Печиво картопля – 7 рецептів, як зробити солодку картоплю

Печиво картопля – це дуже простий спосіб отримати надзвичайно смачне ласощі і при цьому витратити мінімум часу і грошей. До того ж тістечко може бути приготовлена різними способами, серед яких кожен знайде більш підходящий для себе.

Тістечко картопля з печива і згущеного молока

Картопля з печива і згущеного молока – найпопулярніший варіант десерту. Вона виходить в міру солодким, не сухий і немає необхідності додавати цукор.

Інгредієнти для страви:

  • 100 г вершкового масла;
  • 0,6 кг печива;
  • 2 великі ложки какао;
  • банку згущеного молока – близько 400 мілілітрів.

Процес приготування:

  • Печиво обов’язково потрібно подрібнити. Якщо ви хочете, щоб шматочки відчувалися, то можна розім’яти його руками, але краще все ж пропустити через м’ясорубку або блендер.
  • Додати до отриманої крихті какао, перемішати, щоб воно рівномірно розподілилася.
  • Потім викласти холодне масло, порзане на шматки, влити згущене молоко і дуже ретельно все перемять, бажано руками. Не повинно бути грудок олії.
  • З тіста сформувати тістечка овальної форми, викласти на блюдо і прибрати на годину в холодильник.

Без випічки з молоком

Якщо ви хочете порадувати себе чим-небудь смачним і при цьому не возитися довго, то печиво без випічки – найкращий варіант.

Необхідні продукти:

  • 100 г масла вершкового;
  • 0,35 кг печива;
  • стакан цукру;
  • дві ложки какао;
  • 0,25 літра молока.

Процес приготування:

  • У невелику каструлю або в іншу ємність, придатну для нагріву перешкодимо цукор і какао, перемішуємо, заливаємо молоком і нагріваємо, не доводячи до кипіння.
  • Викладаємо масло і продовжуємо гріти, поки всі інгредієнти не розтопиться.
  • Отримаєте з печива дрібну крихту, перебивши його в блендері або ж за допомогою м’ясорубки, і підсипте її до молочної суміші.
  • Повинна вийти досить густа маса, але при цьому сируватий.
  • Сформуйте невеликі овальні вироби, помістивши в холодильник приблизно на годину для застигання.
Дивіться також:  Печиво хвилинка – 8 рецептів домашнього печива

Готуємо по ГОСТу

Для десерту знадобиться:

  • 60 г какао;
  • 80 г борошна;
  • 130 г масла вершкового;
  • три яйця;
  • ложка крохмалю;
  • три ложечки рому або коньяку;
  • 50 г згущеного молока;
  • 0,1 кг цукру;
  • 165 г цукрової пудри.

Послідовність виконання:

  • Трохи більше половини від загальної ваги цукру змішуємо з жовтками і збиваємо.
  • В іншу ємність поміщаємо білки і те, що залишилося від цукру, теж збиваємо. Повинна вийти біла піна. З’єднуємо обидві яєчні маси, так щоб вийшла одна і однорідної консистенції.
  • Туди ж засипаємо крохмаль, потім борошно, формуємо корж і випікаємо на 200 градусах близько 15 хвилин.
  • Те, що вийшло, залишаємо як мінімум на кілька годин, щоб корж просох, навіть краще залишити на ніч. Після цього руками ламаємо його на невеликі шматки різної форми і робимо дрібну крихту, наприклад за допомогою блендера.
  • 65 грам цукрової пудри з’єднуємо з маслом і збиваємо, акуратно вливаємо згущенку і від отриманої маси відокремлюємо буквально одну чайну ложку.
  • Те, що залишилося, змішуємо з крихтою, вливаємо трохи вибраного алкогольного напою.
  • Робимо овальні форми, обвалюємо їх у цукровій пудрі і какао, а з ложечки відкладеного крему робимо на тістечку паростки. Перед подачею прибираємо в холод хоча б на 60 хвилин.

Як приготувати без згущеного молока

Необхідні інгредієнти:

  • 120 г цукру;
  • чотири ложки какао;
  • маленька ложечка цукрової пудри;
  • півкілограма печива;
  • ванілін і кориця на свій смак;
  • 0,1 кг масла вершкового;
  • 130 мл молока.

Послідовність виконання:

  • Для початку потрібно отримати крихти з печива. Для цього скористайтеся будь-яким доступним вам способом: блендером, качалкою, м’ясорубкою або взагалі натріть на треку.
  • Додайте туди какао, добре перемішайте, щоб воно розподілилося рівномірно.
  • Поставте На плиту молоко, нагрійте, але не давайте йому кипіти, потім засипте цукор і постійно заважаючи, дайте йому повністю розчинитися.
  • Поки суміш ще гаряча, викладіть масло, перемішайте, воно теж має повністю розтопитися.
  • З’єднайте суху і рідкої суміші, отримаєте однорідну консистенцію і з цього тіста сформуйте невеликі овальні заготовки.
  • За бажанням можна обваляти їх в какао і пудрі, а потім прибрати на півтора години на холод для застигання.
Дивіться також:  13 рецептів вівсяного печива в домашніх умовах

Тістечко картопля з вином

Інгредієнти для страви:

  • 0,7 кг печива;
  • одна банка згущеного молока;
  • чотири ложки червоного сухого вина;
  • масло вершкове – 0,2 кг;
  • п’ять ложок какао.

Послідовність виконання:

  • За допомогою блендера або м’ясорубки з печива отримуємо дрібну крихту.
  • З’єднуємо її з какао, а потім з вином, ретельно вимішуємо.
  • Туди ж кладемо масло і згущене молоко і перемішуємо руками масу до однорідності.
  • Вылепляем овальні тістечка, розміщуємо їх на блюдо і охолоджуємо протягом години перед подачею.

Рецепт на основі сиру

Інгредієнти для тістечка:

  • 0,25 кг масла;
  • 160 г цукру;
  • 250 г сиру;
  • 0,15 кг вівсяних пластівців;
  • 30 г какао.

Процес приготування:

  • Змішуємо сир, вівсянку, масло і все пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері.
  • Засипаємо цукор і какао, отримуємо однорідну масу. Якщо вона трохи рідка, то додайте ще трохи вівсяних пластівців.
  • Сформуйте тістечка, за бажанням обваляйте їх в какао, пудрі або ж в цукровій пудрі і трохи охолодіть перед тим, як подавати.

Шоколадна картопля з печива

Солодка картопля з печива вважається традиційним рецептом. Звичайно, за основу можна брати і багато інші продукти, а саме печиво робить її такою смачною.

Інгредієнти для страви:

  • приблизно 300 г згущеного молока;
  • маленька упаковка вершкового масла;
  • чотири ложки какао або по своєму смаку;
  • будь печиво – 0,4 кг

Процес приготування:

  • Починати готувати ласощі потрібно з подрібнення печива. Зробити це можна будь-яким способом, як вам більш зручно.
  • До отриманої сухої маси додаємо какао і перемішуємо.
  • Туди ж відправляємо масло, воно обов’язково повинно бути холодним і руками ретельно вимішуємо його з крихтою. Дивіться, щоб не залишилися шматки масла.
  • Вливаємо згущене молоко, доводимо все до однорідності і ліпимо тістечка потрібної форми.
  • Прибираємо їх хоча б на одну годину в холодильник і десерт готовий.
Дивіться також:  Печиво горішки — шість рецептів, старих і перевірених