Печиво савоярді – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

М’яка, ніжна, що тане в роті печиво савоярді можна легко зробити в домашніх умовах. Його подають до чаю як самостійний десерт, з нього печуть смачні торти, або роблять вишукане ласощі тірамісу.

Печиво савоярді — класичне виконання для тірамісу

Класичне печиво має витягнуту форму. Воно не кришиться, пити з ним чай одне задоволення.

Склад рецепта:

  • борошно пшеничне — 150 гр;
  • три курячих яйця;
  • цукрова пудра — 60 г;
  • цукровий пісок — 150 гр.

Як зробити печиво для тірамісу:

  • Приготуйте дві чашки. В одну злийте яєчні жовтки, а в іншу — білки.
  • У миску з жовтками, додайте 75 гр цукру і збовтайте віночком до повного розчинення цукрового піску.
  • Таку ж кількість цукру насипте до білків і збийте до утворення пишної, пінистої маси.
  • Влийте вміст однієї чаші в іншу. При цьому постійно заважайте віночком, щоб білки повністю змішалися з жовтками.
  • Проведіть через сито борошно і засипте її в яєчну суміш.
  • Акуратно замісіть тісто.
  • Щоб сформувати форму печива, нам потрібен кондитерський шприц або мішок.
  • Набираємо в нього невелику кількість тіста.
  • Деко для запікання застеляємо спеціальним папером, змащуємо її маслом.
  • Видавлюємо на цю поверхню тісто з шприца смугою довжиною 10 див.
  • Як тільки все тісто виявилося на деко, посипаємо його цукровою пудрою і відправляємо запікатися в духовку.
  • Вона повинна бути нагріта до 200 градусів. Готуйте ласощі протягом 15 хвилин.
  • Подавайте вишуканий десерт до чаю трохи теплим.

Рецепт приготування від Юлії Висоцької

Вам знадобиться:

  • три сирих яєчних білка;
  • борошно пшеничне — 65 гр;
  • три сирих яєчних жовтки;
  • ваніль — 5 гр;
  • цукрова пудра — 50 гр;
  • цукор — 90 гр.
Дивіться також:  Цукрове печиво – 8 дуже смачних рецептів в домашніх умовах

Покрокове приготування:

  • Перелийте в чашу два жовтки. Вони повинні бути кімнатної температури.
  • Додайте до них 50 грамів цукрової пудри і обробіть міксером до загустіння.
  • У другу чашу перелийте три білка, збийте до м’якості. Після цього насипте 75 грамів цукру і збовтайте віночком до дуже густої пінистої маси.
  • Перелийте в третю миску з борошном білкову та жовткову маси, додайте залишився чистий жовток і перемішайте.
  • Наберіть тісто в кондитерський пакет і перекладіть на деко, застелений пекарської папером.
  • Між печивом повинно бути невелику відстань, так як під час готування вони збільшуються в розмірах.
  • Посипте зверху цукрову пудру.
  • Запікаємо 15 хвилин. Коли ласощі придбає золотистий колір — воно буде готове.
  • Печиво савоярді добре пити з чаєм або цикорієм. Але з нього можна зробити дивовижно смачний десерт тірамісу або спекти торт.

Бісквітне печиво савоярді

Необхідні інгредієнти:

  • цукор — 0,1 кг;
  • масло вершкове — 20 гр;
  • три яйця;
  • цукрова пудра — 30 гр;
  • борошно пшеничне — 90 гр;
  • сіль — 3 гр.

Спосіб приготування:

  • Розлити білки і жовтки з різних мисках.
  • До жовтків насипати цукор в кількості 75 грамів.
  • Міксером перетворити суміш у піняву масу. Обережно всипати 75 грамів борошна і сіль, змішати виделкою.
  • Білки збити з рештою кількістю цукру в густу піну, додати їх до жовткової маси. Перемішати.
  • Змащений вершковим маслом деко посипати щіпкою борошна.
  • Беремо кондитерський шприц з насадкою діаметром 15 мм, набираємо в нього тісто і видавлюємо на деко палички довжиною 12 див.
  • Посипати майбутнє печиво цукровою пудрою.
  • Прогріваємо духовку до 150 градусів і запікаємо наш десерт до золотистої скоринки (близько 20 хвилин).

Найшвидший і простий варіант «дамських пальчиків»

У цьому рецепті найпростіші інгредієнти. Таке печиво можна приготувати досить швидко і легко з першого разу.

Дивіться також:  Печиво Мадлен – 7 рецептів французького бісквітного печива

Список продуктів:

  • борошно — 0,15 кг;
  • краплі лимонного соку;
  • цукор — 0,15 кг;
  • три яйця;
  • цукрова пудра — 100 гр.

Як приготувати печиво савоярді:

  • Розкладіть по окремим чашах білки і жовтки. Білки повинні бути холодними.
  • В першу миску додайте половину зазначеної кількості цукру і кілька крапель лимонного соку. Збийте в блендері.
  • Маса повинна бути така густа, що, коли ви перевернете чашу догори дном, вона не сповзе вниз.
  • Жовтки повинні бути теплими. Їх ми збовтуємо з іншого частину цукру до повного його розчинення.
  • Спочатку в жовтки перекладіть тільки частина білків, перемішайте, а потім додайте решту масу.
  • Ретельно обробіть борошно в ситі і поступово всипте в яєчну масу.
  • Тісто має бути легким і повітряним.
  • Наберіть його в мішок і видавити на деко, змащене маслом.
  • Печиво має бути в довжину 10 см, а в ширину — 2 див.
  • Цукрову пудру перекладіть в сито і посипте крізь нього на печиво.
  • Якщо на поверхні дека залишилася пудра, приберіть її, щоб уникнути пригорання.
  • Запікаємо десерт 10 хвилин в духовці, прогрітій до 200 градусів.

Рецепт найсмачнішого Тірамісу в домашніх умовах

Печиво, яке є основою десерту можна купити в магазині або приготувати самим.

Вам знадобиться:

  • п’ять яєць;
  • кава — 250 мл;
  • вершковий сир — 400 гр;
  • цукрова пудра — 70 г;
  • сухе какао — 10 гр;
  • коньяк — 30 мл;
  • готове печиво савоярді — 300 гр.

Покрокова інструкція:

  • Розбиваємо курячий яйця, при цьому білки йдуть в одну миску, жовтки — в іншу.
  • Ставимо посуд з білками в холодильник — при збиванні вони повинні бути холодними.
  • Збовтуємо віночком жовтки з додаванням цукрової пудри до кремоподібної маси.
  • Додаємо в цю суміш сир і перемішуємо.
  • Охолоджені білки обробляємо міксером і виливаємо масу до жовтків.
  • Окремо заварюємо кави, виливаємо в нього коньяк.
  • Цим розчином ми просочуємо приготоване печиво.
  • Його частину ми закладаємо на дно скляної форми або миски.
  • Поливаємо печиво зробленим кремом, потім викладаємо другий шар печиво і також поливаємо кремом.
  • І так продовжуємо, поки не закінчаться продукти.
  • На самому верху повинен виявитися крем.
  • Ріжемо вийшло ласощі на часточки і закриваємо в холодильник.
  • Через кілька годин дістаємо тірамісу, посипаємо какао і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Печиво хвилинка – 8 рецептів домашнього печива