Піца з ковбасою і сиром – 8 рецептів смачної домашньої піци

Італійська піца вже не перше десятиліття користується популярністю у вітчизняних господинь. Її готують з різними начинками, додаючи копченості, сири, гриби, овочі і навіть фрукти. В якості основи для цієї страви можна використовувати дріжджове, або листкове бездріжджове тісто. Розглянемо, як приготувати піцу з ковбасою і сиром різними способами.

Піца з ковбасою і сиром на дріжджовому тесті

Класичний рецепт піци з ковбасою і сиром передбачає використання в якості основи дріжджового тіста.

Для готування потрібно заздалегідь підготувати два комплекти продуктів.

Тісто:

  • 450 г борошна;
  • 200 мл води;
  • 15 – 20 г дріжджів;
  • 10 г цукру;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 5 г соди;
  • сіль.

Начинка:

  • варена або копчена ковбаса;
  • сир твердих сортів;
  • майонез;
  • томатна паста;
  • кілька гілочок базиліка.

Порядок роботи:

  • Залити дріжджі теплою водою, насипати трохи цукру, перемішати і залишити на чверть години.
  • Змішати борошно з харчовою содою, додати сіль, розчинені дріжджі і оливкове масло. Замісити тісто, після чого накрити його рушником і залишити на годину.
  • Поки підходить основа, нарізати ковбасу смужками або гуртками, подрібнити на тертці сир, нашаткувати базилік і змішати майонез з томатною пастою.
  • Розкачати тісто, укласти на деко і змастити томатно-майонезним соусом. Розмістити ковбасну начинку і посипати зверху сиром.

  • Відправити блюдо в духовку, а за кілька хвилин до готовності посипати нарізаним базиліком.

Увага! Виймати домашню піцу з духовки потрібно після того, як сир розплавиться, а тісто стане світло-золотистим. Важливо не пересушити нижню частину випічки, тоді вона залишиться м’якою і ніжною.

Піца з додаванням помідорів в духовці

Можна приготувати піцу з ковбасою, помідорами і сиром на бездрожжевом кефірно-майонезному тесті.

Заздалегідь підготуйте для тіста:

  • 150 мл кефіру;
  • 100 г майонезу;
  • 2 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 5 г соди;
  • щіпка солі.

І для начинки:

  • ковбасу;
  • твердий сир;
  • ріпчаста цибуля;
  • помідори;
  • зелень.

Порядок роботи:

  • Розчинити соду в кефір і залишити на чверть години.
  • Змішати до однорідності майонез, яйця і сіль.
  • З’єднати підготовлені суміші і ввести муку, а потім вимісити тісто і розкачати.
  • Нашаткувати цибулю півкільцями, а ковбасу смужками. Трохи припустити ці компоненти на рослинному жирі.
  • Порізати помідори тонкими напівкруглими часточками, подрібнити сир і порубати зелень.
  • Викласти остигнула ковбасу з цибулею поверх тесту, за ним розподілити помідори, посипати піцу сиром і зеленню.
Дивіться також:  Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Подають піцу у гарячому вигляді, попередньо розділивши на порції.

Готуємо з печерицями

Піцу з печерицями, ковбасою і сиром краще готувати на дріжджовому тісті.

Для тіста знадобиться:

  • 250 мл води;
  • 400 г борошна;
  • 30 г сухих дріжджів;
  • 10 г цукру;
  • щіпка солі.

Для начинки підготуйте:

  • ковбасу;
  • щільний сир;
  • цибулину;
  • печериці;
  • мелений перець;
  • томатну пасту.

Послідовність роботи:

  • Змішати дріжджі з цукром, залити водою і поставити в тепло.
  • Коли опара підійде, з’єднати її з борошном і сіллю, вимісити тісто і залишити підходити.
  • Нашаткувати цибулю і гриби, порізати соломкою ковбасу і підсмажити на рослинному жирі.
  • Подрібнити на тертці сир до стану стружки.
  • Розкачати тісто, покласти на деко і змастити томатною пастою. Зверху розмістити начинку з ковбаси, грибів і цибулі, а потім посипати страву тертим сиром.

Готувати піцу потрібно на середньому вогні, щоб знизу вона не пригоріла.

Домашня піца з ковбасою, сиром на сковороді

Якщо немає можливості скористатися духовкою, можна приготувати піцу з ковбасою, сиром і помідорами на сковороді.

Для тіста знадобиться:

  • 250 мл кефіру;
  • 100 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 10 г соди;
  • 450 г борошна;
  • 30 г оливкової олії;
  • сіль.

В начинку будемо використовувати:

  • ковбасу;
  • твердий сир;
  • помідори;
  • болгарський перець;
  • томатну пасту;
  • майонез;
  • гірчицю.

Порядок роботи:

  • Змішати в глибокій мисці борошно, сіль і соду, а потім додати кефір, яйця, сметану і масло.
  • Вимісити тісто, сформувати коржик, покласти в сковороду і обсмажити до світло-золотистого кольору з обох сторін.
  • Нарізати ковбасу і болгарський перець соломкою, трохи обсмажити.
  • Поєднати майонез, томатну пасту і гірчицю. Змастити отриманим складом коржик, а зверху розкласти ковбасу з перцем.
  • Поверх засмажки покласти нарізані кружечками або напівкруглими скибочками помідори і посипати начинку для піци тертим сиром.
  • Закрити сковороду кришкою і тушкувати страву на слабкому вогні, поки сир не розплавиться.
Дивіться також:  Піца Маргарита – 5 рецептів приготування італійської піци

Виймати з ємності і різати таку піцу відразу ж не слід, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне.

З солоними огірками

Гострою і пікантною піца вийде, якщо додати в неї солоні огірки. При бажанні, можна покласти начинку і трохи пекучого болгарського перцю.

Для тіста знадобиться:

  • 200 мл води;
  • 300 г борошна;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • трохи цукру;
  • сіль.

Начинку зробимо з:

  • ковбаси;
  • твердого сиру;
  • солоних огірків;
  • пекучого перцю;
  • маслин без кісточок;
  • зелені;
  • майонезу;
  • томатної пасти.

Порядок приготування:

  • Розчинити у воді дріжджі і цукор, а коли опара підійде, додати сіль і борошно. Вимісити тісто, а потім залишити його на годину.
  • Нарізати ковбасу, солоні огірки, гіркий стручок і зелень. Розділити ножем оливки на дві частини і подрібнити сир.
  • Змішати майонез з томат-пастою і змастити отриманим складом підійшло і розкачане тісто.
  • Розкласти по ньому ковбасу, зверху помістити нарізку з огірків, подрібнені оливки, гіркий перець і зелень. Після цього засипати блюдо сиром і відправити в духовку.

Увага! Розігрівати духова шафа потрібно завчасно, включивши вогонь приблизно за чверть години до того, як піца відправиться в піч.

З готового листкового тіста

Якщо немає бажання витрачати час на приготування тіста для піци, можна придбати готове. Для роботи знадобиться:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • ковбаса;
  • гриби;
  • ріпчаста цибуля;
  • болгарський перець;
  • помідори;
  • твердий сир;
  • майонез;
  • гірчиця.

Порядок роботи:

  • Викласти листкове тісто на блюдо і залишити розморожуватися.
  • Почистити гриби, болгарський перець і цибулю, обсмажити все до готовності.
  • Нарізати кружальцями ковбасу і помідори, подрібнити на тертці сир.
  • Змішати майонез і гірчицю в рівних частках.
  • Розкачати розморожене тісто і змастити його гірчично-майонезним соусом. Покласти кружечки ковбаси, зверху розподілити зажарку, потім порізані помідори і засипати блюдо тертим сиром. Після цього надіслати піцу в духовку.

Увага! Листкове бездріжджове тісто добре просочується соусами, тому змащувати його потрібно тонким шаром, інакше піца протече і пригорить знизу.

З копченою ковбасою і сиром

Гості та домочадці будуть в захопленні від піци з декількома видами ковбасних виробів.

Дивіться також:  Піца на сковороді – 8 рецептів швидкої піци за 10-15 хвилин!

Для приготування тіста візьміть:

  • 350 мл води;
  • 550 г борошна;
  • 30 мл оливкової олії;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • дрібку цукру і солі.

В начинку використовуємо:

  • варену і копчену ковбасу;
  • шинку;
  • карбонат;
  • твердий сир;
  • зелень;
  • майонез;
  • кетчуп.

Порядок роботи:

  • Насипати в теплу воду, дріжджі і цукор, розмішати і залишити підходити.
  • З’єднати борошно з сіллю, влити опару, додати масло і замісити тісто.
  • Порізати ковбасні вироби смужками, подрібнити на тертці сир, змішати майонез і кетчуп.
  • Розкачати тісто і змастити соусом. Зверху викласти начинку з копченостей і рубану зелень. Після цього засипати блюдо сиром і відправити запікатися.

На замітку. Цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою і після рясного застілля, коли на блюді з ковбасної нарізкою залишається багато не з’їдених продуктів. Мабуть, у таку піцу можна покласти будь-які вироби з м’яса, за винятком зельца і мови в желе.

Незвичайний рецепт з ананасами

Гриби часто поєднують з ананасами у виготовленні салатів. Чому ж не спробувати зробити таку начинку для піци?

В процесі роботи знадобиться:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • копчена ковбаса;
  • гриби;
  • цибуля;
  • консервовані ананаси;
  • маслини;
  • зелень;
  • твердий сир;
  • майонез.

Послідовність дій:

  • Вийняти тісто з упаковки і покласти на блюдо, щоб розморозилося.
  • Порізати цибулю і гриби, підсмажити і остудити.
  • Подрібнити зелень, маслини розрізати навпіл, натерти на тертці сир і порізати ковбасу.

  • Розкачати разморозившееся тісто і змастити майонезом. Покласти ковбасу і грибну зажарку, зверху розкласти шматочки ананасів і маслини, посипати страву зеленню, тертим сиром і відправити запікатися.

Рада. Піцу з листкового тіста краще робити прямокутної і залишати по краях невеликі бортики. Їх потрібно загорнути всередину, щоб рідкі складові начинки не витекли.

Домашня піца — прекрасний варіант швидкого перекусу або закуски для посиденьок з друзями. Власний авторський рецепт завжди викликає бурю захоплення і у домочадців, і у гостей. Адже піца — це майже витвір мистецтва, кожен раз різне, яскраве і неймовірно смачне.