Пиріг з брусницею. Рецепт приготування з фото.

Пиріг з брусницею не тільки дуже смачний, але і легкий у виконанні. Він чудово підходить для новачків в приготуванні десертів. Пироги з ягодою завжди викликали уявлення про домашній затишок і гостинність, спогад про дитинство. Діти обов’язково оцінять такий десерт по достоїнству. До того ж, брусниця володіє безліччю корисних вітамінів. Він підійде для чаювання зимовим ввечері в колі сім’ї, його можна взяти на пікнік на літніх вихідних. Пиріг з брусницею — відмінний варіант для тих, хто любить готувати смачно і швидко.

Пиріг з брусницею. Покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину
Кількість порцій: 6 штук

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 пачка маргарину
  • 150 гр борошна
  • яйце 2 штуки
  • 4 ложки цукру (хто любить більше, можна збільшити кількість)

Начинка:

  • 1.5 склянки ягід брусниці
  • цукор
  • цукрова пудра (для прикраси пирога)

Як приготувати пиріг з брусницею:

Маргарин (олія) дістати з холодильника за годину-два до використання, щоб при кімнатній температурі воно стало м’яким. Тим часом збиваємо яйця і цукор. Поступово додаємо просіяне борошно. Змішуємо до повного розмішування грудок. У формочку для запікання виливаємо більше половини тіста.
Добре промити ягоди, присипати цукром. Викласти брусницю поверх тіста. Тісто розтерти до отримання крихти з борошном і цукром. Посипати крихтою пиріг.
Розігріваємо духовку і відправляємо туди пиріг. Випікати 45 хвилин. Перед подачею можна прикрасити цукровою пудрою. Швидкий і шалено смачний пиріг готовий!

Пиріг з брусницею і сметаною

Час приготування: 1 година 20 хвилин
Кількість порцій: на 8 осіб

Інгредієнти:

  • 200 гр брусниці
  • 100 гр маргарину або вершкового масла
  • 250 гр цукру
  • 1 ваніль
  • 2 яйця
  • 300 гр борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 гр сметани

Як приготувати пиріг:

Перед приготуванням масло повинне бути м’яким. Розтираємо його з ваніллю і цукром. Потім вбиваємо яйця, додаємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Далі викладаємо його у форму і ліпимо бортики. Промиту ягоду викласти на тісто. Ставимо пиріг в духовку на 40 хвилин.
Тим часом збиваємо сметану і цукор. Отриманим кремом заливаємо пиріг поки він гарячий. Коли пиріг охолоне, поставити в прохолодне місце на 3 години.

Рекомендації з приготування пирога.

1. В начинку можна додати інші ягоди або терте яблуко.
2. Головне правило ягідного пирога — чим більше ягід, тим пиріг смачніше.
3. Щоб уникнути виділення зайвого соку при випіканні, щоб пиріг був пишним ягідки можна попередньо обваляти в борошні.
4. Борошно обов’язково просіяти перед приготуванням. По-перше, в ситі залишаться грудочки і рідкісний сміття, а по-друге тісто вийде більш пишним.
5. Якщо збивати яйця з цукром до утворення великої кількості пінки, тісто вийде дуже пишним і ніжним.
6. За півгодини до приготування дістаньте всі необхідні продукти з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
7. Дуже цікаво виглядають кекси-кошики з ягодами.