Печиво на маргарині — 8 рецептів приготування

Печиво на маргарині завжди користувалося популярністю, завдяки простоті і доступності приготування. Що вже говорити про чудовому смаку такого печива! Мало того, що воно складається з легко доступних інгредієнтів, так ще й виконується будинку, що гарантує мінімальну шкідливість складу, на відміну від магазинного десерту. У даній статті ми розкриємо кілька дуже простих, смачних і швидких варіантів приготування цієї випічки.

Пісочне печиво на маргарині

Це класичний рецепт, який використовується домогосподарками найбільш часто.

Щоб зробити пісочне печиво на маргарині, знадобляться наступні продукти:

  • борошно — 0,6 кг;
  • цукор — 1 ст.;
  • сода — 1 чайн. л.;
  • яйця — 2 шт.;
  • маргарин — 250 г;
  • сіль — щіпка.

Приготування:

  • Для початку потрібно перетворити цукор в дрібну пудру, в цьому допоможе блендер або кавомолка. Можна зробити простіше — відразу замінити цукровий пісок пудрою. Тоді нам знадобитися 0,5 склянки продукту.
  • Висипаємо борошно в окрему ємність і посередині робимо ямку. У нього трьом маргарин або ж нарізаємо його ножем. Перетираємо руками продукти в крихту, потім додаємо інші складові і вимішуємо тісто.
  • Формуємо грудку, обертаємо його плівкою і відправляємо на півгодини відпочити в прохолоді.
  • Охолоджене тісто розгортаємо в пласт висотою 1 см і спеціальними формами-фігурками вирізаємо наші кондитерські заготовки. Можна використовувати і простий стакан (чарку) в залежності від того, який розмір десерту подобається більше.
  • Розігріваємо духовку, вистилаємо кондитерської папером деко і викладаємо на нього заготовки. Випікаємо при 180—200⁰С протягом 10-15-ти хвилин.

Випечене печиво, за бажанням, можна припылить цукровою пудрою. Приємного чаювання!

На замітку. Для особливої смакової нотки можна додати до складу щіпку кориці і лимонного соку для аромату.

Рецепт на швидку руку на сметані

Якщо до вас несподівано нагрянули гості, цей рецепт призначений саме для вас.

Складові сметанно-маргаринових печеньок:

  • борошно — 3-4 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • сода — щіпка;
  • яйця -2 шт;
  • маргарин — 100 г;
  • сметана — 4 ст.

Приготування швидкого печива:

  • Маргарин перетираємо разом з цукром в пишну білу масу. Додаємо сюди залишилися інгредієнти, борошно просіваємо і ретельно все перемішуємо.
  • Розігріваємо духовку. Тісто розгортаємо в пласт висотою 3-4 мм. Вирізаємо печеньки і перекладаємо їх на деко, захищений папером для випікання.
  • У духовці при 200⁰С випікаємо 7-10 хвилин.

Листкове тісто на пиві з маргарином

Ви любителі незвичайної випічки? Тоді варто приготувати печиво за цим рецептом. Вона вам обов’язково сподобається! Тісто на основі пива дуже добре розшаровується, тому у відмінному результаті можна не сумніватися.

Щоб приготувати листкове печиво на пиві з маргарином, на півкіло борошна знадобиться:

  • маргарин — 180 г;
  • пиво світле —½ ст.;
  • цукор — 100 гр.

Процес приготування полягає в наступному:

  • Просіваємо борошно і ретельно перетираємо її з маргарином. Далі вливаємо живе пиво і замішуємо пивне тісто.
  • Відправляємо його в холодильник на годину в харчовій плівці.
  • Розкочуємо пласт тесту і в той же час розігріваємо духовку.
  • Зверху тісто посипаємо цукром і ще раз проходимся качалкою. Вирізаємо печеньки і перекладаємо їх на деко, вистелений папером.
  • Заготовки відправляємо в духовку, розігріту до 200⁰С на 15 хвилин.

Готове печиво можна подавати до столу.

Домашня випічка «Кураб’є»

Кращий рецепт найніжнішого печива до чаю! Позаздрять всі знайомі такою вдалою випічці.

Інгредієнти для домашнього «Кураб’є» на півсклянки борошна:

  • цукрова пудра — 40 г;
  • білок яйця — 1 шт.;
  • ванільний стручок — 1 шт.;
  • маргарин — 100 г;
  • яблучне повидло — 100 р.

Приготування ніжного печива до чаю:

  • Маргарин кімнатної температури перебити з цукром.
  • Додати просіяне борошно і відокремлений від яйця білок, ретельно перемішати.
  • З одного стручка ванілі вийняти насіння, додати в тісто і ще раз розмішати.
  • Деко накрити папером для випікання і за допомогою кондитерського шприца сформувати печива. В центрі кожної печенюшки робимо маленьке поглиблення пальцем і видавлюємо невелику кількість джему.
  • Випікати печиво «Кураб’є» при 220⁰С протягом 12 хвилин.

Готовий бісквіт остудити і подавати на стіл.

Печиво «Через м’ясорубку»

Печиво незвичайної форми сподобається будь-якій дитині. І на смак воно так само добре, як і на вигляд. Приготування абсолютно не утруднить господиню, а процес можна заманити навіть дітей.

Продукти для печива «Через м’ясорубку» з маргарином на три склянки борошна:

  • втричі менше цукру;
  • яйця (великі) — 2 шт.;
  • маргарин — 250 г;
  • сода і ванілін — по пів-ложки (чайної);

Приготування:

  • Збиваємо яйця з цукром до утворення білої маси. Далі викладаємо маргарин кімнатної температури, ванілін, соду і все добре перемішуємо. З додаванням просіяного борошна замішуємо круте тісто.
  • Пропускаємо його через м’ясорубку порціями, формуючи при цьому печива. Викладаємо їх на деко
  • Випікаємо 15 хвилин при 180⁰С.

Подаючи до столу таку випічку, можна посипати його цукровою пудрою.

На замітку. Для додання печінкою невеликий золотистої скоринки і блиску можна злегка покрити його в процесі випікання топленим маслом.

Шоколадне ласощі

Хто з нас не любить шоколад? А що, якщо печиво поєднати з шоколадом? Це ж просто смакота! Таке печиво розійдеться за лічені хвилини і точно нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на півсклянки борошна:

  • цукор — 50 г;
  • маргарин — 100 г;
  • какао — 40 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • шоколад-кондитерський — за смаком.

Приготування:

  • Змішуємо сухі інгредієнти: борошно і какао до однорідності.
  • Окремо збиваємо маргарин з маслом і яйцем.
  • Далі змішуємо суху й олійну суміші. В кінці не забуваємо ввести шоколад.
  • На деко викладаємо заготовки печива і випікаємо при 180⁰С протягом 20-ти хвилин. Потім даємо печеньям охолонути і можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Сирне

Проста, ніжна і неймовірно смачне печиво, а крім того, дуже корисне для дітей. Інгредієнти цього рецепта знайдуться в холодильнику будь-якої господині. Швидше приступайте до приготування!

На півкіло борошна знадобиться наступний набір складових:

  • маргарину — пачка;
  • цукру — 0,5 ст.;
  • сирної маси — 0,2 кг;
  • соди — 1 ч. л.

Приготування:

  • Маргарин повинен бути м’який, кімнатної температури, щоб можна було легко подрібнити ножем. До нього додаємо сирну масу. Добре розминаємо всі разом і всипаємо до них соду, а потім борошно.
  • Вимішуємо хороше, не липке тісто.
  • Розкочуємо пласт тіста і склянкою вирізаємо кола. Готовий кружечок потрібно два рази скласти навпіл, кожен раз при цьому пересипати поверхню цукром.
  • Проробляємо те ж саме з рештою печенюшками і відправляємо в розігріту духовку випікатися 15-20 хвилин при 200⁰С.

Простий рецепт на кефірі з маргарином

Приготувавши печиво за даним рецептом, ви отримаєте не тільки смачну, але і неймовірно ароматну випічку. Знадобиться мінімум продуктів і часу. Тісто рекомендуємо приготувати заздалегідь і дати йому трохи відпочити (з чверть години).

Інгредієнти для печива на основі 150 мл кефіру:

  • борошно — 350 г;
  • цукор — 200 г;
  • маргарин — 100 г;
  • яйця — 1 шт.;
  • сода — 0,5 ч. л.

Покрокове приготування:

  • Маргарин заздалегідь довести до м’якого стану.
  • Кефір з’єднуємо з содою і залишаємо бродити хвилин на 10.
  • М’який маргарин збиваємо до пишноти, додаємо цукор з яйцем і ретельно ще раз збиваємо. Вливаємо сюди ж кефір.
  • Просіваємо борошно і замішуємо круте тісто, після чого загорнути його плівкою і відправляємо в холод на 1 годину.
  • Розігріваємо духовку. Розкачуємо тісто товщиною 1 см і вирізаємо формами або склянкою заготовки печива.
  • Відправляємо майбутній десерт випікатися при 180⁰С приблизно 15 хвилин, після закінчення яких його можна подавати до чаювання.

За бажанням, таку випічку можна злегка присипати цукровою пудрою перед подачею до столу.

(Visited 13 449 times, 223 visits today)