Піца Карбонара – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Для любителів італійської кухні назва піци «Карбонара» нагадає знаменитий соус з аналогічною назвою для макаронів. Багато хто звик керуватися думкою, що на «коржик» із запеченою начинкою можна покласти все знайдене в холодильнику. Однак, кожен рецепт розроблявся висококваліфікованими кухарями.

Класична піца «Карбонара» з беконом і яйцем

У цьому рецепті використані тільки ті продукти, які спочатку додавались в цю випічку.

Рецепт тонкої основи для піци

Італійці використовують просте дріжджове тісто.

Підготуйте:

  • маленьку пачку сухих дріжджів;
  • 2 ч. л. цукрового піску;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 0,5 кг борошна;
  • 300 мл води.

Розводимо в рідини кімнатної температури дріжджі і цукор. Коли все розчиниться, наливаємо масло і починаємо насипати борошно, яку заздалегідь просіяли.

Отримане тісто накриваємо плівкою і даємо їй один раз піднятися (збільшення обсягу в 2 рази).

Правильний склад начинки

Існують правила, за якими продукти, що входять до складу піци «Карбонара», поділяються на обов’язкові і додаткові.

Перші, необхідні для нашої випічки:

  • 125 г бекону, карбонаду або грудинки;
  • головка червоної цибулі;
  • 150 г сиру Моцарелла.

Тут підхід до підготовки може відрізнятися. Якщо, наприклад, ви використовуєте грудинку, то її можна обсмажити. Часто цибулю перед публікацією пасерувати.

В нашому випадку, розкачану коржик з дріжджового тіста змащуємо оливковою олією, викладаємо нарізані смужки бекону, покриваємо їх дрібно нарізаною цибулею, а зверху сиром Моцарелла. Відправляємо піцу для попередньої термічної обробки буквально на 5 хвилин.

Тісто розкочується так, щоб залишились бортики, які не дадуть під час запікання витікати соусу.

Окремо кухарі можуть додати до складу яйце, гриби і ще один вид сиру.

Що входить в класичний соус

Необхідний набір продуктів, без якого не вийде соус «карбонара» для піци:

  • 80 мл вершків;
  • 2 жовтка;
  • 50 г Пармезану;
  • зелена цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • суміш італійських трав.
Дивіться також:  Начинка для піци в домашніх умовах – 9 рецептів смачних варіантів

Цікаво, що спочатку в складі не було вершків. Його готували з солоного сиру, звареного з молока овець.

Готувати його просто. Віночком збиваємо вершки з жовтками, домагаючись однорідності. Сюди додаємо дрібно натертий сир, подрібнений часник, приправи і зелений лук, який попередньо поріжемо.

Наливаємо на поверхню піци, коли на ній в духовці з’явиться невеликий рум’янець. Повертаємо в духовку, і через 10 хвилин блюдо буде готово.

Піца «Карбонара» з сулугуні та кетчупом

Можна скористатися цим варіантом.

Візьмемо:

  • близько 200 г дріжджового тіста;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 150 г копченого сала;
  • 1 цибулина;
  • сире яйце;
  • мелений перець;
  • 150 г сиру Моцарелла;
  • у складі соусу міняємо Пармезан на Сулугуні.

З тіста формуємо тонкий коржик з бортиками. Пензликом змащуємо спочатку маслом, а потім наносимо шар кетчупу. Розрізаємо сало на смужки. Обсмажимо цибулю півкільцями в невеликій кількості олії. Всі розкладаємо на поверхні і посипаємо Моцарелою.

Якщо ви не знайшли в магазині потрібний вид сиру, замініть відповідним.

Поки випікається перший шар, готуємо соус, як у класичному варіанті. Дістаємо піцу з духовки, розбиваємо на середині яйце і навколо поливаємо молочною сумішшю. Наступним йде залишився сир.

З шинкою і твердим сиром

Правильно готувати піцу «Карбонара» з беконом, але в цьому рецепті будемо виходити з того, що деяких продуктів не змогли придбати.

Для 250 г готового тіста знадобиться:

  • 130 г шинки;
  • 1 томат;
  • 200 г будь-якого сиру твердих сортів;
  • яйце;
  • 5 ст. л. вершків;
  • чорний мелений перець;
  • зелень.

Тонкий пласт тіста ставимо на пару хвилин в розігріту духовку, дістаємо, змащуємо оливковою олією. Шинку нарізаємо невеликими кубиками (іноді господині обсмажую разом з цибулею) і розподіляємо рівним шаром. Помиємо помідор, видаляємо плодоніжки. Ножиком надаємо форму тонких кружечків. Вони підуть зверху ковбаси.

Дивіться також:  Піца з куркою і грибами – 7 смачних рецептів приготування

У невеликому посуді виделкою або вінчиком спочатку змішуємо вершки з яйцем. Натираємо сир на дрібній тертці і додаємо в суміш разом з рубаною зеленню і спеціями. Розливаємо по поверхні, присипаємо залишилися сиром і ставимо в гарячу духову шафу.

Готуємо з грибами

Приготуйте піцу з таким інгредієнтом.

Набір продуктів наступний:

  • 100 г шинки;
  • 100 г печериць;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • ріпчаста цибулина;
  • зелена цибуля;
  • 2 жовтка;
  • мелений чорний перець;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 50 мл вершків;
  • суміш приправ;
  • 150 г сиру;
  • 250 г готового тіста.

Починаємо з підготовки начинки. Промиваємо водою печериці і гострим ножем видаляємо всі пошкоджені ділянки, нарізаємо пластинками. Відправляємо відразу на розпечену сковороду з олією і обсмажуємо, не закриваючи кришкою. Коли випарується вся волога, додаємо нашатковану ріпчасту цибулю і продовжуємо смажити до готовності.

Розкачуємо основу з тіста змащуємо маслом і томатною пастою. Викладаємо грибну суміш, а потім пластики шинки. Посипаємо третину натертого сиру і на кілька хвилин ставимо в жаровню.

Настав час для соусу. У чашу міксера наливаємо вершки, сметану і відокремлений жовтки. Трохи збиваємо. Додаємо другу третину сиру, приправи, перець чорний. Розливаємо по гарячій поверхні піци. Зверху піде залишилася бринза.

Іноді італійські кухарі в грибний соус наливають трохи білого вина.

Ставимо в духовку. Готовність можна визначити за кольором країв тіста, сир повинен розплавитися. Коли дістанете випічку, відразу, поки не з’явилася скориночка, посипте рубаним зелених цибулею.

Калорійність готових страв

Слід врахувати, що точна кількість калорій розрахувати важко, так як це залежить від багатьох факторів.

Зазвичай магазинний напівфабрикат цієї випічки складає близько 270 Ккал. Але все кардинально змінюється, коли ви пробуєте зробити домашню піцу. По-перше, не всі користуються терезами, щоб визначити точну кількість продуктів. По-друге, продукти від різних виробників мають іншу калорійність.

Дивіться також:  Піца з батона – 5 рецептів, як приготувати ліниву піцу в духовці на сковороді і в мікрохвильовці

Щоб знизити вміст білків, жирів і вуглеводів, досить зробити заміну продуктів на складі. Наприклад, використовувати борошно грубого помелу, використовувати тонко розкачану основу, замість копченого сала додати відварене м’ясо або гриби, так як піца з шинкою, жирними вершками і сиром містить більше 300 Ккал.

Головне, що саме в домашніх умовах, використовуючи деякі хитрощі, можна контролювати не тільки зміст калорій, але і корисних речовин.