Печиво савоярді — 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
М’яка, ніжна, що тане в роті печиво савоярді можна легко зробити в домашніх умовах. Його подають до чаю як самостійний десерт, з нього печуть смачні торти, або роблять вишукане ласощі тірамісу.
Печиво савоярді — класичне виконання для тірамісу
Класичне печиво має витягнуту форму. Воно не кришиться, пити з ним чай одне задоволення.
Склад рецепта:
борошно пшеничне — 150 гр;
три курячих яйця;
цукрова пудра — 60 г;
цукровий пісок — 150 гр.
Як зробити печиво для тірамісу:
Приготуйте дві чашки. В одну злийте яєчні жовтки, а в іншу — білки.
У миску з жовтками, додайте 75 гр цукру і збовтайте віночком до повного розчинення цукрового піску.
Таку ж кількість цукру насипте до білків і збийте до утворення пишної, пінистої маси.
Влийте вміст однієї чаші в іншу. При цьому постійно заважайте віночком, щоб білки повністю змішалися з жовтками.
Проведіть через сито борошно і засипте її в яєчну суміш.
Акуратно замісіть тісто.
Щоб сформувати форму печива, нам потрібен кондитерський шприц або мішок.
Набираємо в нього невелику кількість тіста.
Деко для запікання застеляємо спеціальним папером, змащуємо її маслом.
Видавлюємо на цю поверхню тісто з шприца смугою довжиною 10 див.
Як тільки все тісто виявилося на деко, посипаємо його цукровою пудрою і відправляємо запікатися в духовку.
Вона повинна бути нагріта до 200 градусів. Готуйте ласощі протягом 15 хвилин.