Підлива з курячої грудки – 5 рецептів, як приготувати смачну курячу підливку

Рецепт підливи з курячої грудки повинен бути у кожної господині під рукою.

І ось чому:

  • доступність інгредієнтів;
  • простота приготування;
  • безліч варіацій виконання;
  • швидкість, смак і ситість;
  • поєднання практично з будь-яким гарніром.

Нижче ви зможете знайти рецепти страв, які обов’язково увійдуть в повсякденне меню вашої родини.

Підлива з курячої грудки зі сметаною

Цей варіант відмінно підходить до пюре або рісу.

Для приготування вам потрібно знайти дому:

  • 0,6 кг курячого філе;
  • 150 г сметани. Відсоток жирності ролі не грає;
  • одну цибулину;
  • 3 – 4 часточки часнику, залежно від їх розміру;
  • чорний мелений перець і сіль – за смаком;
  • пісне масло.

Цей перелік розрахований на 6 осіб.

Покрокова інструкція:

  • М’ясо нарізаємо кубиками розміром 3-4 див.
  • На сковорідку наливаємо олію, щоб воно було висотою в 1 см (на око).
  • Після того як масло закипіло, викладаємо порізане філе. Періодично помішуємо.
  • Поки курка обсмажується, можна почистити і порізати цибулю. Різати кубиками.
  • Вміст сковорідки побіліло – це сигнал, що можна додати цибулю.
  • Через 3 хвилини потрібно посолити і поперчити.
  • Потім почистити часник пропустити через часникодавку. Кидаємо його сюди ж, в сковороду.
  • Слідом за часником відправляється сметана. Не забудьте все перемішати.
  • Дайте страві потушиться 2-3 хвилини і вимикайте.

Страва з курячої грудки зі сметаною готово. Час, витрачений на приготування, складе всього 30 хвилин.

Подається воно гарячим разом з гарніром, але смачно їсти і холодним, просто з хлібом.

З томатною пастою

Напевно у меню кожного садка країни можна зустріти курячу підливку на основі томату. Це одне з найулюбленіших страв наших дітей в садку. Сьогодні ви дізнаєтеся його секретний рецепт.

Список продуктів:

  • 0,6 кг курячої грудки;
  • 250 мл води;
  • по 1 ст. л. борошна, сметани, томатної пасти;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 3-5 шт. перець горошок;
  • 1 лаврушка;
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Біляші в духовці — 7 дуже смачних рецептів

Покрокова інструкція як готувати:

  • Філе відварити, а потім нарізати шматочками 2-3 див.
  • Обсмажити борошно до коричневого кольору. Масло додавати не потрібно.
  • Пересипати в тарілку і дати охолонути.
  • Сметану і томатну пасту змішати з борошном.
  • Влити в суміш теплу воду. Отримана консистенція повинна нагадувати кисіль.
  • Почистити і подрібнити цибулю.
  • Обсмажити на вершковому маслі.
  • Коли цибуля стане м’яким, додати суміш сметани і томату. Щоб не з’явилися грудки потрібно ретельно все перемішати.
  • Додати в сковороду курячу грудку, лавровий лист і запашний перець.
  • Якщо соус сильно загус, розбавити його гарячою водою або бульйоном.
  • Через 2 хвилини додати сіль і накрити кришкою.
  • Гасити приблизно 5-10 хв.

Така підлива з курячої грудки подається з пюре, відварною картоплею, локшиною, гречкою або рисовою кашею.

Перевага курячої підливи з томатом полягає в тому, що в цей рецепт можна змінювати за бажанням.

Можливі варіанти:

  • Замінити вершкове масло рослинним основою.
  • Виключити з інгредієнтів цибулю.
  • За 5 хвилин до готовності додати солоний огірок. Попередньо його потрібно почистити і порізати.
  • Замінити крохмалем борошно.
  • В якості альтернативи томатної пасти можна використовувати кетчуп або морс.

З вершками до макаронів

Родзинка рецепту в тому, що можна позбутися від відварених макаронів, які залишилися в холодильники. Вершки і курка допоможуть урізноманітнити смак.

Необхідні інгредієнти:

  • 1-2 філе курячих;
  • 400 р макаронів або спагетті;
  • 200 мл вершків, бажано щоб їх жирність була 10%;
  • одна велика цибулина;
  • 20 г вершкового масла;
  • приправа «Прованські трави».

Процес приготування займе 40 хвилин.

Він складається з наступних кроків:

  • Варити курячу грудку хвилин 20. Якщо всередині м’ясо буде злегка рожевим – нічого страшного. Головне завдання – не переварити, інакше м’ясо буде сухим.
  • Дістаємо філе з бульйону і даємо йому охолонути. Потім нарізаємо кубиками середнього розміру.
  • Відварити макарони і обполоснути їх холодною водою на друшляку.
  • Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями.
  • Обсмажуємо на вершковому маслі пару хвилин.
  • Коли цибуля стане прозорою, додаємо курку.
  • Через 2-3 хвилини вливаємо вершки.
  • Все перемішуємо і накриваємо кришкою.
  • Через 3-4 хвилини відправляємо до курки макарони.
  • Все перемішуємо і посипаємо приправою. Через пару хвилин вимикаємо нагрівання.
Дивіться також:  Сосиски в тісті на сковороді – 7 рецептів, як приготувати

Страву можна посипати кропом або петрушкою.

Куряча підлива з грибами

Ви помічали, як чудово поєднується курка з грибами? Це потрібно використовувати. Приготуйте з цих інгредієнтів підливу до макаронів або іншому гарніру. Ваші близькі неодмінно оцінять ніжний смак страви. Відмінне рішення щоб вечеря була на столі через 40 хвилин.

З продуктів потрібно взяти:

  • 300 г філе;
  • 300 г свіжих грибів, краще віддати перевагу печерицям. Вони більш «м’ясисті»;
  • 1 цибулину;
  • 300 г сметани. Відсоток жирності неважливий;
  • 50-70 мл води;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 сегмента часнику;
  • 1 ст. л. борошна;
  • сіль, спеції і зелень — за смаком.

Покрокова інструкція:

  • М’ясо курки відварити.
  • Поки вона вариться, можна помити гриби і порізати соломкою.
  • Обсмажити гриби на вершковому маслі. Смажити треба під закритою кришкою 10 хвилин на середньому вогні. Якщо гриби почнуть пригорати, додайте ще масла.
  • Почистити цибулю і часник.
  • Цибулю дрібно порізати.
  • Часник пропустити через спеціальний прес.
  • Додати до майже готовим грибів цибулю, часник, спеції і сіль. Перемішати і смажити 5 хвилин.
  • Філе дістати з каструлі і остудити під струменем холодної води.
  • Потім курку дрібно нарізати і відправити до грибів.
  • Перемішати вміст сковороди.
  • Додати сметану і воду, після чого накрити кришкою і зменшити вогонь.
  • Гасити потрібно 10 хвилин, після чого підливу посипати борошном і перешкодити виделкою.
  • Якщо суміш сильно загусла, влити в неї гарячу воду (20-30 мл).
  • Через 3-4 хвилини страва готова. Зверху можна посипати порізаною зеленню.

Підлива з куркою і грибами ідеально доповнить картопляне пюре, пасти, рисову кашу.

З майонезом

Це самий відомий і популярний соус в нашій країні. Але мало хто знає, що його використовують і як підливи. До вашої уваги пропонується бюджетний і смачний рецепт курячої підливи з майонезом.

Дивіться також:  Картопляні часточки в духовці – 5 смачних рецептів приготування

Перелік інгредієнтів включає:

  • 0,6 кг курячого філе;
  • 350 г майонезу;
  • 0,5 ст. олії;
  • 100 мл води;
  • середня головка часнику;
  • сіль і перець.

Процес приготування максимально простий:

  • Філе нарізати поперек тонкими пластинами (товщина 2-3 см).
  • Розігріти сковороду і обсмажити його на олії. Повинна з’явитися золотава скоринка.
  • У посуд влити майонез і воду. Все це збити віночком.
  • Сюди ж додати дрібно порізаний часник.
  • Отриманий соус вилити зверху курки.
  • Посипати зеленню і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.

Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся результатом.