Пиріг на кефірі з варенням — 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Необхідно швидко приготувати щось смачненьке до чаю? Спробуйте зробити пиріг на кефірі з варенням. Вам буде потрібно мінімум продуктів і зовсім небагато часу.

Простий пиріг на кефірі з варенням

Пиріг до чаю з варенням за цим рецептом можна робити вже і з подкисшего кефіру, а варення кладіть будь-яке, за своїм смаком.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 120 грам цукру;
  • 0,25 літра кефіру;
  • 250 грам варення;
  • 0,4 кг борошна;
  • ложечка соди.

Процес приготування:

  • Добре перемішуємо яйця з цукром, вливаємо до них варення, кефір, а потім додаємо борошно і соду, доводимо все до однорідності.
  • Перекладаємо у форму для випікання і тримаємо в духовій шафі 45 хвилин при 180 градусах.

Рецепт пухкої випічки в духовці

Ще один варіант, як можна приготувати пишний пиріг на кефірі. Він виходить ще і дуже розсипчастим, і ароматним.

Необхідні продукти:

  • щіпка солі;
  • 0,2 літра кефіру;
  • три яйця;
  • 200 грам цукру;
  • стакан варення;
  • півтори ложки розпушувача;
  • велика ложка крохмалю;
  • 0,45 кг борошна;
  • 0,1 літра олії.

Процес приготування:

  • Поміщаємо яйця, сіль, цукор в миску і доводимо до піни міксером.
  • Додаємо рослинне масло, потім кефір і добре перемішуємо.
  • Засипаємо борошно, кладемо розпушувач, злегка збиваємо до утворення пишної маси.
  • Частину тіста викладаємо у форму, промазуємо його варенням, яке присипаємо крохмалем, щоб воно стало трохи густіше, і зверху знову кладемо тісто.
  • Готуємо пиріг в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Пиріг «Трухлявий пень»

Пиріг «Трухлявий пень» з варенням на кефірі отримав таку назву із-за зовнішнього вигляду: зверху темний, а всередині пористий, як ніби хтось дірочки проточил.

Необхідні продукти:

  • 0,35 кг борошна;
  • 200 грам кефіру;
  • 0,2 кг цукру;
  • ложечка соди;
  • два яйця;
  • 0,2 кг варення.
Дивіться також:  Торт Панчо — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

  • Добре вимішуємо цукор з яйцями, щоб утворилася піна, і вливаємо до них кефір.
  • Туди ж додаємо варення, соду і борошно. Знову вимішуємо до однорідності — маса повинна вийти густий.
  • Перекладаємо тісто в форму і готуємо 40 хвилин при 200 градусах в попередньо нагрітій духовій шафі.

Як приготувати десерт до чаю в мультиварці?

Пиріг в мультиварці за цим рецептом нічим не поступається приготовленому в духовці, швидше навпаки, виходить більш ніжним.

Необхідні продукти:

  • ложечка соди;
  • одне яйце;
  • 0,4 кг борошна;
  • 0,3 літра кефіру;
  • стакан варення;
  • 160 грам цукру.

Процес приготування:

  • Змішуємо кефір і варення, збиваємо міксером, додаємо до них соду.
  • В іншій ємності змішуємо яйце з цукром і цю масу вливаємо до кефірної суміші.
  • Акуратно починаємо вводити борошно, доводячи тісто до потрібної густоти.
  • Те, що вийшло, перекладаємо в чашу. Включаємо прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин, після чого можна ласувати десертом.

Не виймайте такий пиріг з чаші відразу. Дайте йому трохи охолонути, інакше він може раскрошиться.

Пиріг «Бідний студент»

Простий рецепт як з нічого зробити смачну випічку. Знадобляться тільки самі доступні інгредієнти, які знайдуться навіть у холодильнику бідного студента

Необхідні продукти:

  • три ложки варення;
  • 0,2 літра кефіру;
  • ложечка соди;
  • 0,15 кг цукру;
  • одне яйце;
  • 0,26 кг борошна;
  • дві ложки масла рослинного.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість борошна з’єднуємо спочатку з содою, а потім і з цукром, все добре перемішуємо.
  • Окремо злегка взобьем яйця, додамо до цієї суміші кефір і скористаємося віночком, щоб довести масу до однорідності.
  • Вливаємо сюди ж масло і вибране варення, з’єднуємо між собою обидві підготовлені маси, не забуваючи перемішати.
  • Готуємо не менше 45 хвилин при 180 градусах в духовці. Можливо, знадобиться більше часу – до 60 хвилин.
Дивіться також:  Медовик з заварним кремом – 6 рецептів приготування торта

Манник на кефірі з варенням

Такий пиріг не тільки підійде для сніданку, але і цілком згодиться для ланчу. Його перевага у використанні меншої кількості борошна, ніж в інших рецептах.

А значить, нехай і з натяжкою його можна вважати майже дієтичним.

Необхідні продукти:

  • 50 грам вершкового масла;
  • 100 грам варення;
  • 0,1 кг манки;
  • третина маленької ложки соди;
  • 150 грам борошна;
  • півсклянки кефіру;
  • яйце.

Процес приготування:

  • Трохи прогріваємо кефір і заливаємо їм вказану кількість манки. Прибираємо на 30 хвилин, щоб маса набухла.
  • Окремо збиваємо яйце і з’єднуємо його з варенням, топленим маслом, борошном і содою. Вимішуємо до однорідності.
  • Сюди ж додаємо вже настоявшуюся крупу з кефіром і отриманим тестом, заповнюємо форму для випікання.
  • Прибираємо її на 50 хвилин в духовку, поставивши рівень нагріву на 190 градусів.

Пиріг «Негреня» з варенням на кефірі

Рецепт для тих, хто лінується, навіть коли дуже хочеться солодкого. Немає бажання нічого робити? Так майже нічого і не доведеться!

Необхідні продукти:

  • стакан варення темного кольору;
  • 0,25 літра кефіру;
  • 0,35 кг борошна;
  • ложечка соди;
  • два яйця;
  • 120 грам цукру.

Процес приготування:

  • Змішайте яйця з цукром, влийте цю суміш варення, кефір і соду, перемішати до однорідності.
  • Тепер додайте борошно, але не занадто багато, оскільки тісто не повинно бути дуже густим.
  • Перекладіть суміш в обрану форму для випікання і готуйте близько 25 хвилин при 180 градусах.

Готуємо з вівсяними пластівцями

Пиріг не тільки смачний, але ще й корисний. Відмінний варіант для солодкого сніданку.

Пластівці беріть швидкого приготування, вони швидше дійдуть до потрібного стану.

Необхідні продукти:

  • 120 грам варення;
  • 0,25 літра кефіру;
  • щіпка солі;
  • склянку борошна і стільки ж вівсяних пластівців;
  • 100 грам цукру;
  • половина маленької ложечки соди;
  • 70 мл рослинного масла.
Дивіться також:  Здобне тісто для булочок – найсмачніше ніжне, 6 рецептів приготування

Процес приготування:

  • Змішати всі сухі інгредієнти між собою, крім соди.
  • В іншій ємності з’єднати кефір і соду, влити масло рослинне, а потім об’єднати цю суміш з сухою. Дати складу постояти кілька хвилин, щоб вівсянка злегка набрякли.
  • Частина отриманої маси відправити у форму, зверху покрити її обраним варенням і знову залити рештою тестом.
  • Прибрати в заздалегідь добре прогрітий духовку приблизно на 30 хвилин. Не лякайтеся якщо по поверхні пирога пішли тріщини — це нормально і на смак ніяк не вплине.

Як бачите, пара ложок варення і позавчорашній кефір — це не претенденти на путівку в сміттєве відро. Це вельми придатні інгредієнти для дуже пристойного пирога. А вже якщо десь завалялася ще й жменька горіхів, так вийде цілий кулінарний шедевр!