Підлива з курки – 7 смачних рецептів приготування

Підлива з курки – це чудове доповнення практично до будь-якого гарніру. Соковита і надзвичайно смачна, вона робить його по-справжньому закінченим повноцінним стравою. В залежності від набору додаткових компонентів приготувати підливу можна по-різному.

Підлива з курки до макаронів

Якщо на гарнір плануються макарони, то підливку з курки можна зробити, використовуючи найпростіші продукти.

Для такого варіанту потрібно:

  • 350 грам курячого філе;
  • 60 грам борошна;
  • 1 морква;
  • 2 листків лавра;
  • сіль;
  • 1 цибулина;
  • перець;
  • олія рослинна.

Як готується така підлива:

  • Для початку куряче філе потрібно нарізати невеликими кубиками.
  • Розігріти на сковорідці масло і обсмажити в ньому м’ясо до ніжної скоринки. Готові шматочки перекласти в каструлю.
  • Дрібно покришити цибулю, а моркву, або порізати кубиками, або потерти на тертці з великими отворами. Заготовки злегка обсмажити на тій же сковороді, а потім додати їх у каструлю до м’яса.
  • Залити продукти холодною, але кип’яченою водою. Рівень рідини повинен бути не менше 3 сантиметрів від дна.
  • Каструлю поставити на вогонь і повільно довести вміст до кипіння.
  • Зробити полум’я мінімальним, і тушкувати продукти приблизно 45 хвилин.
  • Розвести у воді окремо борошно. Вилити цю суміш у каструлю і продовжити гасіння. Буквально через 10 хвилин підлива буде готова.

Після цього залишиться тільки вилити поверх свіжозварених макаронів.