Пиріг на кефірі в мультиварці – 8 смачних рецептів

Пиріг на кефірі в мультиварці – це м’який, легкий і пористий десерт, який прикрасить будь-сімейний і святковий стіл. Для приготування допустимо використовувати кисломолочний продукт будь-якої жирності, різноманітні інгредієнти для начинки, а в тісто можна додати сушені фрукти і прянощі для аромату.

Простий пиріг на кефірі в мультиварці

Випічка на кефірі – це простий і швидкий спосіб приготування смачного десерту. Ми почнемо з класичного способу приготування, але внесемо в нього свої корективи, додавши корицю, адже це справжня візитна картка домашньої випічки.

Інгредієнти:

  • 380 г борошна;
  • 280 г цукру;
  • два сирих яйця;
  • чашка кефіру;
  • 55 мл олії рафінованої;
  • ч. л. соди;
  • ложка кориці;
  • півсклянки волоських горіхів.

Спосіб приготування:

  • У висипаємо борошно соду і пару грам солі.
  • Яйця збовтуємо разом зі склянкою підсолоджувача, вливаємо олію і кисломолочний продукт. З’єднуємо рідку масу з сипучими інгредієнтами і ретельно розмішуємо.
  • Цукор, що залишився змішуємо з корицею.
  • У промаслений чашу кладемо половину основи і посипаємо її частиною маси з кориці. Закриваємо другою половиною тіста і знову притрушиваем ароматною посипанням і рубаними горіхами.
  • Кухонний прилад включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин.

З варенням

Якщо у вас є варення і кефір, то менше, ніж за годину, ви зможете спекти смачний пиріг.

Щоб тісто вийшло повітряним, злегка підігрійте кефір і змішайте його з содою.

Інгредієнти:

  • два сирих яйця;
  • півчашки цукру;
  • чашка кефіру;
  • 310 г борошна;
  • чашка варення;
  • дві ч. л. соди.

Спосіб приготування:

  • Теплу кисломолочку змішуємо з содою і відставляємо на п’ять хвилин.
  • В цей час вспениваем яйця з цукровими гранулами, для аромату можна додати трохи ваніліну.
  • В яєчну масу виливаємо кефір, кладемо варення, розмішуємо, а потім вводимо борошно. Перемішуємо рідке тісто.
  • Чашу кухонного приладу змащуємо маслом, наповнюємо її тістом і печемо пиріг за програмою «Випічка» 60 хвилин. Якщо за цей час пиріг на кефірі з варенням не пропікся, додайте ще 20 хвилин. Час залежить від того, яке по консистенції ви використовуєте варення.
Дивіться також:  Чак-Чак – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Яблучна випічка

На кефірі ви можете спекти смачну і ароматну шарлотку. І також не варто возитися з духовою – скористаємося полюбилася багатьом мультиварка.

Інгредієнти:

  • склянка кефіру;
  • два склянки борошна;
  • цукор за смаком (приблизно, неповний стакан);
  • три великих яйця;
  • чотири кислих яблука твердих;
  • трохи соди;
  • кориця (ванілін) за смаком.

Спосіб приготування:

  • Охолоджені яйця розмішуємо разом з цукром міксером, потім вливаємо кефір.
  • Слідом додаємо соду і борошно, замішуємо тісто, як на оладки.
  • Якщо ви вибрали ваніль, то додайте її в тісто, якщо корицю, то змішайте її з невеликою кількістю цукру і поки відставте в сторону.
  • Яблука нарізаємо кубиками. Їх можна ввести в тісто або викласти у форму, перемішавши з корицею, а зверху цим самим залити тестом.
  • Як тільки варіант подачі десерту обрано, включаємо режим «Випічка» і готуємо пиріг з яблуками рівно годину.

Пиріг «Зебра» на кефірі в мультиварці

Смугастий пиріг знайомий нам ще з дитинства. Класичний рецепт приготування передбачає використання сметани, але його можна спекти і на кефірі.

Випічка виходить соковитою і смачною.

Інгредієнти:

  • стакан кефіру (жирність значення не має);
  • два яйця;
  • неповний стакан цукру;
  • 110 г борошна;
  • дві ложки какао;
  • 55 мл олії соняшникової;
  • трохи гашеного соди.

Спосіб приготування:

  • У чашу вбиваємо яйця і змішуємо їх з солодкими гранулами, поклавши щіпку солі.
  • Потім вливаємо кисломолочний продукт, вводимо борошно з гашеного содою і замішуємо тісто.
  • Ділимо його на дві частини, одну з’єднуємо з какао.
  • У чашу електроприладу, змащену маслом, кладемо дві ложки світлого тіста, зверху цієї «коржі» – дві ложки темного. І так, поки не закінчаться обидва складу.
  • В режимі «Випічка» готуємо смачний десерт протягом години. Пиріг ви можете прикрасити збитими вершками і шматочками фруктів.

Кавове ласощі до чаю

До сімейного чаювання, так і до зустрічі гостей, можна спекти кавовий пиріг на кефірі. Випічка виходить дуже ніжною, а якщо її полити шоколадною глазур’ю, то і красивою.

Дивіться також:  Японська айва – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • пів-упаковки масла;
  • півсклянки цукру;
  • чашка кефіру;
  • два великих яйця;
  • трохи соди;
  • дві ч. л. розчинної кави;
  • півсклянки нежирних вершків;
  • 120 г шоколаду.

Спосіб приготування:

  • Яйця і цукор збиваємо до пишної маси, потім змішуємо з розтопленим маслом.
  • У кефір додаємо соду і через п’ять хвилин з’єднуємо його з яєчно-масляною масою.
  • Вводимо борошно і каву, такий інгредієнт можна відразу висипати в масу або розвести в невеликій кількості води і тільки потім влити його в тісто.
  • Тепер засипаємо борошно і розмішуємо кавову масу, щоб не було грудочок.
  • Щоб пиріг не підгорів, змащуємо чашу маслом, вливаємо тісто і випікаємо в режимі «Випічка» 60 хвилин.
  • На водяній бані розтоплюємо шоколад, вливаємо вершки і прогріваємо масу до загусання.
  • Готовий пиріг поливаємо глазур’ю.

Без додавання яєць

Домашня випічка завжди сама смачна і апетитна. Але що робити, якщо дуже хочеться приготувати смачний десерт, а в будинку не виявилося яєць? Поспішаємо порадувати – вам не доведеться бігти в магазин, адже замісити тісто на кефірі можна і без них.

Інгредієнти:

  • пів-літра кисломолочного продукту;
  • стакан підсолоджувача;
  • три ложки рафінованої олії;
  • трохи соди;
  • три склянки борошна;
  • два яблука (або будь-які фрукти).

Спосіб приготування:

  • Кефір кімнатної температури виливаємо в миску разом з маслом. Засипаємо солодкі гранули і віночком розмішуємо до однорідної консистенції.
  • Соду з’єднуємо з борошном і відправляємо сипучі інгредієнти в загальну масу. Вимішуємо тісто, воно повинно вийти не дуже густим. Якщо буде стікати по ложці, значить все нормально.
  • У чашу приладу виливаємо отриману основу, зверху розкладаємо часточки яблук або будь-якого іншого фрукта (ягід).
  • Вибираємо опцію «Випічка» і чекаємо десерт до чаю через годину. Пиріг можна присипати солодкої пудрою або кокосовою стружкою.

Заливний пиріг з капустою в мультиварці

Пироги з капустяної начинкою завжди виходять поживними і дуже смачними. Якщо для основи пирога взяти кефір, то приготування смачного ласощі в мультиварці не забере багато часу і сил.

Дивіться також:  Варення з гарбуза — 8 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки кефіру;
  • 320 г капусти;
  • цибулина;
  • два великих яйця;
  • ложка олії пісного;
  • трохи порошку для випічки.

Спосіб приготування:

  • Капусту і цибулю дрібно шаткуємо. Включаємо режим «Смаження», викладаємо в чашу приладу спочатку цибулю, а через п’ять хвилин – капусту. Переходимо на режим «Гасіння» і тушкуємо овочі 15 хвилин.
  • В цей час підготуємо основу. Беремо яйця, щіпку солі, збовтуємо, вливаємо кефір і порційно вводимо борошно з розпушувачем.
  • Як тільки прозвучить сигнал, начинку ще раз перемішуємо і заливаємо її тестом. Знову міняємо режим «Випічка» і готуємо майбутній пиріг протягом години.
  • Щоб тісто вийшло повітряним, дайте кефірної основі небагато часу постояти. Для рецепту допустимо використовувати кисломолочку з вичерпаним терміном придатності. Головне, щоб продукт не видавав неприємних запахів.

Шоколадний десерт на кефірі

Запросіть своїх друзів на чаювання і почастуєте їх шоколадним десертом брауні. Такий пиріг готується в мультиварці швидко з найпростіших інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 280 мл кисломолочного напою;
  • дві чашки борошна;
  • три яйця;
  • три ложки какао;
  • стакан підсолоджувача;
  • трохи гашеного соди;
  • плитка шоколаду;
  • мигдаль;
  • 55 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Замішування тіста почнемо з того, що взболтаем яйця в піну. Потім увіллємо кефір і засиплемо цукор. Розмішуєм склад до повного розчинення солодких гранул.
  • Кладемо какао, соду і підсипаємо борошно. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
  • У змащену маслом форму перелити тісто і в режимі «Випічка» готуємо десерт протягом 50 хвилин.
  • Плитку шоколаду розламуємо на шматочки, розтоплюємо і в гарячий складу кладемо масло. Розмішуємо до повного розчинення останнього.
  • Пиріг охолодити, поливаємо глазур’ю і посипаємо мигдалем.

Якщо у вас зовсім немає часу на приготування складних десертів, то наші рецепти допоможуть вам без особливих клопотів спекти смачну і апетитну випічку. Приємного апетиту!