Пельмені в горщиках – 8 рецептів в духовці

Пельмені в горщиках – просте і дуже смачне блюдо. А різні додаткові інгредієнти: овочі, вершки, копчені ковбаски, гриби і інші — дозволять перетворити його в достойного гостя святкового столу. Готується таке частування в духовці.

Пельмені в горщиках, запечені в духовці – класика

Це найпростіший рецепт, який дозволяє всього за кілька хвилин відправити в духовку повноцінне м’ясне блюдо, яке стане гідним варіантом обіду для всієї родини. На відміну від обридлих банальних варених пельменів воно, напевно, здивує навіть найвибагливіших гурманів. Для приготування такої страви потрібно взяти: 400 р. пельменів, по 1 шт. цибулі і моркви, 180 р. сметани, пучок свіжої зелені, сіль, масло для піджарки.

  • Першим ділом пельмені звичним способом варяться до напівготовності в солоній воді. Коли вони трохи охолонуть, можна перекладати продукти за допомогою шумівки в горщики.
  • Цибулю і моркву подрібнюються будь-яким зручним чином і до золотавості обсмажуються на олії.
  • Сметана збивається з сіллю і подрібненою зеленню. Можна додати в неї також будь-які улюблені приправи за смаком.
  • Поверх пельменів порційно викладається овочева зажарка і виливається сметанний соус.
  • Накриті кришками горщики відправляються в добре розігріту духовку приблизно на півгодини.
  • Якщо кришки від ємностей вже давно розбилися або загубилися, то їх легко замінювати відрізки фольги. Вони повинні повністю закривати отвір горщика.