Підлива з свинини — 11 рецептів приготування

Один французький державний діяч говорив, що в його країні існує 3 релігії і 360 соусів. Що не дивно, адже таке доповнення до м’ясної їжі, як, наприклад, підливи з свинини, здатне перетворити найпростіше блюдо в справжній кулінарний шедевр. При цьому давно знайоме страва якимось казковим чином знаходить нові смакові відтінки і пахощі.

Підлива з свинини з томатною пастою на сковороді

Яскраві фарби приготованого соусу настільки апетитні, що так і хочеться вмочити в нього хрустку скоринку свіжого хліба і відчути, як хороша ця підлива з томатною пастою.

Склад продуктів:

  • вирізка (м’якоть свинини) — 700 г;
  • цибуля-ріпка — 300 г;
  • морква — 200 г;
  • томат-паста — 150 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 60 г;
  • просеянная борошно — 100 г;
  • листочок лавра, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Шматок м’яса добре миємо, підсушуємо серветками, поділяємо на порційні частини.
  • Нагріваємо ароматне масло в розпеченій сковороді, викладаємо шматочки свинини. При такому способі термічної обробки ми немов «запаковуємо» продукт, утворюючи смачну скоринку для збереження м’ясних соків.
  • Очищену і нашатковану моркву обсмажуємо разом з нарубаним цибулею до м’якого стану. Посипаємо продукти борошном, сіллю і перцем. Додаємо томат-пасту і 1 л гарячої фільтрованої води, постійно перемішуючи компоненти страви.
  • Нагріваємо овочеву суміш 5 хвилин, потім з’єднуємо з обсмаженим м’ясом. Поміщаємо листочок лавра і тушкуємо складу до 40 хвилин в закритому вигляді.

Свинина з підливою на сковороді, оформлена за всіма канонами кулінарного мистецтва, здатна задовольнити смаки найвибагливішого гурмана.

Рецепт приготування з грибами

Необхідні продукти:

  • гриби лісові (печериці) — 400 г;
  • томат-пюре — 60 г;
  • майонез — 50 г;
  • філе свинини — 500 г;
  • головка цибулі — 2 шт.;
  • пісне масло — 100 г;
  • морквина;
  • борошно — 30 г;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • сіль, приправи, спеції.

Технологія приготування:

  • Очищаємо і моєму овочі, цибулю ріжемо півкільцями, моркву — соломкою. Великі гриби шаткуємо пластинами, маленькі залишаємо в цілому вигляді.
  • Розігріваємо сковороду з маслом, на якому обсмажуємо 10 хв. цибулю, моркву і подрібнені зубки часнику. Потім додаємо гриби.
  • Доводимо продукти практично до готовності, після чого викладаємо розділене на порційні частини м’ясо.
  • Зменшуємо вогонь, продовжуємо нагрівання продуктів. Коли свинина пустить сік, кладемо до неї томат-пюре і готуємо страву ще 20 хвилин. В кінці теплової обробки приєднуємо сіль, улюблені спеції і приправи.

Подаємо грибний соус з свинини у гарячому вигляді, прикрашаємо страву нарубаною зеленню.

Вершкова м’ясна підлива

Цей універсальний соус до м’ясних страв можна використовувати з різноманітними гарнірами або в якості ситного самостійної страви.

Інгредієнти:

  • перець солодкий, томати, морква — 2 шт.;
  • пісне масло — 50 г;
  • свинина — 800 г;
  • свіжі вершки будь-якої жирності — 400 г;
  • борошно — 60 г;
  • сіль, перець, улюблена зелень.
Дивіться також:  Риба чебак: що за риба, як приготувати? 6 рецептів

Приготування страви:

  • Чисте м’ясо поділяємо на невеликі кубики (3 см) і викладаємо в нагріту з маслом сковороду.
  • В окремому сотейнику підсмажуємо нарізані смужками, цибулю і болгарський перець (насіння видаляємо), нашатковану соломкою моркву.
  • Коли м’ясо підрум’яниться, відправляємо до нього яскраву овочеву «компанію». Не забуваємо помішувати апетитну масу.
  • Через 10 хвилин додаємо скибочки томатів, які наситять блюдо необхідною кількістю соку. Для створення гладкої структури приєднуємо просіяне борошно і ретельно все перемішуємо. Якщо вершкова підлива вийшла дуже густий, розбавляємо складу гарячим овочевим або м’ясним бульйоном.

Готуємо ще півгодини на тихому вогні, приправляємо страву сіллю, перцем, духмяними спеціями і приправами. Все вийшло швидко, просто і зі смаком!

Підлива з свинини в мультиварці

Приготування кулінарних шедеврів можна перенести з сковороди в чашу домашнього агрегату. Машина працює — ми відпочиваємо!

Необхідні компоненти:

  • бутильована вода — 300 мл;
  • свинина (вибираємо з жирком) — 300 г;
  • паста томатна — 120 г;
  • картопля — 500 г;
  • чорнослив — 100 г;
  • головка цибулі;
  • головка часнику;
  • пісне масло — 50 г;
  • листя лавра, сіль, прованські трави, перець.

Поетапне приготування підливи в мультиварці:

  • Нарізані порційно шматочки свинини приправляємо сіллю, спеціями і прянощами. Залишаємо м’ясо на 20 хвилин насолоджуватися запашним оточенням.
  • Нарізаємо очищені і помиті овочі. Бульби картоплі ділимо на невеликі кубики, цибулю шаткуємо півкільцями, зубки часнику перетворюємо у подрібнену масу. Черносливы звільняємо від кісточки, ріжемо на половинки.
  • Активуємо на приладі програму «Смаження», викладаємо в чашу м’ясо, готуємо 10 хвилин. Додаємо до золотистим шматочках часниковий склад і цибулю, добре розмішуємо продукти.
  • Ще через чверть години, приєднуємо томат-пюре, вливаємо воду. Коли всі компоненти виявляться під рідиною, викладаємо скибочки чорнослив, листя лавра і кубики коренеплодів. Змінюємо режим приготування на «Гасіння», виставляємо час 1 год.

Підлива в мультиварці вийшла особливо ніжною, ароматною і дуже привабливою.

Як приготувати зі сметаною

Представлений рецепт м’ясного блюда дозволяє за короткий час забезпечити сім’ю повноцінної і дуже смачною їжею.

Збираємо продукти:

  • борошно — 50 р;
  • свинина (шийний відділ або лопатка) — 500 г;
  • пісне масло — 70 г;
  • морквина;
  • фільтрована вода — 400 мл;
  • свіжа сметана — 300 г;
  • зубок часнику;
  • сіль, зелень, спеції.

Готуємо підливу з свинини:

  • Нарізане невеликими шматочками м’ясо обсмажуємо до золотистого відтінку в олії на сковороді.
  • Додаємо перець запашний, лист лавра, крупно терту моркву і нарізану цибулю. Солимо і перемішуємо склад, смажимо 10 хвилин.
  • Настав час використання домашньої сметани. З’єднуємо кисломолочний продукт з м’ясом, тушкуємо до готовності.
  • У отбельной піалі розбавляємо водою борошно, вливаємо суміш в сковороду зі свининою, доводимо масу до киплячого стану, вимикаємо вогонь. Посипаємо блюдо нарубаної зеленню, приправляємо подрібненим зубком часнику.
Дивіться також:  Курка з грибами в духовці – 8 рецептів приготування

Приготовлена м’ясна підлива зі сметаною — чудове доповнення до будь-якого гарніру.

Підлива з свинини з морквою та цибулею

Овочеві інгредієнти соусу присутні в багатьох рецептах. Проте щоразу саме з їх допомогою створюються неповторні букети нових смаків.

Склад продуктів:

  • пісне масло — 60 г;
  • вода — 250 мл;
  • свинина — 400 г;
  • морква і цибуля-ріпка;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • суміш спецій до м’яса, сіль.

Приготування страви:

  • Сильно нагріваємо сковороду з олією, викладаємо нарізану шматочками свинину. Швидко, буквально до 3 хвилин, обсмажуємо порції м’яса, рівномірно підрум’янюючи всі сторони.
  • Додаємо нашатковану цибулю і терту моркву крупно. Продовжуємо обробку продуктів ще 5 хв. у тому ж тепловому режимі, потім поміщаємо до них подрібнений часник, спеції і сіль.
  • Вливаємо в ємність воду, перемішуємо склад і знижуємо інтенсивність нагрівання. Тушкуємо підливку чверть години в закритому вигляді.

Незалежно від традиційних переваг, приємний апетит приходить із першого погляду на таку страву. Ось, настільки привабливо готову страву!

М’ясна підлива з борошном

Особливість представленого рецепта полягає в правильному використанні сипучого компоненту.

Необхідні продукти:

  • томат-паста — 30 г;
  • борошно — 30 г;
  • цибуля-ріпка й морква — 1 шт.;
  • свинина — 400 г;
  • пісне масло — 30 г;
  • прянощі, сіль, лист лавра, перець.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізаємо тонкими шматочками. Чим ретельніше ми це зробимо, тим ніжніше буде структура підливи. Обсмажуємо порції в розпеченій з маслом сковороді.
  • Додаємо нарізані у бажаній формі овочі і томат-пюре. Готуємо ще 5 хвилин.
  • Класична пропорція підливи: 1 ст. л. борошна (крохмалю) на 500 мл рідини. Щоб надати страві горіховий відтінок, борошно швидко обсмажуємо в маслі, неперервно помішуючи суміш.
  • Для виключення утворення грудочок, сипкий продукт спочатку розводимо невеликою кількістю води (50 мл), а вже потім вводимо в основний склад соусу.
  • Отже, вливаємо в сковороду з м’ясом 450 мл гарячої рідини, доводимо до кипіння, потім приєднуємо готову борошняну суміш. Перемішуємо компоненти, тушкуємо ще 2 хвилини.

М’ясна підлива з борошном вийшла в міру густий, що допускає її використання з стравами з крупи, макаронних виробів і з картопляним пюре.

Готуємо на основі молока

Інгредієнти:

  • соус соєвий — 20 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • свинина — 400 г;
  • молоко — 250 мл;
  • пісне масло — 50 г;
  • каррі, сіль, перець (горошок, мелений):
  • борошно — 25 г;
  • італійські трави — 1 ч. л.

Приготування:

  • Обсмажуємо в сотейнику з нагрітим маслом розділену на шматочки свинину. Добре підрум’янюємо ніжне м’ясо, потім додаємо кільця цибулі.
  • Овочеві теж надаємо золотистий вигляд, після чого вливаємо 200 мл гарячої очищеної води і тушкуємо продукти півгодини.
  • З’єднуємо в чаші молоко, соєвий соус, борошно, прянощі і спеції. Отримуємо суміш однорідної консистенції. Приготовлений склад вводимо в сотейник зі свининою і тушкуємо продукти 15 хвилин.
Дивіться також:  Баранина з овочами – 7 рецептів приготування

Блюдо вийшло просто чудове!

Свиняча піджарка зі свинини з підливою

Необхідні компоненти:

  • томат-паста — 40 г;
  • головка цибулі;
  • бульйон (овочевий або мясний) — 400 мл;
  • свинина — 500 г;
  • морква;
  • пісне масло — 50 г;
  • листочок лавра, прянощі, сіль, спеції, суміш зелені.

Готуємо піджарку:

  • М’ясо злегка подмораживаем в холодильнику, потім нарізаємо невеликими брусочками.
  • Поміщаємо свинину в сотейник, обсмажуємо в маслі, приправивши сіллю, спеціями і прянощами, сумішшю духм’яних трав.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями, моркву — великою соломкою. Додаємо овочеву нарізку до м’яса.
  • На останньому етапі приєднуємо томат-пасту, перемішуємо продукти, вливаємо бульйон і тушкуємо все ще 50 хв. в закритому вигляді.
  • За 5 хвилин до закінчення приготування викладаємо в сотейник листочок лавра, подрібнений часник і нарізану свіжу зелень.

Піджарка з підливою наповнила своїм незвичайним ароматом весь будинок. Сім’я перебуває в приємному шоці!

Гуляш з м’яса з підливою, як у дитячому садку

Перед вами рецепт улюбленої страви, яке всі ми з задоволенням «наминали за обидві щоки в нашому далекому «громадському» дитинстві.

Які потрібні продукти:

  • свіже м’ясо — 600 г;
  • головка золотистого цибулі і морквина;
  • томат-пюре — 40 г;
  • сметана — 50 г;
  • борошно — 30 г;
  • пісне масло, сіль, спеції, зелень.

Приготування гуляшу:

  • Нарізаємо шматочки м’яса і злегка обсмажуємо в олії. Викладаємо до них нашатковану цибулю, натерті смужки моркви, сіль, спеції і прянощі.
  • Продовжуємо нагрівання 7 хв., додаємо пасту томатів, вливаємо склянку води або бульйону. Перемішуємо продукти і доводимо складу до кипіння.
  • З’єднуємо воду і борошно, додаємо отриману суміш до інших компонентів гуляшу і тушкуємо в закритому вигляді чверть години.

З задоволенням готуємо гуляш зі свинини на радість нашим дітям і онукам!

Бефстроганов з свинини з підливою

Склад інгредієнтів:

  • головка цибулі ріпчастої;
  • просеянная борошно — 25 г;
  • вирізка свинини — 500 г;
  • перець солодкий — 200 г;
  • сметана (15% жирності) — 250 г;
  • сіль, пучок петрушки.

Процес приготування:

  • Шматок м’якоті поділяємо на шари, які добре відбиваємо, а потім нарізаємо впоперек м’ясних волокон. Отримуємо бруски товщиною до 2 див.
  • Обсмажуємо свинину в гарячому жирі. Частіше перемішуємо продукти, щоб шматочки вийшли зі всіх сторін рум’яні та золотисті.
  • Додаємо порізану півкільцями цибулю, смужки перцю і борошно. Злегка смажимо компоненти, не допускаючи їх підгоряння. Заправляємо блюдо свіжою сметаною, добре перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин на дуже тихому вогні.

Бефстроганов з свинини з підливою затребуваний як на сімейному столі, так і на святкових застіллях.

Що б не говорили любителі вегетаріанських дієт, популярність м’ясних страв ще довго залишиться незмінною, особливо якщо їх супроводжує такий вишуканий соус, соус з свинини.