Печиво Трояндочки – 8 рецептів, як приготувати дуже смачне і гарне печиво

Знайоме і давно полюбилося печиво «Трояндочки» – нагадування про безтурботне дитинство, коли втомленого від активних ігор на вулиці дитину на столі чекала велика тарілка з ароматною маминої випічкою. Зануритися в минуле і відчути тепло тих днів допоможе добірка самих смачних рецептів ароматного і красивого десерту.

Печиво «Трояндочки» — правильний рецепт

Рецепт, перевірений роками, передбачає наявність:

  • ½ Кг борошна;
  • 2 яєць;
  • 400 г сиру;
  • 200 г цукру;
  • такої ж кількості вершкового масла;
  • по дрібці солі, соди і трохи ваніліну.

Черговість дій:

  • Відокремлюються білки від жовтків.
  • З розм’якшеного масла, жовтків, сиру, борошна і соди замішують тісто.
  • Злегка липкою борошняна маса відправляється в холод, де завдяки маслу воно придбає еластичну структуру.
  • З білків, цукру та ванілі готується білковий крем, який наноситься на розкачані із підійшов тесту прямокутники.
  • Геометричні фігури згортаються рулетами, які діляться на частини.
  • Нижня сторона шматочків рулету защипывается, що дозволяє сформувати трояндочки, які випікаються 15 хвилин при 200°C.

З сирного тіста

Смачні і ароматні «Трояндочки» готуються зовсім недовго, а зникають страви з ще швидше.

Необхідні:

  • пачка масла вагою до 200 г;
  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • пачка сиру вагою в 250 м;
  • ванілін;
  • сода, гашене в оцті;
  • 600 г борошна;
  • трохи цукрової пудри.

Спосіб приготування:

  • Сир розтирається з цукром, яйцями і пластичним маслом.
  • Далі додаються ванілін і соди з оцтом.
  • Борошно всипається порційно, щоб тісто не вийшло занадто крутим.
  • Через 20 хвилин, протягом яких тісто було в холодильнику, з нього розкочується тонкий пласт.
  • За допомогою склянки з тонкого тіста вирізати кола, які укладаються внахлест по 4 штуки, а потім згортатися рулетиками, які діляться навпіл.
  • Отримані таким чином вироби випікаються 15-20 хвилин, і після готовності присипаються пудрою.
Дивіться також:  Печиво з варенням – 7 рецептів

Як приготувати з безе

Печиво «Трояндочки» з безе виділяється ніжним смаком і оригінальним дизайном.

Для підготовки десерту слід підготувати:

  • 250 г домашнього сиру;
  • яйце;
  • шматочок вершкового масла;
  • 240 г цукру;
  • соду, гашену оцтом;
  • 200 г борошна.

Покрокова схема приготування виглядає наступним чином:

  • Жовток відокремлюється від білка і розтирається з цукром, а також сиром.
  • Далі додається шматочок масла, сода і 150 г цукру.
  • Замішується тісто, яке через 15 хвилин «відпочинку» розкачується в досить тонкий прямокутник.
  • З відокремленого білка і залишився цукрового піску створюється повітряний безе, якими покривається прямокутна фігура.
  • З тіста з кремом згортається рулет, який нарізають шматками.
  • Із заготовок готуються трояндочки шляхом скріплення нижній частині виробів.
  • Випікаються печива на змащеному олією деку 20 хвилин при температурі 180°C.

«Трояндочки» з яблуками з листкового тіста

Незважаючи на простоту приготування ефектного десерту, він виглядає настільки гарно, що його без збентеження можна подати до святкового столу.

Для виконання потрібні:

  • 250 г листкового тіста;
  • 2 яблука;
  • 50 г цукру;
  • в 3 рази більше води.

Етапи підготовки:

  • Плоди ошкурювати і ріжуться пластинами.
  • Вода вливається в каструлю і доводиться до кипіння.
  • У киплячу рідину всипається цукор.
  • Після 2 хвилин кипіння в ємність відправляються скибочки яблук, які витягуються через 1,5 хвилини, щоб вони не стали м’якими.
  • Витягнуті фрукти відкидаються на друшляк.
  • Тісто розкочується, ріжеться смугами, на які внапуск викладаються скибочки яблук.
  • З тіста з яблуками формуються рулетики у вигляді трояндочок, які відправляються в духовку на 15 хвилин при 200°C.

Бісквітне печиво

З бісквітного тіста можна приготувати не тільки ніжну основу під торт, але і дуже смачні, мініатюрні печива.

Для втілення рецепта в життя знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 110 р цукру;
  • 100 г борошна;
  • шматочок маргарину.
Дивіться також:  Бананове печиво – 6 рецептів випікання

Послідовність дій:

  • Яєчна маса збивається, після чого до неї додається цукор.
  • Потім всипається борошно.
  • Вміст посуду вимішується до однорідної маси.
  • З тіста на деко викладаються круглі пелюстки троянд.
  • Через 5 хвилин за допомогою паперового рушника з кондитерських виробів формуються солодкі «бутони».
  • Так випікається все тісто.

Гарне частування шоколадне

Трояндочки в шоколаді – гарне частування, яке стане родзинкою будь-якого свята.

  • 400 г масла вершкового;
  • 800 г борошна;
  • 200 мл сметани;
  • пакетика розпушувача;
  • 200 г цукру;
  • по 30 г какао і очищених волоських горіхів.

Хід роботи:

  • З 300 г розм’якшеного масла і 600 г борошна готується крихта.
  • Потім додаються розпушувач і сметана, після чого вимішується світле тісто.
  • З решти оливи, перемелених горіхів, борошна, какао і цукру замішується шоколадна маса.
  • Через 20 хвилин, коли обидва тесту настоятися, шоколадний пласт розкочується поверх світлого.
  • Потім формується рулет, який ділиться на шматочки для створення трояндочок.
  • Випікаються вироби 15 хвилин при 200°C.

Сирне печиво «Трояндочки» з білковим кремом

Дуже простий рецепт дуже смачних виробів, відірватися від яких просто неможливо.

Інгредієнти:

  • 200 г солодкої сиркової маси;
  • стільки ж маргарину;
  • 2 жовтка;
  • 400 г борошна;
  • 1 білок;
  • 200 г цукру;
  • щіпка кориці.

Хід роботи:

  • Розм’якшений маргарин перетирається з сирком, після чого змішується з окремо збитими жовтками.
  • Після додавання борошна замішують тісто, яке ділиться на 4 частини і в харчовій плівці на 2 години відправляється в холодильник.
  • З збитого до стійкої піни білка з подальшим додаванням цукру, кориці і повторним збиванням готується крем.
  • Частини тесту розкочуються в прямокутники, які покриваються білковою масою і скочуються в рулети.
  • Вироби нарізаються на шматочки, у яких защипывается низ.
  • Отримані фігурки троянд випікаються в духовці близько ¼ години при 200°C.
Дивіться також:  Віденське печиво – 5 смачних рецептів

Рецепт на соломці

Оригінальна варіація давно полюбився печива, для виконання якої досить обзавестися:

  • 270 г борошна;
  • 300 г кондитерської соломки;
  • 3 яйцями;
  • 220 г цукру;
  • 60 г кокосової стружки.

Етапи приготування:

  • З яєць і цукру за допомогою міксера готується однорідна маса.
  • В яєчно-цукрову суміш всипається борошно.
  • Тісто перемішується, після чого з нього на змащений маслом деко виливаються невеликі, різного розміру, кола.
  • Випікаються пелюстки, які дуже швидко кріпляться до ніжці з соломки, не більше 3 хвилин.
  • У фіналі сформовані трояндочки посипаються стружкою кокоса.

Печиво «Трояндочки» – неймовірно смачний десерт, який припаде до смаку як дітям, так і дорослим.