Піца з ананасами – 7 смачних і простих рецептів

Домашня піца – неймовірно смачне блюдо, яке обожнюють всі діти і дорослі. В залежності від своїх уподобань, її готують з найрізноманітнішими начинками, а щоб спробувати щось новеньке, можна зробити незвичайну піцу з ананасами. Соковита закуска з неповторним ароматом тропічних фруктів стане відмінним пригощанням для рідних та подарує чудовий настрій на цілий день.

Гавайська піца з ананасами і куркою

Рецепт гавайської піци з ананасами і курячим філе відрізняється своєю простотою та не потребує великої кількості часу на приготування.

Випікати піцу треба з дріжджового несолодкого тіста, а для начинки підібрати свіжі або консервовані ананаси, м’ясо, сир. Для заливки слід зробити томатний соус.

Використовувані продукти (на 2 вироби):

  • борошно – 0,4 кг;
  • пакетик швидкорозчинних дріжджів;
  • вода – 180 мл;
  • цукор і дрібна сіль – на смак;
  • олія оливкова – 45 мл;
  • три помідора;
  • крохмаль – 20 грам;
  • дві часточки часнику;
  • італійські трави – 4 грами;
  • стиглий ананас – 380 грам;
  • сир Моцарелла – 0,3 кг;
  • куряча грудка (відварна) – 320 грам.

Готуємо:

  • В великій мисці змішати дріжджі з просіяним борошном, потім насипати сіль і трохи цукру.
  • Після, додати воду, оливкове масло і перемішати до утворення пружної маси.
  • Отримане тісто накрити чистою тканиною і дати йому постояти 45 хвилин.
  • Коли борошняна основа збільшиться в розмірі і стане м’якше, розділити її на два шматки. Потім розкачати їх у коржі товщиною близько 2 див.
  • Тепер слід підготувати начинку. Для цього варену курку треба порізати прямокутними брусочками. Ананас очистити від шкірки і нашаткувати тонкими часточками. Сир подрібнити на тертці з великими отворами.
  • Щоб зробити соус, необхідно обшпарити помідори окропом, потім зняти з них шкірку і подрібнити м’якоть гострим ножем. Потім додати масло, закинути трави і посолити.
  • Поставити суміш на вогонь, закип’ятити і варити п’ять хвилин. Після чого засипати крохмаль, ретельно розмішати і покласти роздавлений під пресом часник. Готувати ще хвилину, потім відставити і остудити.
  • Заготовки з тіста помістити на лист, покритий пекарської папером, а потім змастити їх соусом. Зверху викласти курку, часточки ананаса і посипати все сиром.
  • Поставити піцу в духовку, розігріту до 195 градусів, і піч п’ятнадцять хвилин.

Готові вироби перекласти на плоскі тарілки і порізати трикутниками. Потім поставити на стіл і пригостити всіх присутніх.

Готуємо з креветками

Чудова закуска, яка ідеально підходить для гарячого вечері, – це піца з креветками, овочами і консервованими ананасами.

Дивіться також:  Швидка піца на сковороді за 10 хвилин – 8 рецептів приготування

Заморожені морепродукти необхідно попередньо відварити, але не довше трьох хвилин, оскільки від тривалої теплової обробки вони стають жорсткими і втрачають смак.

Використовувані продукти:

  • тісто – 0,3 кг;
  • паста з томатів – 50 грам;
  • маслини (без кісточок) – 12 шт.;
  • один болгарський перець (жовтий);
  • ананаси – 100 грам;
  • Пармезан – 120 грам;
  • фіолетова цибулина;
  • десять великих креветок:
  • сухі приправи для м’яса і овочів – на смак.

Готуємо:

  • Зробити для піци з креветками і ананасами пружне, пластичне тісто. Потім тонко розкачати його, посипати запашними приправами і покласти на деко, оброблений жиром.
  • Перець вимити, очистити від насіння і нарізати смужками.
  • Цибулину нашаткувати кільцями, маслини порізати кружальцями, ананаси – квадратиками.
  • Пармезан перетворити в дрібну стружку.
  • Креветки промити, опустити в киплячу воду і дістати через дві хвилини. Потім остудити і розділити на невеликі шматочки.
  • Корж на деку змастити пастою з помідорів і розкласти на ній всі компоненти – спочатку морепродукти, потім цибулю, оливки і перець. Зверху рівномірно розподілити сир.
  • Відправити виріб в духовку та випікати півгодини.

Піца з креветками і ананасами виходить красивою, ароматною і зберігає свій смак протягом декількох днів. Вживати його можна відразу або зберігати в холодильнику і розігрівати в мікрохвильовій печі.

Простий рецепт з шинкою на сковороді

Відмінний варіант для сніданку – піца з ананасами і шинкою, яка готується буквально за десять хвилин на сковороді. Закуска має ніжну консистенцію і незрівнянним смаком, який оцінять всі домочадці під час ранкової трапези.

Використовувані продукти:

  • великий помідор;
  • два курячих яйця;
  • борошно – 170 грам;
  • сир – 0,15 кг;
  • консервований ананас – 120 грам;
  • майонез – 45 грам;
  • шинка – 0,2 кг;
  • сметана – 25 грам;
  • зелена цибуля – 4 пера.

Готуємо:

  • З’єднати сметану з майонезом, потім додати сирі яйця і, поступово підсипаючи борошно, акуратно перемішати складу. У результаті повинно вийти рідкувате тісто.
  • Шинку нарізати кубиками, сир порізати соломкою.
  • Зелена цибуля сполоснути водою і порубати.
  • Налити в сковорідку олію і залити тестом.
  • Зверху покласти нарізану шинку і скибочки ананаса. Потім закинути цибулю і розкласти сир.
  • Накрити сковорідку з піцою кришкою, поставити на середній вогонь і запікати закуску 8 – 12 хвилин.

Коли виріб з боків і знизу покриється підсмаженою скоринкою, його можна вважати готовим. Піцу з ананасами і шинкою рекомендується подавати гарячою з фруктовим чаєм і чорною кавою.

Дивіться також:  Вегетаріанська піца – готуємо за рецептом з фото

Домашня піца з ананасами і грибами

Ще один нескладний рецепт ананасовій піци – з додаванням грибів. Її обов’язково потрібно спробувати!

Для страви можна підібрати звичайні печериці, але особливий «лісовий» аромат йому додадуть маслюки, боровики, грузді або лисички.

Використовувані продукти:

  • свіжі гриби – 0,25 кг;
  • цибулина;
  • невелика банку з ананасами;
  • кетчуп – 50 грам;
  • орегано – 20 грам;
  • сир голландський – 0,2 кг;
  • дріжджі – 10 грам;
  • вода — 170 мл;
  • ананас – 130 грам;
  • пісне масло – 23 мл;
  • борошно пшеничне – 180 грамів;
  • велика сіль – 4 грам.

Готуємо:

  • Дріжджі змішати з борошном, потім підлити воду, додати рослинне масло і сіль. Продукти перемішати і залишити на чверть години.
  • Після, вимісити еластичне тісто, накрити його щільною тканиною і поставити на півгодини в тепле місце.
  • Коли борошняна основа підніметься, її потрібно обім’яти, потім перетворити в корж і покласти на деко.
  • Потім вимити гриби і нарізати пластинами, цибулю очистити і нашаткувати півкільцями.
  • Овочі з’єднати і обсмажити до рум’яного відтінку.
  • Корж намазати кетчупом і присипати меленим орегано.
  • Викласти на неї смажені гриби, додати шматочки ананасів і насипати сирну крихту.
  • Випікати піцу в розігрітій духовці двадцять хвилин.

Свіже частування трохи остудити, потім порізати і поставити на стіл. Любителі пікантних страв під час приготування можуть використовувати гострий кетчуп, пряні трави і різноманітні спеції.

З додаванням бекону

Піца з ананасами і беконом виходить досить поживною і виглядає дуже апетитно. Для її приготування потрібно мінімум часу і доступні інгредієнти, які є в будь-якому супермаркеті.

Використовувані продукти:

  • борошняна основа – 0,5 кг;
  • бекон – 230 грам;
  • сир (натертий) – 0,2 кг;
  • ананаси – 0,14 кг;
  • паста з помідорів – 60 грам;
  • запашні трави, спеції – за смаком;
  • болгарський перець (червоний) – 70 грам;
  • десять оливок.

Готуємо:

  • Тісто для піци купити в магазині або зробити самостійно. Потім розкачати його і помістити на засипаний борошном деко.
  • В томатну пасту додати сухі приправи, перемішати і розподілити отриманий склад на борошняній основі.
  • Бекон порізати довгими брусочками, болгарський перець – тонкою соломкою. Оливки нарізати кільцями, ананаси кубиками.
  • Всі продукти розкласти на поверхні виробу і посипати їх натертим сиром.
  • Прогріти духовку до 200 градусів, поставити в неї піцу і готувати двадцять п’ять хвилин.
Дивіться також:  Піца 4 сира – класичний рецепт і ще 5 варіантів приготування в домашніх умовах

Закуску з беконом і ананасами рекомендується вживати відразу після випічки. До неї можна запропонувати легкий салат із зелених овочів.

Як приготувати закриту піцу

Приємно здивувати сім’ю і гостей під час обіду допоможе закрита піца з ананасами і двома видами сиру. Оригінальне частування має незрівнянний смак, спокусливий аромат і може стати гідною заміною домашніх пирогів або булочкам.

Використовувані продукти:

  • дріжджове тісто – 0,6 кг;
  • ананаси (нарізані) – 110 грам;
  • цибулина;
  • дві часточки часнику;
  • Моцарелла і Пармезан – за 80 грам;
  • два помідори.

Готуємо:

  • Тісто розділити на дві частини і розкачати за допомогою качалки.
  • Один корж помістити на змащений жиром деко і розкласти на ній кружечки ананаса, часточки помідорів, нарізану кубиками цибулю і роздавлений пресом часник.
  • Моцарелу розділити на великі бруски, Пармезан подрібнити квадратиками. Потім посипати сирними шматочками вже оформлені продукти.
  • Коржик з начинкою накрити другим пластом тіста і ретельно заліпити краю по всьому периметру.
  • Відправити виріб в духовку, розігріту до 210 градусів, і піч п’ятнадцять хвилин.

Гарячу закуску трохи остудити і довільно нарізати. Подавати закриту піцу на красивому блюді в поєднанні з аджикою або сметанним соусом.

Піца з копченою куркою і ананасами

Ситне частування з ананасами і копченою куркою, приготоване на вечерю, подарує позитивні емоції і відновить сили після напруженого трудового дня. Завдяки вдало підібраним інгредієнтів, смак страви виходить яскравим, насиченим і дуже приємним.

Використовувані продукти:

  • тісто – 0,4 кг;
  • копчена курка (грудка) – 0,3 кг;
  • ананас – 0,2 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • три помідора без шкірки;
  • сир («Російський») – 175 грам;
  • цибулю зелений, кінза – на свій розсуд.

Готуємо:

  • Тісто перетворити в пласт круглої форми товщиною 2 див.
  • Ананаси і курку нарізати середніми кубиками.
  • У блендері розтерти помідори і часник. Потім томатну масу посолити і додати в неї столову ложку оливкової олії.
  • Коржик з тіста викласти на оброблений жиром деко, помістити на неї курятину, потім ананаси і залити соусом з помідорів.
  • Зверху розподілити сир і присипати закуску рубаною зеленню.
  • Випікати заготівлю чверть години в духовці з температурою 195 градусів.

Готовий виріб перекласти на піднос, розділити на порції і подати з улюбленими напоями. Приємного апетиту!