Піца з лаваша – 7 рецептів, як приготувати піцу в духовці, мікрохвильовій печі та на сковороді

Тонкі листи прісного лаваша дуже популярні для приготування різних закусок. З них готують рулети, пироги, чіпси і навіть торти. Але тонка хлібна коржик, як і більш пишний варіант грузинського хліба, можуть стати прекрасною основою для експрес-рецепту піца з лаваша. Ця закуска дозволити при мінімумі витраченого часу та використанні продуктів, знайдених в надрах холодильника, порадувати домашніх смачним відкритим пирогом.

Проста піца з вірменського лаваша в духовці

Проста піца з лаваша в духовці готується з наступного набору інгредієнтів:

  • 2 тонких вірменських лаваша;
  • 300 р помідорів;
  • 200 г шинки;
  • 100 г твердого сиру;
  • 70 г ріпчастої цибулі;
  • 50 г сметани або майонезу;
  • 50 г кетчупу або томатного соусу;
  • сіль, спеції за смаком.

Черговість дій:

  • Лаваш розкласти на деку і підігнати під розміри майбутньої піци, зайве обрізати. Змастити корж сметаною, посолити-поперчити, присипати невеликою кількістю сирної стружки і накрити другим листом. Щоб основа піци не розвалилася під тягарем начинки, її краще робити з двох аркушів, склеївши між собою сметаною (майонезом) і розплавленим сиром.
  • Змастити верхній лаваш томатним соусом, по ньому рівномірно розподілити подрібнену соломкою шинку, півкільця цибулі і кружечки помідорів. Щедро посипати зверху тертим сиром.
  • Відправити лист із заготівлею в духовку буквально на чверть години, щоб розплавився сир. Подавати страву з печі, нарізавши на порційні шматки.