Печиво з шоколадом – 8 рецептів домашнього печива

Для дітей печиво з шоколадом – це свято. Ніжне, яскраве і чудове на смак! Існує безліч варіантів приготування. Ми пропонуємо самі прості, але в теж час неймовірно смачні рецепти.

Вівсяне печиво з шматочками шоколаду

Ласощі з вівсянки найпопулярніше у багатьох сім’ях. Пропонуємо приготувати вівсяне печиво з шоколадом, яке викличе захват у дітей.

Інгредієнти:

  • борошно 160 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • вівсяні пластівці – 110 г;
  • шоколад – плитка;
  • цукор – 110 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Порубати плитку. Шматочки повинні бути невеликими.
  • Збити масло з додаванням цукру. Влити яйце. Перемішати.
  • У борошно насипати вівсяні пластівці. Додати розпушувач і шоколадні кубики. Розмішати.
  • У рідку масу насипати суху. Змішати.
  • Скачати кульки і злегка приплюснути. Викласти на деко. Запікати чверть години. Режим духовий печі 180 градусів.

Готуємо по-американськи

Цей вид ласощі знайомий багатьом з фільмів. Люди різного віку із задоволенням їдять дивовижний десерт. Пропонуємо вам приготувати дуже смачне американське печиво з шоколадом.

Інгредієнти:

  • вершкове масло -120 г;
  • цукор – 110 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка (погасити);
  • ванілін;
  • борошно – 320 г;
  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • шоколадні краплі – 2 крихти.

Приготування:

  • Краплі заздалегідь помістити в морозильну камеру.
  • Сіль додати борошно, соду, ванілін і крохмаль.
  • Масло повинне бути м’яким. Збити міксером. Додати цукор. Збивати п’ять хвилин. Влити яйця. Збити.
  • Змішати дві маси. Насипати краплі і перемішати. Настояти півгодини.
  • Прогріти духовку. Знадобиться 180 градусів.
  • Промазати маслом деко. Скачати кулі. Приплюснути і викласти на деко.
  • Запікати чверть години.

З додаванням горіхів

Просте і смачне горіхове ласощі, доповнене ніжними шоколадними шматочками, стане улюбленим у вашій родині.

Дивіться також:  Пісочне печиво – прості 12 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • борошно – 430 г;
  • подрібнені волоські горіхи – 220 г;
  • сода – 0,4 ч. ложки;
  • молочний шоколад – 240 г;
  • коричневий цукор – 140 г;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 220 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;
  • цукор – 160 р.

Приготування:

  • У борошно насипати соду і посолити.
  • В м’яке масло насипати цукор (двох видів) і ваніль. Збити. Влити яйця і перемішати.
  • Насипати борошняну масу. Збити.
  • Шоколад порубати на дрібні шматочки. Беріть гіркий для десерту. Відправити в тісто разом з горіхами. Перемішати. Вийде густуватий, текуча маса.
  • Ложкою викласти заготовки на деко. Помістити в духову шафу. Запікати чверть години. Режим 180 градусів.

Пісочне печиво з шоколадом

Розсипчасте ласощі швидкого приготування ідеально підходить для сімейного чаювання. Ніжний аромат наповнить ваш дім під час випікання, і вся ваша сім’я з нетерпінням чекатиме хвилини, коли можна буде насолодитися чудовим смаком печива.

Інгредієнти:

  • маргарин – 200 г;
  • шоколад – плитка;
  • борошно – 450 г;
  • цукор – 160 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Маргарин знадобиться м’який. Насипати цукор. Взяти вилку і розтерти.
  • Влити яйця. Насипати борошно (половину). Додати розпушувач. Перемішати.
  • Шоколад порубати. Шматочки повинні бути дрібними.
  • Насипати борошно і замісити круте тісто. Насипати шоколад. Вимісити. Вкрити пакетом і охолодити. Знадобиться півгодини.
  • Розкачати і вирізати заготовки. Розмістити на листі.
  • Запікати чверть години при 180 градусах. Ставити тільки в розігрітий духову шафу.

Простий рецепт з какао

Якщо не знаєте, чим побалувати себе смачним у вихідний день, то рекомендуємо приготувати саме просте печиво. Шоколадні краплі зроблять смак насиченим, а вид оригінальним.

Дивіться також:  Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • сіль – щіпка;
  • борошно – 200 г;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • вершкове масло – 120 г;
  • сода – 0,4 ч. ложка;
  • краплі шоколадні – 100 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духова шафа. Режим 180 градусів.
  • Масло розтерти з цукром. Маса повинна стати однорідною. Влити яйце. Розмішати.
  • Підсолити борошно. Додати ванільний цукор. Насипати соду. Розмішати і відправити в масляну суміш.
  • Насипати краплі. Замісити. Скачати ковбаску. Нарізати на кружечки. Розмістити на листі.
  • Запікати чверть години.

Печиво «Кукис» з шоколадом

Ідеальний варіант на сніданок або для перекушування під час робочого дня.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 170 г;
  • шоколадні краплі – 210 г;
  • борошно – 260 г;
  • сіль;
  • цукор – 90 г;
  • какао – 35 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • коричневий цукор – 230 р.

Приготування:

  • Встановити духову піч на режим 160 градусів.
  • У сковорідці розігріти вершкове масло. Після того як розтопилося, варити п’ять хвилин. На дні повинні утворитися пластівці коричневого кольору. Прибрати з вогню. Остудити.
  • В окрему ємність помістити два види цукру. Залити розсолом маслом. Розмішати.
  • Влити яйця. Додати екстракт ванілі. Розмішати. Розрізати на дві частини отриману масу.
  • В першу насипати борошно (140 г), соду і підсолити. Закинути половину крапель. Вимісити.
  • У другу насипати краплі. Борошно, какао, соду. Підсолити. Замісити.
  • Скачати два кулі. Охолодити.
  • Сформувати заготовки. Викласти на деко і запікати чверть години при 180 градусах.

Щоб тісто було слухняним і легко формувалося печиво, обов’язково потримаєте хоча б півгодини тісто в холодильнику.

Ординальное ласощі з тріщинами

Десерт порадує погляд цікавою фактурою. Незабутній аромат і смак змусить вас готувати печиво знову і знову.

Дивіться також:  Лимонне печиво – 7 простих і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 25 г;
  • какао – 25 г;
  • коньяк – 1 ч. ложка;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 50 р;
  • вершкове масло – 25 г;
  • цукор – 90 р.

Приготування:

  • Цукор насипати борошно. Додати розпушувач і какао. Закинути м’яке масло порзане на шматочки. Розтерти. Влити в яйця, потім коньяк. Повинна вийти м’яка маса. Сховати в холодильник на півгодини.
  • Прогріти духовку (200 градусів). Викласти на деко папір для випічки. З тіста сформувати кулю. Приплюснути і вмочити в пудру. Розкласти заготовки на деко.
  • Запікати чверть години.

З шоколадною глазур’ю

Це універсальний варіант печива. Якщо захочете, то на основі запропонованого тесту можна приготувати смачну основу для торта.

Інгредієнти:

  • борошно – 420 г;
  • молоко – 50 мл;
  • вершкове масло – 170 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • шоколад – 100 г темного;
  • цукор – 140 г;
  • шоколадні краплі – 50 г;
  • морська сіль – 1 ч. ложка;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духова шафа. Режим 180 градусів.
  • Масло знадобиться м’яким. Насипати цукор і збити.
  • Влити яйця і продовжувати збивати. Насипати борошно, краплі і розпушувач. Замісити. Залишити в холодильнику на годину.
  • Сформувати заготовки. Викласти на деко. Запікати чверть години.
  • Шоколадку поламати. Закип’ятити молоко і додати шоколадні шматочки. Перемішуючи розчинити.
  • Печиво остудити. Взяти силіконову пензлик. Вмочити в шоколадну масу і промазати печиво. Залишити на годину.