Печиво на сковороді – 7 рецептів на швидку руку

Для приготування десертів до чаю ми звикли користуватися духовою шафою, забувши старі рецепти печива на сковороді, якими користувалися ще наші бабусі. Смак відрізняється від звичної випічки, але не поступається. А головне знадобитися мінімум продуктів і часу.

Печиво на швидку руку на сковороді

Багатьом знайоме печиво «Хмиз», але мало хто знає, що готується воно не в грубці. Розберемо весь рецепт, для якого нам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • сіль;
  • куряче яйце;
  • 10 мл горілки;
  • ½ Склянки молока;
  • крапельку ваніліну;
  • ¾ Склянки соняшникової олії;
  • цукрова пудра.

Не варто боятися наявності спиртного в складі. Воно легко випаровується під час обсмажування.

Ми будемо готувати печиво на сковороді з високими бортами або у фритюрниці. Тому відразу варто подбати про посуді.

Тепер, в глибокій чашці з’єднуємо борошно з ваніліном і сіллю. Сюди ж виливаємо молоко, яке трохи збили вилочкою з горілкою і яйцем. Швидко вимішуємо тісто і залишаємо «відпочити», щоб далі було легше з ним працювати.

Розкочуємо качалкою дуже тонко і ділимо на прямокутники простим або фігурним ножем, потім у кожному зробити поперечний розріз. Щоб надати красиву форму нашому печінкою, край кожного в серединку 2 рази і трохи розправляємо. Повинна вийти «змійка».

В розпеченому маслі обсмажуємо з двох боків до золотисто-коричневого кольору. Щоб видалити зайвий жир спочатку викладаємо на паперовий рушник, а потім вже на основне блюдо. Рясно посипати цукровою пудрою.