Пиріг з фаршем і картоплею в духовці – 7 рецептів

Пироги завжди вважалися надзвичайно апетитним і ситним блюдом. Наприклад, пиріг з фаршем і картоплею в духовці здатний замінити обід і обов’язково сподобається всім членам сім’ї. Про це та інші рецепти ви зможете дізнатися з цієї статті.

Класичний пиріг з фаршем і картоплею в духовці

Цей пиріг печеться з додаванням вершкового масла і без додавання дріжджів.

Необхідні компоненти:

  • 750 р борошна;
  • 210 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 200 г води;
  • 3 репчатых цибулини;
  • 550 г сирої картоплі;
  • 500 г фаршу;
  • 10 г 9%-ного оцту;
  • 5 г солі.

Як приготувати:

  • Покришити Масло у вигляді кубиків і змішати з борошном.
  • У склянку води додати яйце, оцет і сіль, розмішати і додати до борошна. Все ретельно розмішати, тісто повинно вийти щільним, щоб його можна було розкачати в щільний шар. Покласти його в пакет і покласти охолоджуватися на 50 хв.
  • Тонко порізану цибулю змішати з фаршем і посолити за смаком.
  • Почистити і тонко порізати картоплю.
  • Тісто розділити на 2 нерівні шматки.
  • Великий шматок розкотити і розкласти на змащене деко.
  • Викласти шар картоплі, на нього кладеться товстий шар фаршу.
  • Залишок тіста розкачати і викласти зверху на пиріг, не забуваючи, що бортики прищіпують.
  • Невеликого розміру отвір залишається посередині для випуску пари.
  • Готовий пиріг поставити в духовку приблизно на 45-50 хв, розігрівши її до 200 градусів.

З дріжджового тіста

Пиріг з дріжджового тіста чудово використовувати як самостійне блюдо, так і на додачу до супів.

Вибір фаршу для начинки обмежується тільки особистими перевагами.

Необхідні інгредієнти:

  • 310 г пшеничного борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 300 г фаршу;
  • 160 мл молока;
  • 5 г дріжджів;
  • 1 яєчний жовток;
  • 10 г рослинної олії;
  • 5 г солі;
  • 20 г цукру;
  • 1 цибуля ріпка;
  • 5-7 картоплин.
Дивіться також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

Приготування:

  • Розігріти молоко і перемішати з дріжджами і цукром. Витримати 15 хв, після розтопити вершкове масло і влити в отриману суміш. Грунтовно все розмішати і потроху досипати муку. Місити тісто Руками до отримання еластичності.
  • Дати тісту годину настоятися, накривши зверху рушником.
  • У фарш додати цибулю кільцями, посолити і поперчити за смаком.
  • Очищену картоплю порізати на невеликі шматочки або бруски.
  • Добре промазати деко і викласти 2/3 від отриманого тесту. Слідом покласти прошарок з фаршу і закінчити шаром картоплі.
  • Решту тіста тонко розкачати і викласти зверху на пиріг, залишивши в середині отвір, краї защипнути.
  • Яєчний жовток збити, добре змастити пиріг і поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
  • Піч 45 хв до появи рум’яної скоринки.

З листкового тіста

Пиріг з листкового тіста робиться набагато швидше, так як буде зроблений з готового тіста, купленого в магазині.

Інгредієнти:

  • листкове тісто-500 г;
  • 300 г фаршу;
  • 4 картоплини;
  • цибуля ріпчаста, 1 штука;
  • 20 г рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Розморозити тісто.
  • Фарш поєднати з тонко порізаним цибулею, долити олії, сіль і перець за смаком, Залишити маринуватися, поки тісто буде розморожуватися.
  • Очистити бульби і тонко нарізати.
  • Поділити тісто на 2 шари.
  • На змащений лист викласти один з шарів. Зробити так, щоб були високі бортики.
  • На шар фаршу викласти шар картоплі.
  • Поверх викладається другий пласт тесту і прищіпують краю.
  • Посередині вироби протикається отвір.
  • В прогрітій до 200 градусів духовці піч 40 хвилин.

Відкритий пиріг з м’ясом і картоплею

Додати до начинки томатів і розплавленого сиру відіграють свою особливу роль у пікантності, роблячи пиріг ще більш привабливим.

Інгредієнти:

  • 2 картоплини;
  • 150 г борошна;
  • 2-3 р ложки солі;
  • 80 г вершкового масла.
  • 500 г фаршу;
  • 1-2 томата;
  • 80 г сиру;
  • 1 цибулина;
  • 50 г замороженої овочевої суміші;
  • 5 г солодкої меленої паприки;
  • 40-60 г рослинної олії;
  • сіль і перець за смаком.
Дивіться також:  Тефтелі з підливою як у дитячому садку – 7 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Рецепт:

  • Для приготування тіста зробити з картоплі пюре. Додати вершкове масло і сіль за смаком, все змішати. Додати порціями борошно, розмішати до отримання м’якого тіста.
  • Дрібно порізати цибулю і обсмажити на олії до рум’яного кольору.
  • Додати до цибулі фарш, смажити на сильному вогні, постійно помішуючи. Як тільки фарш посвітлішає, а волога випарується, можна вимикати.
  • Додати мелену паприку, посолити, поперчити. Для додання пікантності також додати овочеву суміш. Замість суміші можна додати свіжі овочі – моркву, болгарський перець і т. д. Все ретельно змішати і остудити.
  • Тісто розподілити по формі для випікання, залишаючи загнутими борту на 3 див. Викласти туди готову начинку. Поверх покласти порізаними тонкими часточками помідори, сир подрібнити на крупній тертці і рівномірно покрити їм всю поверхню пирога.
  • Готуватися він буде 30-40 хв при температурі 180 градусів.

Заливний пиріг

Дуже соковитим і одночасно ніжний пиріг виходить з рідкого тіста. Його ще часто печуть і в мультиварці.

Інгредієнти:

  • 260 г сметани;
  • 260 г майонезу;
  • 340 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 5 г соди;
  • 5 г 9% оцту або лимонного соку;
  • 300-400 г фаршу;
  • 3 картоплини;
  • 3 репчатых цибулини;
  • 3 щіпки солі і перцю.

Рецепт:

  • Дрібно порізати цибулю і додати до фаршу, посолити і поперчити за смаком.
  • Дрібними скибочками порізати картоплю і додати до фаршу.
  • Збити яйця і додати майонез і сметану, додати борошно і посолити за смаком, ретельно перемішати.
  • Погасити соду оцтом і додати в тісто. Вилити на деко половину тіста. Викласти туди начинку.
  • Долити решту тіста і випікати в духовій шафі 1 годину.

Як смачно приготувати на кефірі?

Він готується так само, як заливний, але тісто робиться на вершковому маслі і кефірі.

Дивіться також:  Курка в соєвому соусі в духовці – 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру;
  • 300 г фаршу;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 150 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 20 г цукру;
  • 500 г пшеничного борошна;
  • 300 г картоплі;
  • 5 г соди;
  • 2-3 р ложки солі;
  • 20-40 г рослинної олії.

Приготування:

  • Підсмажити фарш з цибулею до готовності, посолити за смаком.
  • До готовності підсмажити нарізаний часточками картоплю.
  • Збити сіллю і цукром яйця, додати соду і кефір.
  • Всипати борошно, перемішуючи, долити розтоплене вершкове масло.
  • На змащене деко вилити половину тіста, викласти начинку, решта тісто долити зверху і поставити на 50 хв в духовку на 180 градусів.

З курячого фаршу

Він робиться швидко і просто, а виходить дуже смачним і ситним.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого фаршу;
  • 450 р картоплі;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 3 г солі і перцю;
  • 3 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 200 г майонезу;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • 5 г розпушувача;
  • сіль за смаком.

Як приготувати:

  • Порізати дрібно цибулю.
  • Порізати картоплю соломкою і ретельно промити.
  • Змішати в мисці фарш, цибулю, картоплю, додати сіль і перець за смаком.
  • Сметану, яйця і майонез змішати в іншій мисці. Додати борошно, розпушувач і сіль і перемішати до тягучого тесту.
  • Викласти третину тесту на змащену форму для духовки, додати начинку, долити залишки тіста.
  • При температурі 180 градусів і випікати 50-60 хв.