Печиво з гарбуза – 9 рецептів швидких і смачних

Печиво з гарбуза відрізняється від звичної випічки. Воно виходить м’яким, приємного сонячного кольору. Додавати основний інгредієнт можна сирим, але найчастіше його рекомендують заздалегідь відварити або запекти.

Печиво з гарбуза — рецепт на швидку руку

Це швидкий, простий і дуже ароматний варіант приготування десерту. Подаруйте порцію чудового настрою своїм рідним.

Інгредієнти:

  • борошно – 370 г;
  • гарбуз – 270 г м’якоть;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цукор – 210 г;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • ваніль;
  • імбир – 0,2 ч. ложки;
  • масло – 140 г вершкове;
  • мускатний горіх – 0,1 ч. ложки;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Порубати гарбузову м’якоть.
  • Проварити в невеликій кількості води.
  • Відвар злити.
  • Гарбуз перетворити в пюре.
  • Засипати спеції. Перемішати.
  • Остудити.
  • В масло засипати цукор.
  • Збити. Витратити на цей процес вісім хвилин.
  • Влити яйце. Збити.
  • Змішати з гарбузом.
  • Засипати борошном.
  • Додати розпушувач.
  • Розмішати.
  • Промазати маслом форму.
  • Ложкою зачерпнути тісто. Викласти на деко.
  • Продовжувати поки місце на деку не закінчиться.
  • Запікати півгодини. Режим 185 гр.

Готуємо пісочне ласощі

Випічка виходить красивою, розсипчастою і ароматною. Мало хто зрозуміє, що солодкість приготовлена з гарбуза, тільки гарний помаранчевий відтінок зможе видати основний продукт.

Інгредієнти:

  • цукор – 90 г;
  • гвоздика – 27 шт.;
  • сіль;
  • пюре гарбузове – 75 г;
  • масло – 120 г вершкове;
  • борошно – 320 г;
  • ваніль – 0,2 ч. ложки;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • жовток варений – 4 шт.;
  • кориця – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Розігріти духову шафу (185 гр.).
  • Варити гарбузову м’якоть. Перетерти.
  • Покришити жовтки.
  • Нарізати масло.
  • Помістити до жовтків.
  • Засипати цукром.
  • Розтерти. Використовуйте ложку.
  • Помістити пюре. Перемішати.
  • Присипати борошном.
  • Вимісити.
  • Підсолити.
  • Посипати спеціями. Перемішати.
  • Охолодити. Потрібно півгодини.
  • Скачати кулі.
  • Розкласти на деко.
  • За допомогою ножа зробити смужки по краю, щоб стало схоже на гарбуз.
  • У центр покласти гвоздику. Вийде хвостик гарбуза.
  • Запекти. Потрібно півгодини.

З сиром

Печиво з моркви і сиру особливо полюбилося дітьми.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка (гашене);
  • борошно 550 г;
  • горіх кедровий;
  • яйце – 2 шт.;
  • гарбуз – 210 г;
  • цукор – 180 г;
  • сир – 110 г;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • масло вершкове – 65 р.
Дивіться також:  Печиво з кокосовою стружкою – 8 рецептів, як приготувати смачне домашнє печиво

Приготування:

  • Гарбуз відварити. Перетворити в пюре.
  • Залити яйцями цукор.
  • Закинути сир.
  • Помістити масло.
  • Додати гарбуз. Перемішати.
  • У борошно засипати корицю, потім соду.
  • Всипати в гарбузову масу.
  • Замісити.
  • Розкачати. Товщина має бути один сантиметр.
  • Взяти келих або формочку, вирізати кружки.
  • Промазати маслом деко.
  • Розкласти заготовки.
  • Запекти (180 гр.) Вироби повинні стати золотистими.

Варіант для тих, хто на дієті

Якщо ви стежите за фігурою, а хочеться солодкого, скористайтеся цим простим рецептом. Страва підходить для вживання в пост.

Інгредієнти:

  • йогурт – 0,5 склянки;
  • пюре гарбузове – 240 г;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • спеції;
  • борошно – 150 г вівсяна;
  • насіння гарбуза – 2 ст. ложки;
  • курага – 7 шт.;
  • борошно – 75 г пшенична;
  • сіль;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • кунжут – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Перетерти гарбуз, використовуючи дрібну тертку.
  • Залити йогуртом.
  • Присипати цукром.
  • Підсолити.
  • Засипати борошном (пшеничного).
  • Додати насіння.
  • Курагу нарізати. Відправити в суміш.
  • Перемішати.
  • Настояти півгодини.
  • Засипати розпушувач. Додати муку вівсяну.
  • Посипати спеціями і кунжутом.
  • Розмішати.
  • Прогріти духову піч. Знадобиться 180 гр.
  • Змочити руки. Зробити заготовки.
  • Викласти на деко.
  • Запікати півгодини.

Смачне вівсяне печиво з гарбузом

Завдяки додаванню помаранчевого овоча, випічка стане солодшим, забарвиться в красивий колір, а головне вийде корисною. Ідеальна температура для приготування 180 гр.

Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • геркулес – 55 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • гарбуз – 170 г;
  • розпушувач — ч. ложка;
  • сіль;
  • ваніль.

Приготування:

  • Оранжевий плід порубати. Помістити у воду. Проварити.
  • Прожарити на сковорідці геркулес. Потрібно три хвилини.
  • Перемолоти за допомогою блендера.
  • З’єднати з гарбузом.
  • Залити медом.
  • Підсипати розпушувач з ваніллю.
  • Збити. Скористайтеся блендером.
  • Через сито, додати борошно.
  • Замісити.
  • Підсолити. Влити олію.
  • Вимісити.
  • Промазати маслом деко.
  • Скачати кульки.
  • Розмістити на деко.
  • Запекти.
  • Час півгодини.

Пісна випічка без яєць

Десерт виходить незрівнянним, неймовірно ароматним і сонячним. За структурою м’який, повітряний. Краще рішення для вегетаріанців і людей, що дотримують пісні дні.

Дивіться також:  Печиво з вівсяної муки – 7 дуже смачних рецептів

Інгредієнти:

  • гарбуз – 260 г;
  • горіх волоський – 0,5 склянки;
  • борошно – 310 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цукор – 180 г;
  • родзинки – стакан;
  • кориця – 1 ч. ложка;
  • банан – 55 г;
  • гвоздика – 0,2 ч. ложки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • імбир – 0,5 ч. ложки;
  • масло рослинне – 120 р.

Приготування:

  • Закип’ятити воду.
  • Залити родзинки. Витримати п’ять хвилин.
  • Подрібнити горіхи. Вони повинні бути шматочками, а не мукою.
  • Нарізати гарбуз дрібними шматками. Проварити овоч.
  • Нарізати шматками банан.
  • Закинути до гарбузі.
  • Збити. Використовуйте блендер.
  • Влити олію.
  • Підсипати цукор.
  • Збити.
  • Присипати спеціями, розпушувачем і сіллю.
  • Висипати борошно.
  • Замісити.
  • Помістити горіхи.
  • Додати родзинки.
  • Маса вийде густий, але не щільною.
  • Зачерпнути ложкою. Помістити на деко.
  • Духова шафа заздалегідь прогріти (180 гр.).
  • Випікати півгодини.

З шоколадними крапельками

Красиво прикрашене ласощі виходить м’яким і не дуже солодким. Щоб випічка не прилипла до дека, треба заздалегідь промазати його маслом. Краще використовувати оливковий компонент, він не зіпсує смак десерту.

Інгредієнти:

  • цукор – 120 г;
  • сіль – 0,2 ч. ложки;
  • сода – 1 ч. ложка (слід погасити);
  • масло вершкове – 100 г;
  • пюре – 260 г гарбузове;
  • борошно – 310 г;
  • краплі шоколадні – 110 г;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Масло порубати.
  • З’єднати з борошном.
  • Додати цукор.
  • Перетерти. Повинна вийти крихта.
  • Влити яйце.
  • Помістити пюре.
  • Додати соду.
  • Закинути краплі. Розмішати.
  • Прибрати в холод на годину.
  • Викласти заготовки на деко. Скористайтеся маленькою ложкою.
  • Запекти. Колір заготовок повинен стати золотистим.
  • Режим використовуйте 190 гр.

З морквиною

Дует з овочів всі звикли бачити в юшка і закусках, але якщо поекспериментувати, то і випічка в такому поєднанні буде дивовижною. Десерт порадує гармонійним смаком, наситить вітамінами, відмінно підійде для чаювання.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка (погасити);
  • пюре – 340 г гарбузове;
  • імбир;
  • пюре – 240 г морквяне;
  • борошно – 440 г;
  • мускат;
  • маргарин – 90 г;
  • кориця;
  • цукор – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Змішати пюре.
  • Накрити кришкою. Загасити.
  • Потрібно чверть години.
  • Перетворити маргарин в рідку масу.
  • Залити в пюре.
  • Всипати цукор.
  • Ввести соду.
  • Присипати прянощами.
  • Збити.
  • Засипати борошном. Розмішати.
  • Вкрити пакетом.
  • Відставити в холодильник на годину.
  • Сформувати заготовки будь-яким способом.
  • Розмістити на листі.
  • Запекти. Поверхня повинна стати золотистою.
  • Температура 180 гр.
Дивіться також:  Бісквітне печиво – 9 рецептів

З сирої гарбуза

Якщо включати в свій раціон страви з помаранчевого овоча, то покращиться самопочуття.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • гарбузова м’якоть – 130 г;
  • кориця;
  • маргарин – 75 г;
  • цукор – 160 г;
  • борошно – 410 р.

Приготування:

  • У чашу від міксера закинути цукор.
  • Влити розтоплений маргарин.
  • Залити яйцем.
  • Збити.
  • Засипати борошно.
  • Перемішати.
  • Подрібнити гарбузову м’якоть на дрібній тертці.
  • Помістити в тісто.
  • Розмішати.
  • Сформувати кульки.
  • Заготовки помістити на деко.
  • Запекти.
  • Для десерту знадобиться півгодини часу і режим 185 гр.

Поради

  • Щоб печиво не прилипло до дека, можна замість масла використовувати силіконовий килимок.
  • Якщо робите велику партію печива, можна готувати на двох деках. У такому разі в середині приготування поміняйте їх місцями.
  • Якщо хочете отримати в результаті більш ароматну випічку, перемалывайте корицю і гвоздику самі. Готові спеції в порошках за час зберігання втрачають свій аромат.
  • Краще використовувати дрібну гарбуз, вона має більш насичений і солодкий присмак. Містить меншу кількість води.
  • Щоб десерт не вийшов прісним, додайте більше спецій.
  • Якщо бажаєте отримати більш яскравий колір, овоч краще запікати, а не проварювати.
  • Для приготування можна використовувати готове пюре, яке продається в банках для дитячого харчування.
  • Ця випічка довго зберігається і не черствіє.
  • Якщо любите суховатое ласощі, відразу не діставайте його з духової шафи. Вимкніть. Переверніть заготовки і потримайте ще хвилин сім.
  • Для отримання красивої скоринки промазати заготовки жовтком. Можна використовувати воду солодку, якій змастити печиво. Ефект буде той же.
  • У більшості рецептів прийнято використовувати борошно пшеничного виду, яку в будь-якому рецепті можна замінити вівсяної або рисової.
  • Щоб масло легше змішувалося з продуктами, слід дістати його заздалегідь і потримати на столі. Воно стане м’яким. Якщо розтоплювати за допомогою мікрохвильової печі, печиво вийде жорстким.
  • Продукти, які використовуються для приготування повинні бути однієї температури.