Пельмені в мультиварці – 6 рецептів

Пельмені – універсальний напівфабрикат, який дозволяє за пару хвилин організувати повноцінний обід. З них можна зробити суп або запіканку. Особливо зручно готувати пельмені в мультиварці. Сьогодні відомо багато цікавих рецептів подібних страв.

Як зварити пельмені в мультиварці?

Знати, як зварити пельмені в мультиварці, буде корисно кожній господині. Зробити це дуже просто. Підійде для такої мети і свіжий домашній, і заморожений магазинний продукт. Для варіння пельменів (1 кг) в обговорюваному пристрої потрібно взяти: вершкове масло, 1,5 л води, лавровий лист, сіль, перець.

  • Чаша пристрою змащується маслом і заповнюється водою. Рідину потрібно посолити, поперчити, додати лавровий лист.
  • Запускається режим «Суп», кришка мультиварки закривається. Через 7-9 хвилин можна закидати в окріп пельмені. Кришку потрібно знову закрити.
  • Вариться страва близько 25 хвилин.
  • Бажано пару раз перешкодити обсяг, щоб компоненти не злипалися.
  • Подаються готові пельмені з кетчупом, сметаною або майонезом в гарячому вигляді.

    Готуємо смажені пельмені

    Більшість моделей сучасних мультиварок дозволяють готувати навіть смажені страви. І для цього зовсім не обов’язковий спеціальний режим «Смаження». Для обговорюваного страви використовується: 600 г будь-яких пельменів, по 4 ст. л. сметани і рослинного масла, пару великих ложок окропу, сіль, приправи. Готуємо пельмені покроково.

  • У чашу пристрою наливається рослинне масло, після чого включається режим «Смаження» або «Випічка».
  • Пельмені з сіллю можна викладати в ємність приблизно через 5-7 хвилин.
  • Під закритою кришкою при регулярному помішуванні вони будуть готуватися 17-20 хвилин.
  • Далі в чашу пристрою відправляється вода зі сметаною і приправами.
  • Під сметанним соусом компоненти готуються ще 12 хвилин в тому ж режимі з відкритою кришкою.
  • Додатковий соус до такої страви не потрібно.

    Пельмені, приготовані на пару в мультиварці

    Саме в мультиварці найпростіше готувати пельмені на пару. Для такого способу термічної обробки потрібно використовувати спеціальну пластикову кошик. Вона завжди йде в комплекті з пристроєм. Також потрібно взяти: 1,2 л води, 800 г пельменів, сіль, спеції, вершкове масло.

  • Кошик змащується олією (можна використовувати рослинне або топлене), після неї викладається напівфабрикат.
  • Ємність пристрою заповнюється водою в необхідному обсязі згідно інструкції.
  • В рідина додається сіль, будь-які ароматні трави. За смаком можна використовувати лаврове листя, перець горошком.
  • Кришка мультиварки закривається.
  • У програмі «На пару» продукт готується 30 хвилин.
  • Якщо не використовувати масло для змащування решітки, то можна значно знизити калорійність готового страви.

    Рецепт лінивих пельменів

    Якщо є вільний час, то можна приготувати домашні ліниві пельмені і згасити їх в мультиварці. Для такої страви буде використовуватися: яйце, 230 г борошна, 80 мл води, 330 г м’ясного фаршу, сіль, цибулина.



  • У глибоку тарілку просіюється пшеничне борошно, додається дрібка солі, яйце і тепла вода.
  • Руками замішується тісто. Маса в підсумку виходить еластичною і дуже м’якою.
  • Тісто накривається харчовою плівкою або рушником і залишають при кімнатній температурі на 25 хвилин.
  • У фарш додається подрібнена блендером цибулина, сіль і приправи за смаком. Якщо вирішено всипати рубану зелень, то потрібно використовувати пару столових ложок кип’яченої води.
  • Тісто розкочується на борошно в круглий тонкий пласт.
  • На отриману основу по всій поверхні викладається фарш, після чого тісто обережно згорнути в рулет. Він повинен бути щільним.
  • Рулет нарізати на шматочки не ширше 2 див.
  • Отримані кругляш відправляються в чашу мультиварки і повністю покриваються водою.
  • В режимі «Випічка» страва готується під закритою кришкою 35 хвилин.
  • Якщо в процесі готування рідини не вистачить, можна збільшити обсяг.

    Загрузка...

    Запіканка в мультиварці

    Блюдо зазвичай готується з заморожених пельменів. Їх потрібно 450 грам. А, крім того: по 2/3 склянки води і натертого на крупній тертці твердого сиру, 5 ст. л. жирної сметани, сіль, спеції.

  • У чашу пристрою викладаються заморожені пельмені.
  • З сметани, води, солі та спецій готується соус.
  • Отриманою рідиною, що заливається напівфабрикат.
  • Включається програма «Випічка» на 35 хвилин.
  • Приблизно через 20 хвилин відкрити кришку, і засипати тертий сир.
  • За час готування страва повністю вбере в себе соус, стане м’яким і ніжним.

    Суп з пельменями

    Коли часу до обіду залишається мало, суп з пельменів врятують ситуацію. Для нього буде використовуватися: 250 г напівфабрикату, 3-4 картоплини, моркву, 2 л. води, цибулина, сіль, зелень, ароматні трави, олію.

  • Подрібнені овочі страхуються в програмі «Випічка» до м’якості.
  • Моркву і цибулю заливаються гарячою водою. Основа супу солиться і приправляється ароматними травами.
  • У ємність мультиварки закидаються кубики картоплі і мелкорубленая зелень.
  • Через 25 хвилин готування в тому ж режимі додаються пельмені і залишають ще на 12-15 хвилин.
  • Подається обід зі сметаною або топленим маслом.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс

    Для варіння напівфабрикатів підходить мультиварка будь-якого бренду, наприклад, моделі Редмонт і Поларіс. Готувати пельмені особливо зручно в тих пристроях, де є профільні програми для обробки напівфабрикатів. Якщо їх немає, можна використати режим «Варка», «На пару» або «Суп». У середньому пельмені варяться близько 30 хвилин.

    Якщо використовується заморожений продукт, можна включити програму «Випічка» на 35 хвилин. При закритій кришці страва буде тушкуватися, при відкритих – смажитися. У більшості моделей Редмонт обидві програми розташовані окремо – «Жарити» і «Гасіння».

    Задаючись питанням, як зварити пельмені в мультиварці Поларіс, в першу чергу потрібно вивчити наявні у пристрої режими. Багато моделей зазначеного бренду мають особливу програму «Піца» або «Запікання». Вони дозволять особливо смачно приготувати напівфабрикат.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...