Печиво пальці відьми – 4 СТРАШНИХ рецептів на ХЕЛЛОУЇН!

Існує безліч страшних рецептів печива «Пальці відьми» на Хеллоуїн. Найчастіше ласощі готують з пісочного тіста.

Ласощі «Пальці відьми» — найстрашніший рецепт!

Незвичайне печиво, виготовлене за наведеним нижче рецептом, виглядає страхітливо. Але це ніяк не позначається на смаку оригінальної випічки!

Для того щоб приготувати печиво нам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 упаковка розпушувача;
  • жменю насіння гарбуза;
  • 2,5 склянок борошна;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • невелика кількість фруктового джему
  • червонуватого відтінку;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування страви виглядає наступним чином:

  • Вершкове масло потрібно збити з цукром.
  • Після цього додають одне яйце, ретельно перемішують солодку масу.
  • Потім кладуть борошно, яку попередньо з’єднують з ванільним цукром, сіллю і розпушувачем для тесту.
  • Отримане тісто загортають у плівку і ставлять у холодильник на 25 хвилин.
  • Потім з нього роблять акуратні палички, розміром з палець.
  • З одного боку «пальчика» вдавлюють гарбузове насіння як «нігтика».
  • Ножем роблять невеликі складочки на ласощах. Це роблять для того, щоб печиво було максимально схоже на справжній палець.
  • Солодощі випікають в духовці при температурі 170 градусів. Приблизний час приготування страви – 20 хвилин.
  • Після того, як печиво охолоне, з нього знімають «нігтики». Місце їх «кріплення» змащують фруктовим джемом. Після цього гарбузове насіння прикріплюють назад.

Оригінальне зелене частування

Для приготування смачного зеленого частування необхідні такі складові:

  • 100 грамів цукрового піску;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • ¼ Чайної ложки ваніліну;
  • 170 грамів пшеничного борошна;
  • 1 жовток курячого яйця;
  • ¼ Чайної ложки зеленого харчового барвника;
  • 40 грамів мигдалю.

Схема приготування печива виглядає таким чином:

  • У глибокій ємності з’єднують жовток і масло, які попередньо розрізають на невеликі шматочки.
  • Зазначені інгредієнти збивають для отримання однорідної маси пишної консистенції. Потім додають борошно.
  • Отриману масу перемішують силіконової лопаткою, додають трохи цукру і ваніліну.
  • Барвник зеленого кольору розводять чайною ложкою холодної води.
  • Потім барвник кладуть у тісто.
  • Всі інгредієнти перемішують. Тісто обертають харчовою плівкою і ставлять у холодне місце на 30 хвилин.
  • Тісто ділять на 20 шматочків приблизно однакового розміру. З цих заготовок формують трубочки невеликого розміру.
  • У кожну заготовку вставляють один горіх мигдалю, який імітує палець.
  • Печиво кладуть на лист, на який розкладають пергамент.
  • Зворотною стороною ножа роблять неглибокі надрізи, схожі на складки пальців.
Дивіться також:  Печиво «Гусячі лапки» з сиру – 4 смачні рецепти

Частування готують в духовці, попередньо розігрітій до температури 180 градусів протягом 20 хвилин.

Готуємо з пісочного тіста

В ласощі кладуть наступні продукти:

  • 250 г борошна;
  • 3 столових ложки мигдальної муки;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 яйце;
  • невелика кількість лимонної цедри;
  • 1 чайну ложку розпушувача;
  • щіпку солі;
  • 20 штук неочищеного мигдалю;
  • трохи полуничного конфітюру.

Спочатку просівають борошно з сіллю і розпушувачем. Потім додають мигдалеву борошно, вершкове масло, яйце, цукор, лимонну цедру і замішують тісто.
Тісто ділять на 20 частин, з яких формують «пальці». В місцях згину роблять надрізи з допомогою зубочистки. До кінчиків «пальців» притискають мигдаль для того, щоб зробити подобу нігтя.
Потім частування викладають на деко. Основу кожного пальця» змащують конфітюром. Солодощі треба випікати в духовій шафі при температурі 170 градусів. Оптимальний час приготування ласощів – 20 хвилин. Готове печиво рекомендується остудити на решітці.

Як зробити печиво ще страшніше?

Для того щоб печиво виглядало страшно, можна використовувати корицю при його приготуванні. В такому випадку «Пальці відьми» будуть виглядати злегка засмаглими. Можна покласти на тарілку з печивом невеликих іграшкових павуків для того, щоб привести оточуючих в замішання. Адже на Хеллоуїн треба активно проявляти фантазію!

Кілька популярних рецептів страв на Хеллоуїн

Можна готувати не тільки печиво «Пальці відьми» на Хеллоуїн, але й інші ласощі. Приміром, частування «Нічні страшилки».

Для приготування 15 печива необхідні наступні інгредієнти:

  • 500 грамів масла;
  • склянка борошна;
  • ½ Склянки цукру;
  • 1 жовток;
  • невелика кількість кориці і ваніліну.

Для приготування глазурі необхідно взяти:

  • 4 столові ложки цукрової пудри;
  • трохи харчового барвника різних кольорів;
  • 1 білок.

Спочатку треба замісити і розкачати тісто. Потім з нього вирізають фігурки, створені за власним барвистим ескізами (наприклад, капелюх або гарбуз).

Дивіться також:  Печиво з повидлом – 7 рецептів як зробити смачне домашнє печиво

Печиво необхідно пекти при температурі 200 градусів приблизно 15 хвилин. На готове частування наносять кольорову глазур.