Пиріг з фаршем – 8 рецептів приготування в духовці

Пиріг з фаршем у багатьох народів є національною стравою. Він може бути різним: з заливного тіста, листкового, дріжджового. Фарш закладають сирим або піддають попередній тепловій обробці.

Дріжджовий пиріг з фаршем — покроковий рецепт

Це поєднання ніжного дріжджового тіста, яке здатне довгий час залишатися свіжим, з соковитою м’ясною начинкою.

Щоб м’ясні соки краще зберігалися в приготованому пирозі, не варто використовувати готовий фарш. Приготуйте його самостійно, часу доведеться витратити трохи більше, але результат того вартий.

Інгредієнти:

  • свинина – 320 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • дріжджі – 15 г свіжі;
  • мелений чорний перець;
  • цукор – 10 г;
  • сіль;
  • масло – 35 мл соняшникова;
  • сіль – 3 г;
  • філе куряче – 320 г;
  • кетчуп – 30 мл;
  • вода – 440 мл;
  • бульйон – 50 мл м’ясний;
  • борошно – 520 г;
  • цибуля – 160 г ріпчаста.

Приготування:

  • Нагріти воду (50 мл). Покришити дріжджі.
  • Взяти віночок. Перемішати.
  • Засипати цукор. Розмішати.
  • Відставити на півгодини.
  • Нагріти воду, що залишилася. Присолити.
  • Залити опару.
  • Перемішати.
  • Присипати борошном.
  • Замісити. Вийде м’який і еластичний шар.
  • Прикрити пакетом. Відставити в теплі.
  • Почекати пару годин. Маса зросте не менше, ніж у два рази.
  • Порізати шматками м’ясо.
  • Цибулю нарізати.
  • Помістити в м’ясорубку.
  • Перекрутити.
  • Влити кетчуп. Підсолити.
  • Посипати перцем. Перемішати.
  • Помістити на сковорідку. Влити олію.
  • Прожарити.
  • Підійшла масу розрізати.
  • Частина, яка вийшла побільше, розкачати.
  • Промазати маслом деко.
  • Перемістити корж.
  • Розмістити піджарку. Краї начинкою не покривати.
  • Для соковитості полити бульйоном начинку.
  • Тісто розкачати.
  • Вкрити заготовку.
  • Защипнути всі краї.
  • Щоб пар знайшов вихід, зробити отвір в центрі пирога.
  • До цього моменту духова шафа повинен бути прогрітий.
  • Режим 185 гр.
  • Помістити деко.
  • Запікати годину.
  • Промазати поверхню жовтком. Готувати ще вісім хвилин.

З листкового тіста

Пиріг з листкового тіста з фаршем смачно вживати не тільки гарячим, але і холодним. Цей варіант приготування підходить для тих, у кого мало часу, адже він робиться з готового тіста.

Інгредієнти:

  • тісто – 900 г листкове;
  • часник – 2 зубки;
  • цибуля – 1 головка;
  • яйце – 1 шт.;
  • фарш – 530 г;
  • сіль;
  • спеції.
Дивіться також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

Приготування:

  • Виставити режим духової шафи. Знадобиться 180 гр.
  • Розкачати половину тіста. Попередньо необхідно добре розморозити. Робити це краще всього при кімнатній температурі.
  • Промазати маслом деко.
  • Перемістити корж.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Порізати зубки часнику.
  • Влити яйце.
  • Закинути часник і цибулю.
  • Приправити спеціями.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Розмістити начинку на підготовленій коржику.
  • Розкачати залишився пласт.
  • Вкрити заготовку.
  • Закріпити краю.
  • Взяти зубочистку проколоти поверхню заготовки. Це допоможе пару виходити.
  • Помістити в піч.
  • Запікати півгодини.

Заливний пиріг з фаршем в духовці

Ще один смачний і ароматний варіант. Дуже просте тісто. Його не треба замішувати і чекати, коли воно виросте.

Інгредієнти:

  • кріп – 35 г;
  • кефір – 325 мл;
  • перець мелений чорний;
  • фарш – 470 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сир – 160 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 410 г;
  • масло – 65 мл;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • У кефір влити яйця.
  • Підсолити.
  • Збити.
  • Засипати борошном.
  • Приєднати соду.
  • Збити. Добре з цим завданням впорається блендер. Грудок залишитися не повинно.
  • Залити масло.
  • Збити.
  • Нарізати кріп.
  • Взяти дрібну тертку. Пропустити сир.
  • Нашаткувати цибулину. З’єднати з фаршем.
  • Присипати сіллю.
  • Додати перець. Змішати.
  • Промазати маслом форму.
  • Залити половиною рідкої маси.
  • Розкласти фарш.
  • Присипати зеленню і сиром.
  • Залити залишками тіста.
  • Запікати 2/3 години.
  • Режим духової шафи слід встановити на 180 гр. Форму поміщати тільки в розігріту піч.

Доповнюємо рецепт капустою

Пиріг з фаршем і капустою виходить легким і ніжним, незважаючи на те, що начинка ситна. А завдяки рідкого тесту, начинка під час приготування залишиться у випічці.

Інгредієнти:

  • яйце – 3 крупне;
  • майонез – 190 мл;
  • капуста білоголова 300 г;
  • сода – 1 ч. ложечка;
  • зелень – 25 г кропу і петрушки;
  • фарш – 420 г яловичий;
  • сіль – 0,2 ч. ложечки;
  • кефір – 240 мл;
  • борошно – 9 ст. ложок.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту. Потрібні тонкі і довгі шматки.
  • Помістити у воду. Закип’ятити.
  • Витримати три хвилини.
  • Злити рідину.
  • Нашаткувати зелень.
  • Влити в сковорідку олію. Прогріти.
  • Закинути фарш. Обсмажити.
  • Присолити. Перемішати.
  • У кефір додати майонез.
  • Засипати соду.
  • Влити яйце.
  • Засипати борошно. Збити.
  • Промазати маслом форму.
  • Залити половину отриманої рідкої маси.
  • Розмістити фарш.
  • Вкрити капустою.
  • Залити тестом.
  • Розрівняти.
  • Помістити в холодне духова шафа.
  • Виставити на 180 гр.
  • Запікати приблизно півгодини.
Дивіться також:  Тісто для штруделя – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Пиріг з лаваша

Якщо ви ставитеся до тих людей, які не дружать з тестом, то цей рецепт для вас знахідка. Можна приготувати ситний, соковитий пиріг з основою з лаваша.

Інгредієнти:

  • лаваш – 750 г;
  • спеції;
  • фарш м’ясний – 460 м;
  • сіль;
  • олія соняшникова;
  • цибуля – 130 г ріпчаста;
  • яйце – 2 шт.;
  • сметана – 160 мл;
  • паста томатна – 60 мл;
  • сир – 110 г твердий.

Приготування:

  • Помістити в гарячу сковорідку фарш.
  • Влити олію соняшникову.
  • Прожарити.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Помістити до фаршу. Загасити.
  • Влити томатну пасту.
  • Посипати спеціями і сіллю.
  • Перемішати.
  • Натерти сир, використовуючи середнього помелу тертку.
  • Розстелити лаваші.
  • Помістити обжарку.
  • Присипати сиром. Залишити пару ложок для скоринки на пирозі.
  • Кожен пласт скачати рулетом. Скрутити всі заготовки на деко у вигляді равлика. Закручувати слід від краю до центру.
  • У сметану влити яйця. Збити.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Залити заготовку.
  • Присипати залишилися сиром.
  • Запікати півгодини.
  • Духова шафа виставити на 180 гр.

З картоплею

Якщо хочете щільно поснідати, то приготуйте ситна і смачна страва, яке легко зробити вдома. Якщо хочете начинку більш соковиту, то підійде закритий варіант пирога.

Інгредієнти:

  • тісто листкове – 1000 м;
  • масло вершкове – 90 г;
  • спеції;
  • фарш м’ясний – 650 г (краще брати змішаний з двох видів м’яса);
  • сіль;
  • цибуля – 170 г ріпчаста;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • картопля – 530 р.

Приготування:

  • За пару годин до початку готування дістати тісто. Воно має відлежатися в кімнатній температурі і розморозитися в природних умовах.
  • Розкачати два пласта. Розмір першого повинен бути побільше.
  • Картоплю нарізати. Вийдуть тонкі бруски.
  • Нашаткувати цибулину. Зробити це дрібніші.
  • Перемішати овочі з фаршем.
  • Підсолити.
  • Присипати спеціями.
  • Перемішати.
  • Застелити деко великим листом тесту.
  • Розподілити начинку.
  • Порубати масло вершкове. Необхідні дрібніші шматочки.
  • Розкидати по поверхні начинки.
  • Накрити другим пластом.
  • Краї повинні бути щільно защипнуты.
  • Для виходу пари зробити проколи в центрі заготовки.
  • Помістити на 2/3 години в духову шафу.
  • Режим 200 гр.
  • Дістати. Помазати яйцем.
  • Запікати п’ять хвилин.
Дивіться також:  Здобне тісто для булочок – найсмачніше ніжне, 6 рецептів приготування

З начинкою з курячого фаршу

Пиріг з картоплею і фаршем хороший варіант для пікніка. Якщо хочете отримати начинку ніжніше і не сильно калорійну, то використовуйте курячий фарш.

Інгредієнти:

  • перець;
  • картопля – 2 шт.;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • борошно – 420 г;
  • олія соняшникова – 240 мл;
  • фарш – 370 г курячий;
  • паприка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Влити яйце олія соняшникова.
  • Залити водою.
  • Присолити.
  • Перемішати.
  • Засипати борошном. Вимісити.
  • Помістити сформований кулю в пакет.
  • Відправити в холодильник на чверть години.
  • Нарізати картоплю. Повинні вийти кубики.
  • Цибулинку перетворити на півкільця.
  • Розтопити масло вершкове.
  • Залити в фарш. Змішати з овочами.
  • Присипати сіллю і спеціями.
  • Перемішати.
  • Розрізати тісто.
  • Розкачати.
  • Одна частина повинна вийти більше.
  • Розмістити на деко тісто. Сформувати борту.
  • Розмістити начинку.
  • Накрити другим пластом.
  • Помазати яйцем заготовку.
  • Взяти вилку, проткнути тісто в декількох місцях. Це допоможе пару знайти вихід.
  • Запікати годину.
  • Режим духової шафи виставити на 180 гр.

З фаршем та сиром

Сир – ідеальний інгредієнт, який поєднується практично з усіма продуктами. Якщо включити його до складу пирога, то страва стане набагато пахучіше і набагато смачніше.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • тісто – (пачка) листкове;
  • перець;
  • фарш – 330 г свинячої;
  • сіль;
  • сир – 220 г твердий;
  • масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • сир – 120 г бринзи;
  • цибуля – 1;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину.
  • Помістити в розігріту сковорідку з олією.
  • Обсмажити. Колір повинен вийти золотистим.
  • Закинути фарш. Прожарити. Він повинен повністю приготуватися.
  • Взяти велику тертку. Перетерти бринзу і сир.
  • Змішати з фаршем.
  • Влити яйце.
  • Присолити.
  • Присипати перцем. Розмішати.
  • Розкачати пласт тіста.
  • Помістити у форму. Сформувати борту.
  • Розподілити начинку.
  • Накрити другим розкатаним шматком.
  • Промазати поверхню жовток.
  • Зробити поглиблення в центрі. Це робиться для того, щоб пар міг знайти вихід.
  • Сховати в духовку на півгодини.
  • Режим 180 гр.