Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи

Гречка — це смачна, корисна і недорога крупа, яку зовсім неважко готувати. Вона багата вітамінами, мікроелементами і харчовими волокнами, що сприяє швидкому насиченню. Таку кашу можна подати як гарнір до риби або м’яса, а також відтінити її смак, приготувавши оригінальну підливу до гречки. Нижче будуть наведені найбільш прості і доступні рецепти.

Класична підлива до гречки з м’ясом

Традиційно гречку поєднують з м’ясом, і щоб зробити підливу ситна і смачна, можна брати свинину, яловичину або телятину.

Для страви потрібно:

  • 500 г м’яса;
  • цибулина;
  • часникові зубки;
  • трохи томатної пасти;
  • сіль і відповідні приправи;
  • склянку кип’яченої води.

Послідовність роботи:

  • Помити м’ясо, нарізати смужками або кубиками, посипати сіллю, спеціями і підсмажити на сковорідці до золотистого кольору.
  • Почистити цибулю і часник, подрібнити, додати до м’яса і смажити до м’якості овочів.
  • Розвести томатну пасту в кип’яченій воді, додати в підливку, накрити кришкою і тушкувати до готовності.

Коли м’ясо стане м’яким, викласти готову масу в тарілки з крупою, посипати порції зеленню і подати до столу.