Піца Пепероні — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Піца Пепероні – смачна паляничка з великою кількістю Моцарели і гострої ковбаси, яка, безумовно, припаде до смаку всім.

Піца Пепероні – класичний рецепт

Приготувати піцу Пепероні за звичним традиційним рецептом нескладно, але доведеться витратити якийсь час. Рецепт складається з декількох частин, які ми розглянемо більш докладно.

Традиційне тісто для піци

Необхідні продукти:

  • 0,25 літра води;
  • 2 великі ложки оливкової олії;
  • 3 склянки борошна;
  • ложечка солі;
  • 10 грам солі;
  • 2 маленьких ложки дріжджів.

Процес приготування:

  • Теплою водою заливаємо дріжджі, додаємо цукор і даємо цій суміші постояти близько 10 хвилин.
  • Борошно відправляємо в глибоку ємність, перемішуємо спочатку з сіллю, а потім і з дріжджовий масою.
  • Залишилося гарненько вимісіть вміст, так щоб воно стало гладким і еластичним, і прибрати куди-небудь на 30 хвилин, не забувши прикрити рушником.

Після цього тісто для піци Пепероні можна використовувати за призначенням.

Класичний соус для Пепероні

Необхідні продукти:

  • 3 грама солі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,6 кг помідорів;
  • 2 ложки оливкової олії;
  • по 5 грам базиліка і орегано;
  • ложечка цукру.

Процес приготування:

  • Помідори промиваємо, обдаємо окропом, щоб шкірка легко пішла, і перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Готову масу необхідно добре прогріти на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
  • Викладіть до неї всі зазначені інгредієнти крім часнику і трав, тримайте на плиті ще стільки ж часу.
  • Всипте приправи, дрібно порізаний часник і через дві хвилини соус для піци буде готовий.

Гостра ковбаса для піци

Необхідні продукти:

  • 5 грам аскорбінової кислоти;
  • 10 грам цукру;
  • 2 зубчики часнику;
  • до 2 метрів оболонки для ковбаси;
  • 2 кг свинячого філе;
  • 12 грам анісу;
  • 30 грам нитритной солі;
  • кілограм курячого філе і стільки ж яловичого;
  • 0,25 літра червоного сухого вина;
  • 70 грам солі;
  • ложка кайенского перцю;
  • 40 грам паприки.

Процес приготування:

  • Все зазначене м’ясо в охолодженому вигляді подрібнюємо через м’ясорубку і добре відбиваємо про тверду поверхню, так щоб вона побіліла. Після цього прибираємо отриману масу в холодильник на 24 години.
  • Після закінчення цього терміну додаємо інші інгредієнти зі списку, все вимішуємо і готовим фаршем наповнюємо оболонку. Її необхідно перев’язувати через кожні 25 сантиметрів і випускати повітря.
  • Сушимо ковбасу близько 12 тижнів у прохолодному приміщенні з температурою +10 градусів.

В інших рецептах, наведених нижче, запропоновані варіації начинки для піци, але тісто, ковбаса Пепероні і соус в кожному варіанті присутні обов’язково.