Печиво з варенням і тертим тестом зверху — 7 рецептів

Печиво з варенням і тертим тестом зверху — це популярний ласощі 90-х років. Рецепти приготування десерту трохи схожі між собою, але є кілька різних нюансів підготовки, а сьогодні печиво можна приготувати навіть в мультиварці.

Терте печиво з варенням — це дуже смачно і просто, тому подобається багатьом господиням і дотепер не втрачає своєї популярності.

Класичне печиво з варенням і тертим тестом

  • борошно — 2,5 склянки;
  • маргарин — 200 гр;
  • цукор — ½ склянки;
  • сода — ½ ч. л.;
  • сік лимона — 1 ст. л.;
  • яйце;
  • майонез (для розсипчастості) — 2 ст. л.;
  • варення — 250 гр.

Борошно просіваємо в глибоку миску, де буде формуватися тісто. Маргарин перетираємо з допомогою терки в борошно і вручну розтираємо суміш в крихту.

Засипаємо в чашу блендера цукор, сік лимона, вбиваємо яйце і викладаємо майонез. Гарненько збиваємо до однорідності. Після з’єднуємо рідку частину з крихтою і замішуємо в еластичне тісто. Ділимо на дві частини: побільше і поменше. Другу частину загортаємо у плівку і кладемо в морозильну камеру, витримуємо 10-15 хвилин.

Заздалегідь включаємо духову піч для розігріву. Готуємо форму, в якій буде дбати печиво, змащуючи невеликою кількістю масла. Викладаємо в неї більшу частину тіста і рівномірно розподіляємо по дну, формуючи невеликі бортики вздовж стінок. Виливаємо рівномірним шаром варення. Трьом підморожене тісто поверх варення, бортики злегка загинаємо всередину.

Випікаємо при 200-ах град. протягом третини години.

Коли випічка буде готова, дати постояти хвилин десять. Потім нарізаємо кубиками або прямокутниками, красиво викладаємо на блюдо.

На замітку. При подачі печиво можна присипати пудрою.

Загрузка...

Пісочне терте ласощі

  • яйця — 2 одиниці;
  • цукор — 150 гр;
  • сметана жирна — 1 ½ ст. л.;
  • маргарин — 250 гр;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • борошно;
  • густий ягідний джем.

За допомогою міксера збити цукрово-яєчну масу так, щоб вона побіліла і спінилася. Ввести топлений маргарин і сметану, розпушувач, за бажанням — трішки ванілі. Ложкою розмішати.

Спробуйте також:  Заварний крем для бісквіта - 7 рецептів

Просіяти в масу борошно невеликими порціями, поки не сформується м’яке, слухняне, еластичне тісто. Третина підморозити протягом півгодини або навіть сорока хвилин.

Тим часом акуратно розтягнути по підготовленій формі ⅔ тесту. Поверх розкласти джем. До цього часу тісто досить подморозится і його можна буде потерти поверх джему.

Духову піч розігріти до 180 градусів і відправити печиво випікатися на 30-35 хвилин. Орієнтуємося на появу золотистої скоринки. Як і в попередньому варіанті, потрібно дати злегка пирогу охолонути, потім розрізати на частини.

Важливо! Якщо випічка охолоне, її не вийде нарізати на окремі порції. Тому різати треба, поки вона ще відносно гаряча. Також не слід у гарячому вигляді класти печиво один на одного, може злипнутися.

Без додавання яєць

  • борошно — 24 ст. л. (орієнтовно 2,5-3 скл.);
  • цукор — 1 скл.;
  • сіль — 1,5 ч. л.;
  • сода — 2 ч. л.;
  • пісне масло — 5 ст. л.;
  • слив. масло — 200 гр;
  • трохи води;
  • смородинове/вишневе варення — 1-1,5 скл.

Для початку в глибокій ємності змішуємо сухі продукти. Далі вводимо пісне масло, топлене вершкове масло, півсклянки теплої води, добре замішати ложкою, а потім руками. В результаті повинен вийти кулька однорідного помірно щільного тіста, яке зовсім не липне до рук.

Деко злегка змастити олією. Тісто розділити на 2 частини, одну — в морозильну камеру, другу розкачати в пласт і перенести за допомогою качалки на деко. Руками розрівняти по площині. Розподілити варення по тесту, вийняти морозиво тісто і затерти їм варення. Випекти у відповідності з рекомендаціями в попередніх рецептах.

Кучеряве печиво з варенням

  • слив. масло — 200 гр;
  • цукор — 220 гр;
  • борошно — 500-600 гр;
  • сметана 15% жирності — пара ст. л.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • яйця — 2 одиниці;
  • варення з великими шматочками фруктів або цільними ягодами.
Спробуйте також:  Яблучний тарт - 8 рецептів французького відкритого пирога

У чашу для змішування складаємо всі складові, крім варення. При цьому масло повинне бути м’яким — для цього достатньо залишити його при кімнатній температурі на пару годин або ніч. Всі замішати міксером, використовуючи насадки для тіста.

Тісто розділити на більшу і меншу частину, упакувати в пакети/плівку і покласти в морозильну камеру на годину-півтора.

Деко змастити маслом, натерти на крупну насадку терки більшу частину тіста, розподілити поверх варення і затерти рештою.

Спекти. Нарізати невеликими шматочками, приблизно 5 на 10 див.

Рецепт на маргарині

Мабуть, в цьому рецепті немає нічого особливого — вершкове масло замінюється маргарином в тій же кількості, в якому перший продукт вказаний в будь-якому з рецептів. Маргарином часто замінюють масло при приготуванні тіста. Це бюджетний варіант. На смак це практично ніяк не відбивається, випічка все одно виходить дуже ніжною і ароматною.

Сметанне печиво з тертим тестом

  • 400 гр борошна;
  • стакан цукру;
  • ч. л. розпушувача;
  • ванільний цукор;
  • 3 яйця середнього розміру;
  • 250 масла;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 лимона + стакан цукру (для начинки).

Масло потрібно заздалегідь залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Так його буде зручніше використовувати в тісто.

Приготування починається з з’єднання цукру і олії, за допомогою ложки складові розтирають в глибокій мисці. Після викласти сметану, трохи перемішати ложкою і переключитися на віночок.

Борошно в кілька етапів просіяти в тісто, помішуючи. Просіювання робить тісто більш повітряним, роблячи структуру насиченою повітрям і завдяки цьому більш ніжною. Одночасно ввести ванілін і розпушувач.

Тісто повинне вийти еластичним, не липким. Ймовірно, для цього знадобиться додати трохи більше борошна, так як її здатність вбирати рідкі компоненти різна в залежності від сорту і виробника.

Тісто розділити на дві різні за обсягом частини. Велику частку відправити відпочити в холодильну камеру, а меншу — у морозильну.

Спробуйте також:  Медові пряники - 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Поки тісто «відпочиває», приготувати начинку. Зняти з лимонів за допомогою терки цедру — повинно вийти близько чайної ложки. Далі шкірку з плодів акуратно зрізати, максимально видалити білу м’якоть — вона має гіркуватістю, яка може зіпсувати випічку. Потім м’якоть подрібнити блендером в кашку, змішати цукор і злегка проварити на повільному вогні — десять хвилин після закипання. Вводимо раніше приготовлену цедру, перемішуємо, даємо ще декілька хвилин покипіти, і залишаємо остигати — лимонне варення-п’ятихвилинка готово.

Деко змащуємо, духову піч ставимо розігріватися. Більшу частину тіста розкачуємо і переміщаємо на деко, розподіляємо начинку. Нижній шар тіста обов’язково повинен мати бортики, щоб рідка начинка не витікала.

Зверху пиріг затерти меншою підмороженого частиною тіста. Спекти і нарізати шматочками.

На замітку. Якщо при підготовці рідкої частини тесту скористатися міксером, можна бути впевненим у однорідності отриманої маси.

Як приготувати в мультиварці?

  • 100 гр злив. масла;
  • 100 гр цукру;
  • 2 великі яйця;
  • 300 гр борошна;
  • 10 гр розпушувача;
  • 200 гр дуже густого варення.

З допомогою міксера збиваємо яєчно-цукрову масу протягом декількох хвилин — маса стане світлою і пінистої. Додаємо м’яке масло, опрацьовуємо міксером, поступово вводимо муку і розпушувач. Перемішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто виходить не липнущее, м’яке. Далі тісто готуємо, як і в попередніх варіантах — заморожуємо близько півгодини.

Більшу частину тіста розкачуємо в невелике коло таких розмірів, щоб можна було зробити бортики. У мультиварочную чашу кладемо коло пергаменту, або змащуємо її маслом. Кладемо тісто, руками поправляємо бортики висотою близько 1,5 см. Розкладаємо варення з мінімальною кількістю сиропу. Зверху затираємо залишилися шаром.

Закриваємо кришку, включаємо програму «Мультиповар» або «Випічка» на годину. Даємо охолонути протягом чверті години, витягаємо за допомогою кошика-пароварки і ріжемо шматочками.

Загрузка...