Пиріг з гарбузом та яблуками – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Пиріг з гарбузом та яблуками – справжня осіння випічка. Він виходить злегка вологий і дуже соковитий. Такий десерт обов’язково здивує гостей, а для домашніх стане одним з кращих ласощів.

Класичний пиріг з гарбузом та яблуками в духовці

Нижче запропонований базовий рецепт, на основі якого в подальшому можна експериментувати з іншими, самими різноманітними інгредієнтами.

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів молока;
  • два яблука;
  • 400 г очищеної гарбуза;
  • півсклянки цукру;
  • 350 г борошна;
  • яйце;
  • щіпка розпушувача.

Підготувавши інгредієнти, можна приступати безпосередньо до процесу приготування:

  • Гарбуз нарізаємо невеликими квадратиками і перетворюємо на пюре за допомогою комбайна або блендера. Яскраву солодку масу з’єднайте з молоком, цукром і сирим яйцем.
  • В іншій ємності зводимо разом розпушувач з борошном і додаємо цю суміш до гарбузі. Має вийти тісто за консистенцією середньої густоти.
  • Отримане тісто перекладіть у форму для випічки, прикрасьте його очищеними і порізаними на шматочки яблуками і готуйте в духовці не менше 40 хвилин, при температурі близько 200 градусів.

Варіація з тесту на кефірі

Пиріг з гарбузом на кефірі готується не складніше, ніж за базовим рецептом, а виходить навіть краще і м’якше.

Вам будуть потрібні:

  • три яблука;
  • 250 мл кефіру;
  • пара домашніх яєць;
  • 350 г очищеної гарбуза;
  • стакан цукрового піску;
  • 200 г борошна;
  • кориця на свій смак.

Процес приготування:

  • Вбиваємо в миску яйця, всипаємо цукор і ретельно все перемішуємо.
  • У цю суміш засипаємо борошно, доводячи до однорідного стану, і вливаємо кефір. Повинна вийти маса, схожа за консистенцією на сметану.
  • Яблука і гарбуз промиваємо, звільняємо від шкірки, перетворюємо на невеликі квадратики.
  • Готуємо форму, в якій будемо запікати, промасливаем її і викладаємо частину тіста. Потім розподіляємо кубики гарбуза і яблук, які зверху покриваємо рештою тестом.
  • Прибираємо форму на 40 хвилин в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і тримаємо в ній пиріг до готовності.
Дивіться також:  Шоколадний крем з какао – 7 рецептів

Пісочний пиріг з гарбузом та яблуками

Випічка виходить розсипчастою, солодкої і в той же час корисною, завдяки багатою вітамінами гарбузі.

Заздалегідь підготуйте такі продукти:

  • половинка лимона;
  • два яблука;
  • 300 грам борошна;
  • півсклянки цукру;
  • два жовтки;
  • упаковка масла.

Можна приступати до кулінарних експериментів!

  • Масло ріжемо на середні шматки і перемішуємо з борошном так, щоб вийшла крихта. Для цього масло повинне бути обов’язково дуже холодним.
  • В іншій ємності збиваємо яєчні жовтки з цукром, добре перетираємо їх і відправляємо до борошна. Доводимо масу до гладкості і однорідності.
  • Те, що вийшло, ділимо на два шматки і перетворюємо їх в тонкі пласти. Перший викладаємо у форму і наповнюємо його спочатку тертої гарбузом, а потім подрібненим яблуком, присипавши його цукром.
  • Верх пирога можна накрити другим пластом або вирізати з нього красиві форми. Залишилося тільки прибрати форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і чекати, поки блюдо буде готово. Зазвичай на це йде близько 25 хвилин.

В мультиварці

Пиріг в мультиварці — відмінний спосіб швидко приготувати смачний, корисний і смачний десерт.

Необхідні продукти:

  • дві ложки манки;
  • 150 грам цукру;
  • одне яблуко;
  • три яйця;
  • близько 350 грам гарбуза;
  • 250 грам борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • ванільний цукор за бажанням.

Процес приготування:

  • У миску кладемо борошно, розпушувач, манку, сіль. Додаємо до цих інгредієнтів окремо збиті з цукром і ваніліном яйця.
  • Яблука і гарбуз звільняємо від шкірки, подрібнюємо на тертці і викладаємо до тесту. Все ретельно перемішуємо.
  • Чашку мультиварки промазуємо маслом, кладемо туди отриману масу і готуємо 60 хвилин на режимі «Випічка».

Насипний пиріг з гарбузом та яблуками

Насипний пиріг з гарбузом та яблуками – ще одна варіація пирога з традиційними осінніми дарами природи. Бюджетно, але неймовірно смачно!

Дивіться також:  Калина – 11 рецептів приготування на зиму

Необхідні продукти:

  • три яблука;
  • близько 500 г очищеної гарбуза;
  • півпачки вершкового масла;
  • ложка соди;
  • по склянці з гіркою борошна і цукру;
  • 200 г манки.

Процес приготування:

  • У глибоку ємність засипаємо манку, соду, цукор і борошно. Все вимішуємо.
  • Яблука і гарбуз промиваємо, знімаємо з них шкірку і подрібнюємо на тертці.
  • Обидві суміші, які вийшли раніше, потрібно розділити на кілька частин. З сипучими інгредієнтами – на три частини, а з яблуками – на дві.
  • Обрану форму для випікання рясно промазуємо маслом і починаємо чергувати шари. Спочатку викладаємо масу з борошном, потім з гарбузом і продовжуємо так робити, поки не закінчаться всі продукти. Останній повинна бути суха маса.
  • Масло розрізаємо на невеликі шматки, покриваємо ними пиріг і доводимо його до готовності в духовці. Зазвичай на це йде до 45 хвилин при 180 градусах.

Осетинський пиріг в мультиварці

Випічка по цьому рецепту володіє ні з чим не порівнянним смаком і ароматом, адже не дарма Осетія славиться своїми пирогами. А цей ще й є традиційним блюдом країни.

Необхідні продукти:

  • ложечка дріжджів;
  • 250 мл кефіру;
  • півпачки масла;
  • спеції на свій смак;
  • ложка цукру і сметани;
  • склянку борошна з гіркою;
  • 300 г гарбуза;
  • 150 г сиру.

Процес приготування:

  • Беремо глибоку ємність, додаємо туди половину вказаної кількості борошна, цукор і дріжджі. Потім сюди ж вливаємо кефір, який попередньо нагріваємо. Миску прикриваємо рушником і даємо постояти близько 40 хвилин.
  • Через це час, маса повинна злегка збільшитися. Тепер у неї кладемо сметану, сіль і борошно, що залишилося. Знову накриваємо тісто і даємо йому подихати ще 60 хвилин.
  • Поки йде процес, готуємо начинку. Гарбуз очищаємо, перетираємо. Таким же способом подрібнюємо сир змішуємо ці два продукту. Розтоплюємо масло до рідкого стану, заливаємо їм гарбузову масу і додаємо приправи за смаком.
  • Коли пройде зазначений час, дістаємо тісто, злегка розминаємо його руками, щоб воно не бралося і було досить еластичне. Поділяємо його на два шматки і перетворюємо їх в тонкі пласти круглої форми.
  • На кожен з них викладаємо по половині начинки з гарбуза і сиру, защепляем краю в самій середині так, щоб форма чимось нагадувала хінкалі. Перевертаємо цей шов вниз і починаємо розгортати в млинець. Розмір заготовки повинен бути таким, щоб вона помістилася в мультиварку.
  • Змащуємо чашу, кладемо туди заготівлю і доводимо до готовності протягом 60 хвилин, поставивши прилад на режим «Випічка».
Дивіться також:  Оладки з гарбуза — 8 простих і смачних рецептів