Піца з креветками – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Смачну піцу з креветками можна спробувати не тільки в дорогому ресторані, але і в домашніх умовах, приготувавши її самостійно. Тісто для такої випічки можна брати будь – підійде навіть листкове. Вже готовий магазинний продукт значно полегшить завдання господині.

Піца з креветками і вершковим соусом

Інгредієнти:

  • півкіло готового дріжджового тіста;
  • 40 г жирного масла;
  • 1 неповний стакан жирних вершків;
  • 250 – 300 г маленьких креветок;
  • 150 г кульок моцарелли;
  • 2 щіпки італійських трав;
  • 1 ст. л. борошна;
  • сіль;
  • 1 часникова часточка;
  • 1 щіпка чорного кунжуту.

Приготування:

  • Борошно висипати на суху чавунну сковороду. При постійному помішуванні обсмажити до золотистого відтінку.
  • Додати до борошна всі вершкове масло. Смажити разом 30 секунд.
  • Влити вершки. Довести суміш до кипіння. Посолити, всипати сухі трави, додати розім’яту часник. Варити соус 2 – 3 хвилини
  • Креветки зварить до повної готовності, почистити. Сирні кульки розрізати навпіл.
  • Сформувати з тіста основу для піци круглої форми. Щедро промазати її вершковим соусом.
  • Зверху викласти креветки, сирні шматочки.
  • Присипати начинку чорним кунжутом.

Запікати піцу не більше чверті години в духовці при середній температурі.

З додаванням в рецептуру грибів

Інгредієнти:

  • півкіло варених маленьких креветок;
  • 700 г дріжджового тіста для піци;
  • 300 г печериць;
  • 2 солодких перцю;
  • 2 томата;
  • 100 – 150 р тертого сиру;
  • солодкий кетчуп і орегано за смаком.

Приготування:

  • Тонко розкачати тісто на деку, застеленому пергаментом. Змастити кетчупом, присипати орегано.
  • Зверху на основу розкласти варені морепродукти. Рівномірно розподілити тонкі пластинки сирих грибів.
  • Додати в начинку соломку солодкого перцю і кружечки помідорів
  • Покрити все подрібненим сиром.

Запікати страву з креветками та грибами спочатку 10 хвилин при 180 градусах, потім ще 20 хвилин при 150 градусів в духовій шафі.

Готуємо з беконом на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 томат;
  • 2 сирі яйця;
  • 150 г очищених креветок;
  • 8 ст. л. борошна;
  • 150 г подрібненого сиру;
  • 2 ст. л. класичного майонезу;
  • 150 – 200 г бекону;
  • 1 ст. л. сметани;
  • оливки і мариновані огірки за бажанням;
  • пара пучок сушеної зелені;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Для тіста змішати до однорідної маси сметану і майонез. Додати борошно. Вбити сирі яйця.
  • Креветки зварити до готовності, при необхідності почистити.
  • Оливки, томат і мариновані огірочки нарізати тонкими кружечками. Бекон – невеликими пластинками. Сир краще просто грубо натирати на тертці.
  • Розігріти сковороду з рослинним маслом. Вилити на неї однорідне тісто з першого кроку.
  • Зверху викласти всі інгредієнти начинки.
  • Засипати все сиром.

Накрити сковороду кришкою і готувати піцу на вогні трохи менше середнього до легкої рум’яної скоринки знизу.

Домашня піца з креветками і ананасами

Інгредієнти:

  • 500 г готового листкового тіста (бездріжджового);
  • 100 – 150 р «Гауді» (сир);
  • 150 г креветок;
  • 2 ст. л. класичного майонезу і стільки ж соусу з томатів;
  • 150 г консервованих ананасів кубиками.

Приготування:

  • Листкове готове тісто розморозити. Не тонко розкачати.
  • Майонез змішати з невеликою кількістю сиропу від ананасів. Промазати приготованим соусом листкову основу.
  • Креветки очистити і зварити до готовності.
  • Ананаси віджати від зайвої сиропу і подрібнити невеликими кубиками.
  • Викласти морепродукти і фрукти на підготовлену основу. Зверху висипати тертий сир.

 

Запікати піцу з креветками і ананасами хвилин 20 – 25 при 180 градусах.

Загрузка...

З курячим філе

Інгредієнти:

  • 500 г дріжджового тіста;
  • 4 ст. л. томатного пюре;
  • 1 помідор;
  • 100 г моцарели і 50 г пармезану;
  • 300 г філе курки;
  • 100 г креветок;
  • суміш спецій для піци;
  • масло оливи.

Приготування:

  • Креветки почистити і залишити сирими. Смажити або варити їх не потрібно, морепродукти дійдуть до готовності в духовці.
  • Філе курки нарізати на невеликі шматочки. Обсмажити на розпеченому оливковій олії до легкої рум’яної скоринки.
  • Тісто розкачати в коло. Промазати пюре з томатів.
  • Спочатку викласти на основу курятину, потім – креветки. Присипати все спеціями.
  • Покрити все кружальцями помідорів, шматочками моцарели і тертим пармезаном.

Піч піцу 20 хвилин при середній температурі.

З крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 500 г тіста для піци;
  • 300 – 350 г креветок;
  • 150 г соковитих крабових паличок;
  • ½ Стручки солодкого червоного перцю;
  • 4 десертні ложки пасти з помідорів;
  • 1 щіпка орегано;
  • 1 повний стакан тертого сиру.

Приготування:

  • Тонко розкачати вибране тісто. Перекласти його на присипаний борошном деко.
  • Змастити основу пастою з помідорів. За смаком її можна замінити кетчупом або будь-яким іншим улюбленим соусом.
  • Зверху розкласти кубики солодкого перцю, очищені сирі креветки (дрібні), шматочки крабових паличок.
  • Щедро присипати начинку для піци сиром.

Духовку заздалегідь розігріти до 200 – 210 градусів. Готувати в ньому піцу на деку 20 – 30 хвилин.

Піца Цезар з креветками

Інгредієнти:

  • 400 г готового тіста;
  • ½ Ст. соусу «Цезар»;
  • листя салату;
  • 100 г подрібненого пармезану і 200 г твердого сиру;
  • 2 жмені помідорів черрі;
  • 350 г креветок.

Приготування:

  • Очистити креветки. Відварити в киплячій солоній воді протягом 3 хвилин.
  • Два види сиру потерти.
  • Черрі розрізати навпіл.
  • Салат порвати руками.
  • Розкачати тісто в круглу основу. Покрити її соусом.
  • Зверху викласти креветки і половинки чері.
  • Готувати домашню піцу за таким рецептом 15 – 17 хвилин при 160 градусах.
  • Потім засипати основу з начинкою твердим сиром.
  • Запікати піцу ще 7 – 9 хвилин при тій же температурі.

На вже готовому блюді розкласти шматочки салатного листя. Присипати їх пармезаном, який швидко розплавиться на ще гарячою основі. Порізати шматочками і подати до столу.

Рецепт з сиром

Інгредієнти:

  • 1 порція тіста для піци;
  • 3 шт. томатів;
  • 5 десертних ложок пасти з помідорів;
  • 2 десертні ложки оливкової олії;
  • 10 шт. маслин без кісточок;
  • 1 жовтий солодкий перець;
  • 1 солодка цибулина;
  • 100 г моцарели;
  • 10 шт. королівських креветок;
  • суміш сухих трав для піци.

Приготування:

  • Розкачати тісто по своєму смаку (тонко або товсто) і перенести на деко. Присипати сухими травами. Промазати сумішшю пасти з помідорів і олії оливи.
  • Томати і маслини порізати тонкими кружечками. Солодкий перець – довільними невеликими шматочками. Цибулину порізати полуколечками.
  • Моцарелу розділити на невеликі шматочки.
  • Королевки очистити. М’якоть обсмажити до зарум’янювання і готовності.
  • Викласти всі складові начинки на основу для піци. Останній розподілити моцарелу.

Запікати піцу 20 – 25 хвилин при середній температурі. В домашніх умовах випічка виходить нічим не гірше ресторанної.

Для піца з креветками можна використовувати як свіже, так і заморожене тісто. Другий варіант перед розподілом начинки потрібно повністю розморозити. Якщо тісто дріжджове, то після розподілу за нього начинки, залишити основу піднімати ще хвилин на 15.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...