Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування

Домашня випічка, безумовно, смачніше і корисніше магазинної. Серед простих домашніх рецептів особливо любимо вівсяне печиво. Зроблене своїми руками, таке печиво з «Геркулеса» може бути не тільки смачним, але і корисним ласощами.

Класичне печиво з «Геркулеса»

Просте домашнє вівсяне печиво можна приготувати за наступним рецептом:

  • пачка масла;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 2 одиниці;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • вівсяні пластівці «Геркулес» – 1 ½ ст.;
  • борошно – 170 р.

Покрокове опис приготування печива:

  • М’яке масло розтерти з цукром за допомогою віночка. Вбити в посветлевшую масу яйця, всипати вівсянку і добре збити.
  • Просіяти борошно з розпушувачем і замісити тісто.
  • Дати йому добре просочитися в холодильнику протягом години. Щоб тісто не заветріться, затягнути миску плівкою.
  • Змочуючи пальці водою, відривати невеликі шматочки тіста і формувати з них невеликі коржі. Розкласти їх на підготовленій деку, змащеному олією.
  • Випекти печиво при 180 º с протягом третини години.

На замітку. Масло можна замінити маргарином – це не так важливо, як стан використовуваного продукту. Якщо він буде заздалегідь нагрітий при кімнатній температурі, то печиво буде ніжним і помірно м’якою, а якщо використовувати топлене масло, готове печиво, як тільки остигне, затвердіє.

Загрузка...

Без додавання борошна

Печиво з «Геркулеса» без борошна можна назвати одним з варіантів дієтичного десерту.

У даному рецепті не використовується також і калорійне вершкове масло, що робить ласощі придатним для вживання усіма, хто бажає скинути зайву вагу:

  • 150 г пластівців вівсянки;
  • 50 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рафінованої олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • розпушувач;
  • ванілін.

Приготування полягає в наступному:

  • З пластівців приготувати борошно, перемоловши їх блендером/кавомолкою.
  • З’єднати приготовану борошно з іншими компонентами і добре вимісити тісто. Залишити на час розбухати.
  • На деко за допомогою столової ложки викласти печиво.
  • Випекти десерт протягом півгодини.

На замітку. Щоб отримати максимально ніжне печиво, потрібно дати тісту настоятися 1 – 1 ½ години.

Домашнє вівсяне печиво на кефірі

Рецепт на кефірі дозволяє приготувати дуже ароматне і ніжне домашнє вівсяне печиво:

  • кефір – 100 мл;
  • пластівці – 150 г;
  • мед – 1 ст. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • розпушувач – 10 г;
  • родзинки – жменя.
Спробуйте також:  Печиво «Ювілейне» — 4 рецепти як зробити своїми руками

Десерт готується таким чином:

  • Пластівці з’єднуємо з кефіром і залишаємо мінімум на чверть години.
  • Поки пластівці просочуються, перемішуємо всі інші компоненти, крім родзинок.
  • Набряклу заготівлю з’єднуємо з пряною масою і гарненько перемішуємо ложкою.
  • Родзинки промиваємо проточною водою і вводимо в тісто. Знову розмішуємо всі разом.
  • З тіста скачуємо руками кульки і розкладаємо їх на деку. Випікаємо протягом 15 хвилин при 180 º с.

Перед подачею, за бажанням, можна присипати ласощі цукровою пудрою. А подавати його краще з медом, варенням або джемом.

Дієтична випічка

Людям, які дотримуються здорового харчування або просто сидять на дієті, обов’язково сподобається наступний рецепт:

  • 1 ст. пластівців вівсянки;
  • 100 г сиру 0 – 2%;
  • яйце;
  • 2 ст. л. натурального йогурту;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. кориці;
  • розпушувач;
  • сіль.

Процес приготування наступний:

  • Збити яйця до отримання однорідної маси.
  • Пластівці перемішати з яєчною масою і йогуртом. Залишити приблизно на третину години, щоб вони набубнявіли.
  • Якщо використовується засахарившийся мед – розтопити його на водяній бані.
  • Перемішати всі компоненти і гарненько опрацювати масу ложкою.
  • Викласти коржі на деко і випекти до готовності.

 

З сухофруктами

Солодке і корисне домашнє печиво на основі вівсяних пластівців виходить, якщо в нього додати сухофрукти:

 

 

  • 2 ст. пластівців вівсянки;
  • 3 яйця;
  • ½ Склянки соняшникового насіння;
  • третина пачки вершкового масла;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 1 – 1 ½ склянки дрібно нарізаних сухофруктів (курага, чорнослив, фініків – що більше подобається).

Опис процесу приготування:

  • В олії обсмажити насіння і пластівці до легкої золотавості.
  • Яйця збити до піноподібного стану.
  • Перемішати всі компоненти, в тому числі і сухофрукти. Залишити тісто набрякнути мінімум на 10 хвилин.
  • Викласти печиво на деко і випекти. Зазвичай для досягнення готовності достатньо потримати десерт в розігрітій духовці протягом 15 хвилин.
Спробуйте також:  Оладки на дріжджах - 9 рецептів приготування

 

Печиво з «Геркулеса» з бананами

Гранично простий рецепт з мінімальної кількості продуктів дозволяє приготувати ніжне і солодке ласощі:

  • 2 великих жовтих банана;
  • 1 ст. пластівців вівсянки «Геркулеса»;
  • ½ – 1 ст. цукатів, ізюму, горіхів.

Підготувати тісто можна всього за кілька хвилин, тому краще відразу включити духовку розігріватися. Для тіста потрібно лише розім’яти бананову м’якоть до стану пюре і перемішати з іншими продуктами.

Далі з тіста залишиться тільки сформувати круглі коржі і викласти на деко. Випікати протягом 15 – 20 хвилин, визначаючи готовність золотистої скоринки ласощі.

Ласощі з горіхами

Горіхові десерти мають чимало шанувальників серед ласунів.

Домашнє вівсяне печиво з горіховою ноткою – відмінний варіант урізноманітнити домашню випічку:

  • 1 ст. вівсяних пластівців;
  • 1 ст. борошна;
  • 1 ст. колотих волоських горіхів;
  • пачка масла;
  • 150 г коричневого цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 10 г розпушувача;
  • щіпка солі.

Приготування ласощів нескладне:

  • Подрібнити горіхи в блендері або просто дрібно порізати.
  • М’яке масло розтерти з цукром так, щоб вийшла світла кремоподібна маса.
  • Ввести всі компоненти, останніми в суміш повинні бути додані пластівці і горіхи. Гарненько все перемішати і залишити настоятися півгодини.
  • Мокрими руками скачати з тіста кульки і розкласти на деку.
  • Випекти десерт до утворення золотисто-коричневої скоринки.

На замітку. Горіхові ядра, дрібно подрібнені, надають десерту ніжну смакову нотку. А для яскравого смаку рекомендується частина горіхів крупно нарізати ножем.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

  • 1 ст. вівсяних пластівців «Геркулес»;
  • третина ст. цукру;
  • 1 ст. борошна;
  • третина пачки масла;
  • яйце;
  • 2 ст. л. темного ізюму;
  • 40 – 50 г темного шоколаду;
  • щіпка солі;
  • кілька щіпок ваніліну;
  • щіпка розпушувача.

Приготування печива відбувається наступним чином:

  • Першим ділом перетираємо масло і цукор, орудуючи віночком.
  • Вводимо яйця в солодку масляну масу і гарненько збиваємо міксером.
  • Всипаємо в заготовку всі сипучі компоненти, не припиняючи збивати.
  • Далі всипаємо пластівці і ретельно перемішуємо масу ложкою.
  • Шоколад дрібно рубаємо гострим ножем. Родзинки промиваємо, даємо рідини стекти і перемішуємо з шоколадними шматочками. Вводимо отриманий склад в тісто і рівномірно розподіляємо ложкою.
  • Місимо тісто, скачуємо його на столі «ковбаскою» і ріжемо на порції. Викладаємо їх на деко і випікаємо до готовності.
Спробуйте також:  Шоколадні цукерки — 14 рецептів приготування своїми руками в домашніх умовах

Печиво з «Геркулеса» з медом

  • 150 г пластівців «Геркулеса»;
  • 100 мл олії;
  • 50 г рідкого меду;
  • 100 г волоських горіхів;
  • розпушувач;
  • сіль.

Приготування медово-горіхового ласощі:

  • Підготувати борошно з пластівців, подрібнивши їх блендером.
  • З’єднати всі компоненти, гарненько перемішавши ложкою або лопаткою. Залишити набухати на 15 – 20 хвилин.
  • Поки тісто «дозріває», розігріти духовку і підготувати деко.
  • Розкласти тісто кульками на деко і запекти в протягом третини години.

На замітку. «Геркулес» не обов’язково перетирати до стану дрібнозернистого порошку. Борошно грубого помелу тільки зробить печиво більш корисним і яскравим на смак. Тому для подрібнення пластівців можна використовувати м’ясорубку.

Незвичайний варіант з повітряним рисом

Швидке хрустке печиво можна приготувати з мінімального набору продуктів:

  • 2 стиглих банана;
  • 1 ст. пластівців «Геркулес»;
  • 1 ст. л. меду;
  • ⅔ Ст. повітряного рису.

Приготування ще простіше, ніж склад:

  • Першим ділом потрібно подрібнити вівсянку разом з м’якоттю банана. Це можна зробити за допомогою блендера.
  • Рідкий мед ввести в заготовку і гарненько розмішати, щоб продукт розподілився по всій масі тіста.
  • Потім ввести повітряний рис, швидко перемішати і викласти ложкою заготовки у вигляді коржів на деко.
  • Поставити десерт випікатися в заздалегідь нагріту духовку. Достатньо 15 хвилин, щоб печиво було готове.

Готового дати печінкою охолонути кілька хвилин, після чого десерт можна подавати до столу.

Так ми з’ясували, що вівсяне печиво можна без особливих клопотів зробити вдома буквально за півгодини. Це смачне ласощі, яке при певних корегувань в рецепті стає навіть дієтичним. Спробуйте і насолоджуйтеся!

Загрузка...