Ніжні ласощі, улюблені багатьма з дитинства – печиво з варенням. Це досить універсальна випічка. Існує маса варіантів: з листкового або пісочного тіста на сметані або кефірі. У нашій добірці ви обов’язково знайдете свій ідеальний варіант приготування здоби.
Пісочне печиво з варенням
– Який смак, знайомий з дитинства. Багатьом цю випічку готували вранці бабусі. Ніжне печиво, яке просто тане в роті.
Інгредієнти:
- маргарин – 380 г м’який;
- яйця – 2 шт.;
- варення – 430 г;
- цукор – 180 г;
- борошно – 870 м;
- сода – 2 ч. ложечки (погасити).
Приготування:
- Засипати борошном маргарин, який полежав на столі кілька годин і став м’яким.
- Взяти вилку. Перетерти.
- Влити яйця.
- Цукор залити яйцями. Перемішати віночком.
- З’єднати дві маси.
- Всипати соду.
- Вимісити.
- Сформувати кулю.
- Вкрити пакетом.
- Помістити в холодильник.
- Витримати півгодини.
- Розрізати.
- Більшу частину розкачати.
- Відправити на деко.
- Промазати варенням.
- Взяти тертку. Вона повинна бути великою.
- Натерти залишок тіста.
- Присипати варення.
- Відправити в духову шафу.
- Температура 185 гр.
- Потримати до золотого кольору випічки.
- Дістати.
- Порізати ромбами.
З тертим тестом зверху
Традиційно цю випічку роблять у великій кількості. Випікають одним шматком на цілому деку. Після приготування печиво з варенням і тертим тестом зверху нарізають на порції.
Інгредієнти:
- ванілін — пакет;
- борошно – 430 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- маргарин – 240 г;
- цукор – 180 г;
- варення – 380 г;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- За пару годин до готування помістити на стіл маргарин. Він повинен відлежатися і стати м’яким.
- Присипати борошном.
- Засипати розпушувачем.
- Взяти вилку. Перетерти масу.
- Засипати цукром яйце. Перемішати.
- Влити в борошняну масу.
- Посипати ваніллю. Замісити.
- Вийде маса, яка не липне і дуже пластична на дотик.
- Розрізати. Скласти в пакети. У першому повинен бути шматок більшого розміру.
- Сховати менший в холодильник. Витримати півгодини.
- Більшу частину помістити у форму. Руками розрівняти. На боках і дні тісто має розподілитися рівномірно.
- Варення для печива підійде будь-яке. Розташувати рівним шаром.
- Дістати менший шматок.
- Взяти тертку. Натерти. Присипати варення.
- Відправити в духову шафу, який до цього моменту має температуру не менше 180 гр.
- Через півгодини в гарячому вигляді розрізати на печеньки.
Віденське печиво з варенням
Якщо хочете приготувати просте економне ласощі з чудовим смаком, зробіть печиво за цим рецептом.
Інгредієнти:
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- масло – 230 г вершкове;
- варення – 290 г густе;
- ваніль;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – 630 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукор – 195 р.
Приготування:
- Розтопити масло. У цьому допоможе мікрохвильовка.
- Охолодити до теплого стану.
- Влити яйця.
- Присолити.
- Засипати цукром.
- Взяти віночок. Перемішати.
- Присипати сумішшю борошна, ванілі і розпушувача.
- Замісити.
- Маса не повинна прилипати до рук.
- Третю частину отриманої маси заховати в пакет і прибрати в морозильну камеру.
- Розподілити масу більшу за розміром на деку. Товщина вийде пів сантиметра.
- Промазати варенням.
- Підмерзлу масу дістати.
- Натерти. Стане в нагоді терка велика за розміром.
- Присипати заготовку.
- Запекти в духовій шафі (180 гр.).
- Коли з’явиться красивий золотистий відтінок, дістати. Нарізати печінки будь-якої форми.
Домашня випічка з листкового тіста
Печиво з листкового тіста нагадує східну випічку. Використовуючи покупне тісто, ви скоротите час приготування до мінімуму.
Інгредієнти:
- тісто листкове без дріжджів – 500 г;
- цукор;
- горіхи – стакан;
- яйце – 1 шт.;
- варення.
Приготування:
- Заздалегідь дістати тісто і дати час в природних умовах відтанути.
- Розкачати.
- Закинути В блендер горішки. Подрібнити.
- Засипати цукром. Кількість регулюйте по вашому смаку.
- Присипати пласт отриманою сумішшю.
- Скачати в трубочку. Робити це необхідно якомога щільніше. Якщо слабо скатаете, то печінки розваляться.
- Нарізати на кружечки. Розмір одного повинен вийти в один сантиметр.
- У центрі натиснути.
- Помістити варення. Використовувати можна будь-який, головне, щоб було густим.
- Розмістити на деко.
- Відправити запікатися в духову шафу. (180 гр.)
- Діставати, коли поверхня забарвиться в золотистий колір.
На кефірі
Домашнє печиво у всі часи славилася чудовим смаком та ароматом, яким просякнутий весь будинок.
Інгредієнти:
- цукор – 160 г;
- кефір – 180 мл;
- борошно – 430 г;
- варення;
- масло – 110 г вершкове;
- розпушувач – 1 ч. ложечка;
- жовток – 1 шт.
Приготування:
- Дати маслу полежати в теплі пару годин.
- Засипати борошном.
- Перетерти.
- Залити кефіром цукор. Перемішати.
- Засипати розпушувач.
- Змішати мокру і суху частину.
- Замісити.
- Вийде маса, яка не липне, приємна на дотик.
- Розділити на дві частини.
- Одну розкачати і розкласти на деку.
- Розмазати варення. Для приготування підійде будь густе.
- Розкачати другу частину.
- Вкрити заготовку.
- Злегка притиснути.
- Перемішати жовток.
- Взяти пензлик силіконову. Вмочити в жовток.
- Промазати поверхню заготовки.
- Відправити в духовку.
- Режим повинен бути виставлений на 180 гр.
- Запікати півгодини.
- Дістати. Нарізати на частини.
Сметанне печиво з варенням
В далекі часи загального дефіциту бабусі і мами намагалися з простих продуктів приготувати смачні ласощі для сім’ї. Це один з перевірених і забутих багатьма рецепт.
Інгредієнти:
- борошно – 440 г;
- маргарин – 180 г;
- варення – 440 г;
- сметана – 480 мл;
- цукор – 120 р.
Приготування:
- Помістити в мікрохвильову піч масло. Розтопити.
- Влити сметану.
- Розмішати.
- Помістити половину від норми цукру.
- Перемішати.
- Присипати борошном, яку найкраще додавати частинами.
- Вимісити.
- Розрізати. Вийде три шматки.
- Першу частину розкачати.
- Присипати цукром половину заготовки. На другий розмістити густе варення. Якщо варення у вас рідке, то змішати з крохмалем. Від цього маса загусне і не буде витікати з печива.
- Скачати. Вийде рулет.
- Повторити процес з двома шматками.
- Розмістити на листі.
- Відправити випікатися.
- Ставити необхідно, коли духова шафа досягне температури, що дорівнює 180 гр.
- Випікати 2/3 години.
- Дістати. У гарячому стані нарізати на печеньки.
Кураб’є
Арабська солодкість, яка підкорила весь світ. На прилавках магазинів можна знайти цю випічку, але не завжди вона буває свіжою і від цього пропадає настрій. Тому слід приготувати ласощі самостійно, адже часу доведеться витратити мало, а продукти використовуються найбільш прості і доступні.
Інгредієнти:
- ванілін;
- масло/маргарин – 190 г;
- варення полуничне;
- пудра цукрова – 85 м;
- борошно – 340 г;
- білок – 1 шт.
Приготування:
- Для приготування олію необхідно м’яке. Для цього треба витримати його в теплі не менш трьох годин.
- Всипати пудру. Збити, використовуючи міксер.
- Влити білок.
- Змішати.
- Засипати ваніль.
- Присипати борошном.
- Збити.
- Помістити масу в спеціальний конверт з насадкою.
- Деко вистелити пергаментним папером.
- Відсадити печінки.
- В середину помістити варення.
- Розжарити духова шафа. Температура знадобиться 250 гр.
- Помістити заготовки на вісім хвилин.