Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день

Повноцінний ситний обід обов’язково включає в себе перші страви. Суп можна приготувати на основі будь-якого м’яса, або зробити легким пісним. Яскравий і оригінальний смак доповнять різні спеції, трави, коріння.

Перші страви: рецепти супів з м’ясом

Серед рецептів перших страв найбільше м’ясних варіантів. Вони готуються на основі птиці, м’якоті свинини і яловичини, реберець і навіть субпродуктів.

Гороховий з копченими реберцями

Інгредієнти:

• 430 г копчених ребер (свинячих або яловичих);
• кілька горошин запашного перцю;
• 1,5 ст. сухого незбираного гороху;
• 2 моркви;
• 60 – 70 мл рослинного масла;
• 2 часникових зубки;
• лаврушка за смаком;
• 1 корінець пастернака;
• 2 цибулини;
• 45 г вершкового масла;
• 1 ст. л. кухонної солі;
• зелень для прикраси порцій.

Приготування:

1. Пласт з ребрами промити, розрубати на кілька частин. Залити водою. Додати спеції, лаврушку, коріння, 1 очищену цибулину і моркву.
2. Варити на невеликому вогні під кришкою 80 – 90 хвилин.

З’являється відразу знімати пінку, щоб суп вийшов прозорим.

3. Цілісний горох заздалегідь замочити на 9 – 10 годин. Промити бобові і відправити варитися до готовності в окремій каструлі.
4. З решти овочів приготувати рум’яну піджарку на вершковому маслі. Картоплю порізати брусочками.
5. Бульйон процідити. Викинути коріння, овочі. Повернути в нього м’ясо, додати картоплю і засмажку. Всипати варений горох. Посолити.
6. Варити суп до розм’якшення картоплі.
Розлити страву по тарілках. Зверху присипати дрібними шматочками свіжого часнику і рубаною зеленню.