Піца — 8 рецептів в домашніх умовах в духовці

Таке блюдо можна готувати і в будні дні, і подати на святковий стіл. Ми підібрали для вас кілька рецептів піци в домашніх умовах в духовці.

З ананасами і курячою грудкою

У цьому рецепті є докладний опис приготування тіста. Його можна використовувати для інших видів піци (1-9 крок).

Інгредієнти:

  • борошно – 0,4 кг;
  • томатна паста – 3 ст. ложки;
  • вода – 0,11 л;
  • консервований ананас – 3 кільця;
  • часник – 1 зубчик;
  • молоко – 0,11 л;
  • орегано – 1 щіпка;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • куряче філе – 0,2 кг;
  • пісне масло – 2 ст. ложки;
  • сир твердих сортів – 0,2 кг;
  • оливки – 5 штук;
  • помідор;
  • оливкова масло – для змазування дека;
  • сіль, цукор – кілька дрібок.

Приготування:

  • Просійте близько 300 грам борошна. Перекладіть її в глибоку миску.
  • Додайте до борошна трохи цукру і солі.
  • Влийте 2 ст. ложки соняшникової олії.
  • Тепер в окрему каструльку налийте очищену воду і молоко (по 110 мл). Трохи підігрійте суміш на газу.
  • Розчиніть дріжджі в теплій рідині.
  • Перелийте молочну суміш у миску до борошна.
  • Тепер замісіть тісто.
  • Просійте решту 100 грам борошна. Додавайте її в тісто, по мірі необхідності.
  • Коли тісто стало однорідним і не прилипає до рук – воно готове. Накрийте ємність чистим рушником і поставте в тепле місце.
  • Зубчик часнику натріть на дрібній тертці.
  • На сковороду покладіть томатну пасту. Влийте до неї 3 ложки води.
  • Додайте до пасти часник і орегано. Все змішайте і включіть невеликий вогонь. Варіть соус до густоти. Це займе кілька хвилин. В процесі смаження, не забувайте заважати соус.
  • Нарізати куряче філе на невеликі шматочки і відварити її в підсоленій воді. Приблизний час приготування – 15 хвилин. Воно залежить від шматочків м’яса. Якщо курка легко протикається виделкою – вона готова.
  • Наріжте куряче м’ясо.
  • Оливку – тонкими кружечками. З одного оливки повинно вийти 3-4 кружечки.
  • Помідор – тонкими півкільцями.
  • Ананасові кільця розріжте на 4 частини.
  • Сир натріть на крупній тертці.
  • Змастіть деко оливковою олією.
  • Розкачайте тісто або розтягніть його руками.
  • Викладіть тісто в змащену форму.
  • Промажте основу томатним соусом.
  • Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тесту.
  • Зверху посипте піцу сиром.
  • Температура духовки 200 градусів. Готуйте піцу до рум’яного тесту.
  • Піца в духовці готова!
  • Загрузка...

    Чотири сиру

    Інгредієнти:

    • готове тісто для піци — 0,4 кг;
    • емменталь – 0,1 кг;
    • оливкова олія – 2 ст. ложки;
    • моцарелла – 0,1 кг;
    • орегано – 1 щіпка;
    • пармезан – 0,05 кг;
    • базилік – 1 щіпка;
    • рокфор (горгондзола) – 0,1 кг.

    Приготування:

  • Змастіть форму оливковою олією.
  • Викладіть на неї готове тісто. В кількох місцях проткніть його виделкою.
  • Змастіть основу оливковою олією.
  • Посипте масло щіпка орегано.
  • Натріть емменталь на крупній тертці.
  • Моцарелу наріжте тонкими пластинами.
  • Пармезан натріть на дрібній тертці.
  • Рокфор дуже тонко наріжте вручну.
  • Тепер викладаємо сир. Візьміть половину натертого емменталь і розподіліть його по всьому тесту.
  • Розкладіть по всій піці шматочки рокфору.
  • Додайте нарізану моцарелу.
  • Посипте всю площу піци натертим пармезаном.
  • Зверху притрусіть блюдо эмменталем, частина якого залишилася після першого шару сиру.
  • Трохи притисніть сир до тесту, щоб він рівномірно лежав на основі.
  • Притрусіть сири базиліком.
  • Надсилайте піцу «4 сиру» в розігріту до 200 градусів духовку. Дбати страва буде близько 15 хвилин.
  • Готуйте піцу до рум’яних бортиків. Потім розріжте її на 8 частин і пригощайте рідних.
  • Спробуйте також:  Печиво на сковороді – 7 рецептів на швидку руку

    З куркою і грибами

    Інгредієнти:

    • готове тісто для піци – 0,25 кг;
    • пісне масло або смалець – для смаження;
    • куряче філе – 0,1 кг;
    • сіль – кілька щіпок;
    • томатна паста – 2-3 ст. ложки;
    • печериці – 0,2 кг;
    • приправа «до піци» — за смаком;
    • твердий сир – 0,1 кг;
    • ріпчасту цибулю.

    Приготування:

  • Гарненько промийте печериці. Зріжте всі темні частини.
  • Наріжте гриби тонкими пластинами або розріжте кожен на 4 частини.
  • Цибуля нарубайте дрібними кубиками.
  • Розігрійте в сковороді смалець. На гарячу сковороду викладайте гриби. Вони повинні пустити сік. Смажте їх до випаровування вологи.
  • Потім посоліть гриби, додайте цибулю. Обсмажуйте овочі до золотистого відтінку.
  • Покладіть шматочок філе на гарячу сковороду і обсмажте його по 3 хвилини з двох сторін. Воно не повинно бути повністю готовим, воно дожарится вже в піці.
  • Тепер дістаньте м’ясо і наріжте його кубиками.
  • Устелите деко пергаментом. Змастіть його маслом.
  • Дуже тонко розкачайте тісто. Викладіть його в форму для випікання.
  • Змастіть основу томатною пастою.
  • Викладіть смажені гриби з цибулею.
  • Тепер рівномірно розподіліть куряче м’ясо.
  • Сир натріть на крупній тертці.
  • Притрусіть начинку сиром.
  • Зверху посипте піцу приправою.
  • Надсилайте форму в розігріту до 190 градусів духовку.
  • Готуватися піца буде близько 15 хвилин.
  • Як приготувати піцу Маргарита?

    Для домашнього приготування, ви можете використовувати кетчуп або томатну пасту. Але якщо хочете і час дозволяє, можна зробити спеціальний соус.

    Інгредієнти:

    • готова основа – 1 штука;
    • зелений базилік – 8 листочків;
    • моцарелла – 0,15 кг;
    • оливкова масло – для змазування дека і для піци;
    • помідор – 1 штука.

    Для соусу:

    • помідори – 0,2 кг;
    • сушений базилік – 2 щіпки;
    • часник – 1 зубчик;
    • орегано (сушений) – 1 щіпка;
    • сіль – 1 щіпка.

    Приготування:

  • Спочатку зробимо соус. Помідори промийте.
  • Зробіть невеликі надрізи, у вигляді плюса. Обдайте кип’ятком овочі. Тепер шкіра легко зніметься.
  • Тепер виріжте у помідорів хвостики. Перекладіть їх у чашу блендера.
  • Очистіть від шкірки часник роздушіть його в часникодавці. Перекладіть до помідорів.
  • Додайте в блендер дрібку солі, орегано і дві щіпки базиліка. Подрібніть соус до однорідної маси. Тепер він готовий.
  • Змастіть оливковою олією деко і покладіть на нього готову основу.
  • Промажте основу соусом, ніж його буде більше, тим соковитіше вийде піца.
  • Збризніть томатний соус оливковою олією.
  • Поставте деко в духовку на 5 хвилин, розігрівши її до максимальної температури.
  • Моцарелу наріжте тонкими скибочками або невеликими кубиками.
  • Помідор промийте і наріжте півкільцями.
  • На підсмажену основу викладайте моцарелу.
  • Зверху викладіть півкільця томатів.
  • Промийте базилік. Викладайте свіжі листочки верх піци, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні.
  • Відправляйте лист з піцою в розігріту до 200 градусів духовку.
  • Якщо сир розплавився – піца готова. Ріжте її на 8 частин і подавайте до столу.
  • Спробуйте також:  Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів шарлотки

    З морепродуктів в духовці

    Інгредієнти:

    • дріжджове тісто для піци – 0,3 кг;
    • королівська креветка – 1 штука;
    • свіжий кріп – кілька гілочок;
    • заморожені кальмари – 0,15 кг;
    • помідор – 1 штука;
    • ялтинська цибуля – 1 невелика головка;
    • заморожені мідії – 0,1 кг;
    • томатний соус – 3 ст. ложки;
    • твердий сир – 0,1 кг.

    Приготування:

  • Складіть у глибоку миску всі заморожені морепродукти – кальмари, креветку і мідії. Залиште їх при кімнатній температурі до повного розморожування.
  • Наріжте кальмар тонкими кільцями.
  • Закип’ятіть воду.
  • Залийте все морепродукти окропом і відразу його злийте.
  • Тепер знову залийте їх гарячою водою і залиште на 5-8 хвилин. Через зазначений час – злийте окріп.
  • На обробну дошку викладіть кілька паперових рушників. Зверху помістіть морепродукти. Папір вбере зайву вологу, і вони будуть готові до подальшої переробки.
  • Ялтинський цибулю наріжте півкільцями.
  • Помідор – тонкими скибочками.
  • Кріп дрібно наріжте. 6 гілочок залиште для прикраси готової піци.
  • Тонко розкачайте дріжджове тісто.
  • Промажте томатним соусом. Тепер начинка для піци: 1) Викладіть півкільця цибулі. 2) Нарізаний помідор. 3) Присипте все рубаним кропом. 4) Кільця кальмара. 5) У кільця покладіть мідії. 6) По центру піци покладіть велику креветку. Щоб страва виглядало ефектно, королівську креветку не треба чистити. 7) Останній шар – натертий на крупній тертці сир.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів. Поставте піцу з морепродуктів на 15 хвилин.
  • Гарячу піцу прикрасьте свіжим кропом і подавайте до столу.
  • Піца з овочевою начинкою

    Інгредієнти:

    • готова основа – 1 штука;
    • суміш перців – 1 щіпка;
    • томатна паста чи кетчуп – 4 ст. ложки;
    • цвітна капуста – 0,1 кг;
    • цибуля – 2 головки;
    • солодкий перець – 1 штука;
    • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
    • твердий сир – 0,2 кг.
    Спробуйте також:  Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

    Приготування:

  • Промийте цвітну капусту або розріжте її на суцвіття.
  • У сотейник налийте воду і закип’ятіть її. Коли вона закипить, додайте сіль і капусту. Варіть близько 5 хвилин.
  • Готову капусту відкиньте на друшляк.
  • Поріжте цибулю невеликими кубиками.
  • Обсмажте. В кінці смаження присипте його сумішшю перців.
  • Змастіть основу соняшниковою олією.
  • Промажте її кетчупом або томатною пастою.
  • Тепер викладайте обсмажену цибулю.
  • Зверху – шар кольорового капусти.
  • Солодкий перець поріжте дрібними кубиками і покладіть в піцу.
  • Натріть сир і притрусіть їм овочеву піцу.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів і відправте в неї деко з піцою. Готуйте її 15-20 хвилин.
  • Овочева піца готова! Ріжте її на шматочки і подавайте до столу.
  • З ковбасою і сиром

    Це самий простий і швидкий рецепт приготування піци. Якщо до вас несподівано нагрянули гості – цей рецепт вас виручить.

    Інгредієнти:

    • ковбаса (варена або копчена) – 0,2 кг;
    • помідор – 1 штука;
    • оливки (за бажанням) – 6 штук;
    • твердий сир – 0,15 кг;
    • готова основа – 1 штука;
    • кетчуп або соус – 3 ст. ложки;
    • приправа «до піци» — 1 ч. ложка.

    Приготування:

  • Наріжте ковбасу тонкими довгими смужками.
  • Помідор наріжте півкільцями.
  • Сир натріть на крупній тертці.
  • Оливки наріжте тоненькими кільцями.
  • Змастіть основу тонким шаром кетчупу.
  • Викладіть на нього ковбасу.
  • Рівномірно розкладіть оливки по всій піці.
  • Притрусіть все сиром.
  • Тепер посипте піцу приправою.
  • Зверху викладіть помідори.
  • Надсилайте піцу в розігріту до 220 градусів духовку. Готуватися вона буде 7-10 хвилин.
  • Посипте свіжою зеленню.
  • Каприччиоза — покроковий рецепт

    Інгредієнти:

    • готова основа для піци — 1 штука;
    • орегано – 1 щіпка;
    • консервовані артишоки – 0,05 кг;
    • моцарелла – 0,1 кг;
    • оливки – 6 штук;
    • печериці – 0,05 кг;
    • оливкова масло – 1,5 ст. ложки;
    • майоран – 2 щіпки;
    • шинка – 0,05 кг.

    Приготування:

  • Моцарелу наріжте невеликими кубиками.
  • Гриби промийте і зріжте нижню частину ніжки. Наріжте їх тонкими пластинами.
  • Шинку наріжте невеликими кубиками.
  • Оливки – тонкими кружечками.
  • Артишоки розріжте навпіл.
  • У невелику миску налийте оливкова олія. Додайте до нього одну дрібку орегано і дві щіпки майорану. Все змішайте, оливковий соус готовий.
  • На тісто додайте подрібнену моцарелу.
  • Біля неї розкладіть гриби і шинку.
  • Також, рівномірно розподіліть всі артишоки і оливки.
  • Збризніть піцу оливковим соусом.
  • Випікайте її в духовці, при температурі 220 градусів. Приблизний час приготування – 15 хвилин.
  • Готову піцу наріжте на 8 шматочків і подавайте до столу.
  • Тепер ви точно зможете приготувати піцу і порадувати свою сім’ю.

    Загрузка...