Печиво з повидлом – 7 рецептів як зробити смачне домашнє печиво

Ніжне, розсипчасте печиво з повидлом – відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі рідних і друзів. Його приготування не потребує великого кулінарного досвіду. Вивчивши вибраний рецепт, і слідуючи рекомендаціям, приступити до створення десерту.

Печиво «Рогалики з повидлом

Дуже смачне печиво, знайоме всім дітям і дорослим – це домашні рогалики з фруктовим повидлом. Апетитна випічка, в поєднанні з запашним чаєм, підвищить настрій і забезпечить енергією на цілий день.

Необхідні компоненти:

  • сметана – 0,25 кг;
  • борошно пшеничне – 0,4 кг;
  • маргарин – 210 грам;
  • повидло – 230 грам;
  • сіль – 7 грам;
  • сода – 8 грам.

Готуємо:

  • Маргарин розм’якшити, порізати на кубики і з’єднати з борошном, сіллю і содою. Продукти добре розтерти.
  • В борошняну масу залити сметану і замісити не туге тісто.
  • Тісто розрізати на 4 частини. Кожен шматок розкотити в тонкий коржик і розділити на вісім частин у вигляді трикутників.
  • Отримані заготовки покрити фруктовим джемом, після чого скачати їх трубочкою. Потім зігнути рогалик півколом.
  • Покласти вироби на деко, застелене пергаментом.
  • Поставити печиво в гарячу духовку (210 градусів) і випікати 30 хвилин.

Коли рогалики з повидлом придбають рум’яний відтінок, вийняти з печі. Десерт перекласти у велике блюдо і засипати цукровою пудрою.

Загрузка...

Печиво з шоколадною крихтою

Пісочне печиво з шоколадними шматочками обов’язково оцінять любителі солодкого. Для його приготування краще використовувати гіркі сорти шоколаду, тоді смак випічки буде особливо гармонійним.

Необхідні компоненти:

  • вершкове масло – 250 грам;
  • борошно -270 грам;
  • сода – 10 грам;
  • плитка шоколаду (подрібнена);
  • ванілін – 2 грами;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 0,15 кг

Готуємо:

  • Вершкове масло змішати з борошном, додати яйця, гашену оцтом соду і шматочки шоколадки.
  • Всі інгредієнти ретельно перемішати до утворення пружного, пісочного тіста. Після цього укутати його в целофановий пакет і відправити на 15 хвилин у морозилку.
  • Дістати тістоподібну масу і розкачати до товщини 1 див.
  • Фігурними формочками або кухлем вирізати печиво з тіста.
  • Деко застелити харчовою папером, розмістити на ньому вироби і відправити в духовку, розігріту до 195 градусів.
  • Піч десерт близько 25 хвилин, дістати і остудити.
Спробуйте також:  Манник на кефірі з яблуками - 7 покрокових рецептів дуже смачного і пишного

Подавати шоколадне печиво з медом, варенням з ягід або сливовим джемом. З напоїв можна запропонувати чорний кави, какао або зелений чай.

Печиво «Конвертики» з листкового тіста

Багато ласуни просто обожнюють таке чудове ласощі, як печиво «Конвертики» з варенням або повидлом. Основою для частування може служити будь-яке тісто, але краще приготувати листкове, тоді печиво вийде особливо ніжним.

Необхідні компоненти:

  • маргарин – 500 грам;
  • борошно – 0,5 кг;
  • сіль – 12 грам;
  • вода – 230 мл;
  • повидло – 350 грам.

Готуємо:

  • Воду, сіль і борошно з’єднати і розмішати до утворення тіста. Потім обгорніть його плівкою і поставити на холод.
  • Тепер слід приготувати інше тісто. Необхідно взяти 450 грам маргарину, порізати його на кубики, змішати з борошном і замісити.
  • Дістати борошняну масу, зроблену раніше, звільнити від плівки і тонко розкачати. З’єднати її з тестом на основі маргарину і знову розкачати.
  • Такі дії слід повторити 10 разів. Потім отриману масу відправити в холодильник на 2,5 години.
  • З готового тіста сформувати тонкий коржик і порізати її на прямокутники.
  • На кожну заготовку покласти трохи варення і скріпити всі куточки у вигляді конверта.
  • Деко посипати борошном і розкласти на ньому печиво. Поверхня виробів рекомендується змастити маргарином.
  • Деко відправити в духовку на 25 хвилин.

Домашні «Конвертики» з листкового тіста засипати пудрою з цукру або дрібними горішками. Вживати з гарячим чаєм або чорною кавою.

Печиво «Хвилинка» з повидлом

 

Цей десерт готується швидко і настільки легко, що з ним впорається навіть починаючий кухар. Випічка виходить красивої і смачної, тому ідеально підійде для щоденного і святкового меню.

Необхідні компоненти:

  • борошно – 0,55 кг;
  • маргарин – 190 грам;
  • сметана (15%) – 170 грам;
  • джем або густе варення – 0,4 кг;
  • соняшникова олія – 25 мл
Спробуйте також:  Чізкейк в мультиварці - 8 смачних рецептів приготування

Готуємо:

  • Сметану змішати з розм’якшеним маргарином і ретельно збити.
  • Потім поступово всипати борошно і перемішувати суміш, поки не утвориться пружне тісто. Його потрібно обгорнути плівкою і покласти в морозилку на півгодини.
  • Після цього тісто дістати і розкачати в корж товщиною 5 мм
  • Розкатаний пласт порізати на квадратики зі сторонами 6-7 див.
  • У середину кожного виробу покласти 10 грам повидла, потім з’єднати краї тіста, розташовані один навпроти одного і добре зліпити їх.
  • Деко змастити олією і розкласти на ньому заготовки.
  • Помістити деко з десертом в духовку і пекти не довше 20 хвилин.

Печиво «Хвилинка» з повидлом готово. Солодке частування буде чудово поєднуватися з молочними напоями.

Пісочне печиво з повидлом і крихтою

Смачне і розсипчасте печиво з яблучним повидлом і крихтою – прекрасний сніданок для недільного ранку. Знадобляться звичайні продукти, які можна купити в будь-якому магазині.

Необхідні компоненти:

  • борошно – 0,5 кг;
  • вершковий маргарин – 180 грамів;
  • розпушувач – 7 грам;
  • два яйця;
  • цукор – 220 грам;
  • повидло з яблук – 450 грам.

Готуємо:

  • Маргарин розтопити над гарячою парою, потім охолодити і з’єднати з яйцями.
  • Суміш ретельно збовтати і засипати розпушувач з борошном. Все перемішати і замісити еластичне тісто.
  • Борошняну основу розрізати навпіл. Одну частину прибрати в морозилку на 45 хвилин.
  • Тісто рівномірно розкласти на деку і покрити його поверхню повидлом.
  • Дістати іншу частину тіста і потерти його на тертці з великими отворами.
  • Духовку нагріти до 220 градусів, поставити в неї деко і випікати вироби 30 хвилин.
  • Готове частування остудити, потім порізати на маленькі квадратики.

Вживати пісочне печиво краще з фруктовим чаєм або теплим молоком. Замість яблучної начинки можна використовувати варення з груш, персиків або айви.

Спробуйте також:  Як зробити желе в домашніх умовах

Як приготувати «Бантики»

Печиво з незвичайною назвою «Бантики», можна швидко зробити на своїй кухні. Ласощі виглядає апетитно і оригінально, тому відмінно підійде для прикраси столу на дитячому святі.

Необхідні компоненти:

  • сметана – 0,25 кг;
  • маргарин – 0,3 кг;
  • цукор – 85 грам;
  • сіль – 10 грам;
  • борошно – 0,6 кг;
  • картопляний крохмаль – 40 грам;
  • повидло або джем (лимонний і полуничний) – 240 грам.

Готуємо:

  • Маргарин змішати зі сметаною, потім додати борошно, цукор і сіль. Отримане тісто відправити в холодне місце на 2-3 години.
  • Після цього тісто розрівняти за допомогою качалки і порізати на смужки, які потім перетворити в прямокутники.
  • Повидло змішати з крохмалем і намазати їм кожну заготовку.
  • Защипнути краї прямокутників в середині, намагаючись надати їм форму бантиків і добре закріпити.
  • Випікати печиво 12-15 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.

До страви можна подати гарячий шоколад, чай або цикорій.

Печиво «Пальчики» з повидлом

Солодке частування, спечене за цим рецептом, виходить розсипчастим і ароматним. Печиво має компактний розмір і довгасту форму, тому його зручно брати з собою на пікнік або в поїздку.

Необхідні компоненти:

  • молоко – 100 мл;
  • цукор – 180 грамів;
  • борошно – 0,2 кг;
  • одне яйце;
  • вершкове масло – 0,25 кг;
  • джем (будь-який) – 240 грам.

Готуємо:

  • Масло порізати на маленькі шматки, з’єднати з борошном, теплим молоком і перемішати.
  • В борошняну суміш вбити яйце, насипати цукор, потім розмішати і відправити в холодильник на 20 хвилин.
  • Тісто дістати і розкачати до товщини 5-6 мм. Після чого порізати на однакові квадратики.
  • Заготовки покрити шаром джему і скрутити в трубочки.
  • Деко змастити маргарином і помістити на нього майбутнє печиво.
  • Пекти в гарячій духовці (200 градусів) близько 20 хвилин.

Готові «Пальчики» рясно посипати цукровою пудрою. Подавати десерт можна зі згущеним молоком чи медом. Приємного чаювання!

Загрузка...