. Їх розкласти по формах і зрізати зайве ножем. Пекти в духовці формочках. Далі начинити будь-яким кремом або згущеним молоком.

Кілька варіантів тесту

Тісто можна готувати зовсім без яєць — горішки з нього будуть твердими і добре хрусткими. На 3 ст. борошна береться пачка маргарину (250 г), півсклянки цукру, 100 г сметани і половинка маленької ложки соди. Розтоплений маргарин з’єднують із цукром, содою і сметаною. Далі невеликими порціями вноситься борошно — тісто готове для випічки в орешнице.

Тісто на майонезі — оригінальний варіант, який люблять господині. На півсклянки майонезу потрібно:

  • пару яєць,
  • чверть склянки цукру,
  • 3 склянки борошна,
  • 1 ч. ложку соди,
  • 100 г вершкового масла і банку згущеного молока для крему.

Міксером збиваємо цукор і яйця, додаємо розтоплене і трохи охолоджене масло. Потім майонез і соду, погашену оцтом. Борошном регулюйте густоту тіста — воно не повинно бути тугим. Випікати в формах, змастивши перший раз форму маслом. Начинку можна взяти класичну з вареним згущеним молоком або зробити ніжну вершкову.

Загрузка...