Піца з батона — 5 рецептів, як приготувати ліниву піцу в духовці на сковороді і в мікрохвильовці

Коли хочеться порадувати домашніх смачним, ситним блюдом, яке не потребує тривалого перебування на кухні, на допомогу завжди прийде піца з батона. Начинкою для цього ласощі можуть стати абсолютно будь-які продукти, так і способів обробки домашньої піци кілька. Розберемо кілька найпопулярніших і простих у виконанні рецептів.

Лінива піца з батона в духовці

Для приготування знадобиться наступний набір продуктів:

  • 1 батон;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 2 маринованих огірочка;
  • 1 помідор;
  • 2 яйця;
  • 100 г сиру;
  • 3 ст. л. майонезу.

Лінива піца готується дуже просто, так як не потрібно замішувати тісто – в якості основи прекрасно підійде звичайний батон або дріжджова булка.

А порядок виконання цієї страви такий:

  • Розрізати батон вздовж по горизонталі на дві половинки.
  • Вийняти за допомогою ножа або просто руками всю м’якоть, залишивши недоторканою скоринку.
  • Змастити обидві половини основи майонезом.
  • Натерти варені яйця і викласти в «хлібні човники».
  • Нарізати огірочки гуртками і відправити на яйця.
  • Далі викласти ковбасу, нарізану невеликими кубиками.
  • Помідор нарізати кружальцями і викласти поверх ковбаси.
  • Засипати батони з начинкою тертим сиром і відправити блюдо запікати при 180 градусах, поки сир повністю не розплавиться і не підрум’яниться.

Піца з батона в духовці готується дуже швидко, і з такою ж швидкістю зникає зі столу.

Загрузка...

На сковороді на швидку руку

 

Ще один швидкий рецепт приготування смачної піци з підручних матеріалів. На сковороді вона виходить тонка, з хрусткими краями, а завдяки різноманітності начинок, ідеально підійде для сніданку.

Щоб порадувати рідних цією стравою, знадобиться:

  • половина батона – 6-7 скибочок;
  • неповний стакан молока;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 100 г будь-ковбаси;
  • 1 помідор;
  • трохи болгарського перцю;
  • 5 оливок;
  • 50 г сиру;
  • 2 ст. л. кетчупу або іншого томатного соусу;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. рослинного масла.
Спробуйте також:  Білорибиця що це за риба, і як її готувати - 6 рецептів приготування царської риби

Деякі продукти в начинку можна замінити на свій смак.

Коли на столі буде повний набір інгредієнтів, можна приступати до приготування:

  • Нарізати підготовлену ковбасу і солодкий перець кубиками, оливки і помідори – кружечками, а сир натерти на крупну соломку.
  • Батон накришити в миску, залити його молоком і розім’яти до однорідної консистенції. Посолити, вмішати в тісто яйце і борошно. Повинно вийти густе і щільне тісто.
  • На холодну сковороду налити олію, викласти тісто тонким шаром, накрити кришкою і смажити до утворення рум’яної скоринки знизу. Прибрати з вогню.
  • Перевернути «млинець» і викласти на нього начинку, починаючи з томатно-майонезного соусу.
  • Щедро посипати тертим сиром, накрити піцу кришкою і повернути на плиту, налаштувавши невеликий нагрів. Готувати 5 хвилин, вимкнувши плиту, дати постояти.

У цьому рецепті можна використовувати абсолютно будь-які інгредієнти. Головна умова – вони повинні бути готові до вживання, так як страва не піддається тривалій термічній обробці.

Готуємо в мультиварці

Міні-піца на батоні виходить смачно і швидко, якщо її приготувати в мультиварці. Інгредієнти для неї також підбираються, виходячи з власних уподобань.

Для цього рецепта знадобиться:

  • 3 булочки для гамбургера або 1 батон;
  • 50-70 г сиру;
  • 150 г шинки або ковбаси;
  • 1 помідор;
  • зелень для прикраси.

Для порціонної подачі краще взяти булочки, блюдо з них виглядає більш акуратно. Але і батон – відмінна основа для цього рецепта.

Порядок приготування такий:

  • Нарізати помідори, зелень і ковбасу кубиками. Сир натерти. У хліба вийняти м’якуш (у булочок зрізати дах для красивої подачі.)
  • Підготовлені інгредієнти викласти в хлібну основу, зверху посипати тертим сиром і покласти міні-піци в мультиварку. Дах для булочок укласти поруч, не накриваючи їх.
  • Випікати 15 хвилин в режимі «Випічка», поки сир не розплавиться.
  • Подавати, посипавши зеленню. Можна накрити кришкою від булочки.
Спробуйте також:  Шашлик на кефірі з свинини - 7 рецептів

Такий варіант піци ідеально підходить для зайнятих жінок.

Міні-піца на батоні в мікрохвильовці

 

Це ще один популярний спосіб приготування гарячих бутербродів або міні-піци в домашніх умовах. Впоратися з ним може навіть недосвідчений кулінар.

Для приготування страви потрібно взяти:

  • батон, нарізаний скибочками на точну кількість їдців;
  • кетчуп;
  • майонез;
  • сосиски;
  • сир.

Інгредієнти брати в такій кількості, щоб вистачило всім бажаючим спробувати.

Процес приготування:

  • Скибочки хліба намазати сумішшю майонезу та кетчупу.
  • Нарізати сосиски кружечками.
  • Викласти сосиски на батон, посипати тертим сиром.
  • Відправити в мікрохвильову піч на 1,5 хвилини, поки сир не розплавиться.

Ось так просто можна приготувати сніданок для всієї родини.

З курячої начинкою

Більш складна у виконанні, але не менш смачна піца виходить, якщо до її складу входить курка.

Для приготування цієї страви, крім птиці, знадобиться:

  • 1 батон або багет;
  • 200 г сиру;
  • 200 г печериць;
  • 300 г філе курки;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • зелень;
  • 3 ст. л. виноградного масла;
  • 200 мл сметани 20%;
  • спеції – сіль, перець, прованські трави.

Вся складність цієї страви в тому, що начинку попередньо необхідно термічно обробити. Зробити це краще заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолодитися.

Процес приготування піци з курячої начинкою по цьому рецепту такий:

  • Філе вимити, звільнити від пленочек і прожилок, нарізати кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням невеликої кількість масла, поки м’ясо не стане білого кольору. Посолити і поперчити.
  • Нарізати печериці такими ж кубиками, залишивши трохи для прикраси. Додати гриби до курки і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні.
  • Нарізати соломкою цибулю, додати його в сковороду, коли з неї випарується вся рідина. Смажити до готовності всіх інгредієнтів, і тільки після цього довести начинку до смаку – додати спеції.
  • Посипати начинку зеленню і залити сметаною. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Як сметана закипить – зняти з плити і трохи остудити.
  • Підготувати батон розрізати навпіл і вийняти м’якуш. Викласти основу для піци на застелений фольгою деко, викласти порівну начинку, додати зверху кружечки помідора, залишилися часточки грибів і тертий сир.
  • Духовку включити на 200 градусів і поставити в неї деко з піцою на 10 хвилин. Визначити готовність блюда за подрумянившимся краях батона.
Спробуйте також:  Ячна каша: як варити на молоці та воді, користь і шкода

Така піца навіть на свято буде виглядати багато, апетитно і обов’язково сподобається хлебосолами.

 

Загрузка...