Піца з ковбасою і сиром – 8 рецептів смачної домашньої піци

Італійська піца вже не перше десятиліття користується популярністю у вітчизняних господинь. Її готують з різними начинками, додаючи копченості, сири, гриби, овочі і навіть фрукти. В якості основи для цієї страви можна використовувати дріжджове, або листкове бездріжджове тісто. Розглянемо, як приготувати піцу з ковбасою і сиром різними способами.

Піца з ковбасою і сиром на дріжджовому тесті

Класичний рецепт піци з ковбасою і сиром передбачає використання в якості основи дріжджового тіста.

Для готування потрібно заздалегідь підготувати два комплекти продуктів.

Тісто:

  • 450 г борошна;
  • 200 мл води;
  • 15 – 20 г дріжджів;
  • 10 г цукру;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 5 г соди;
  • сіль.

Начинка:

  • варена або копчена ковбаса;
  • сир твердих сортів;
  • майонез;
  • томатна паста;
  • кілька гілочок базиліка.

Порядок роботи:

  • Залити дріжджі теплою водою, насипати трохи цукру, перемішати і залишити на чверть години.
  • Змішати борошно з харчовою содою, додати сіль, розчинені дріжджі і оливкове масло. Замісити тісто, після чого накрити його рушником і залишити на годину.
  • Поки підходить основа, нарізати ковбасу смужками або гуртками, подрібнити на тертці сир, нашаткувати базилік і змішати майонез з томатною пастою.
  • Розкачати тісто, укласти на деко і змастити томатно-майонезним соусом. Розмістити ковбасну начинку і посипати зверху сиром.

  • Відправити блюдо в духовку, а за кілька хвилин до готовності посипати нарізаним базиліком.

Увага! Виймати домашню піцу з духовки потрібно після того, як сир розплавиться, а тісто стане світло-золотистим. Важливо не пересушити нижню частину випічки, тоді вона залишиться м’якою і ніжною.