Пиріг з яблуками в мультиварці — 9 вдалих рецептів

Шарлотка – один з найпростіших варіантів солодкої випічки. З нею впорається навіть початківець кулінар. Ще більше спростити завдання господиня зможе за допомогою мультиварки. В такому пристрої за випічкою навіть не потрібно стежити. При цьому пиріг з яблуками в мультиварці виходить не менш апетитним і ароматним, ніж в духовці.

Пиріг з яблуками в мультиварці – класичний рецепт

Це блюдо включає в себе мінімальний набір продуктів. Серед них: 230 г просіяного білої борошна і цукру-піску, 4 яйця, 3-5 великих яблука, масло.

  • Плоди ретельно миються, позбавляються від шкірки, серцевинки і насіння, після чого нарізати дрібними кубиками.
  • Яйця за допомогою віночка, міксера або блендера збиваються з цукром до отримання стійкої білосніжної піни. Бажано, щоб маса за цей час встигла вдвічі збільшитися.
  • До солодкої яєчної маси додається борошно. Тісто перемішується до однорідності.
  • Мультичаша гарненько змащується маслом або жиром.
  • У ємність викладаються яблучні кубики, і виливається солодке тісто.
  • Десерт готується у програмі «Випічка» 50 хвилин.
  • Щоб почастунок був не тільки смачним, але ще і апетитним на вигляд, після звукового сигналу про його готовність можна перевернути десерт, і включити режим ще на 17 хвилин.

    Загрузка...

    Шарлотка в мультиварці

    Щоб приготувати ароматну випічку в мультиварці, яка прихилить на кухню всіх членів сім’ї, потрібно додати в тісто мелену корицю. Крім зазначеної спеції (0,5 ч. л.), потрібно використовувати: по 4 шт. кислих яблука і яєць, по 230 г борошна і цукру.

  • Яйця в глибокій мисці збиваються будь-яким зручним способом до появи стійкої піни.
  • У масу відправляється кориця і просеянная біла мука. Тісто перемішується до однорідності.
  • Чаша пристрою змащується маслом і в неї виливається густа маса.
  • У тісто додаються очищені і нарізані невеликими шматочками фрукти.
  • В режимі «Випічка» страва готується 50 хвилин.
  • Вийшло частування злегка остуджується, щедро посипається цукровою пудрою і подається до столу.

    Бісквітний пиріг з яблуками

    Бісквіт зі свіжими фруктами за таким рецептом навіть без розпушувача і його аналогів виходить максимально повітряним. Для апетитного аромату варто додати цедру одного апельсина. Також потрібно використовувати наступні продукти: по 4 мультистакана борошна і цукру, жир для змащування чаші, 3 великих яйця, 2 кислих міцних яблука.

  • Першим ділом жовтки відокремлюють від білків. При цьому вони обов’язково повинні бути кімнатної температури.
  • Білки з ½ частиною цукрового піску збиваються до появи стійкої піни.
  • Процедура повторюється з жовтками і цукром.
  • Не потрібно шкодувати час на збивання продуктів, адже від цього залежить пишність і легкість готового частування.
  • Дві маси відправляються в глибоку миску і обережно перемішуються лопаткою з дерева. Дії повинні вироблятися плавно – знизу вгору.
  • Тепер прийшов час всипати до солодкої яєчної суміші борошно. Дуже важливо заздалегідь її просіяти. Інгредієнти ретельно перемішуються до однорідності.
  • Чаша пристрою змащується жиром або маслом. Після цього в неї відправляються мініатюрні скибочки яблук разом з шкіркою, а також апельсинова цедра, натерта на дрібній тертці.
  • Фрукти заливаються тестом.
  • Страва готується в режимі «Випічка» 50 хвилин.
  • Спробуйте також:  Випічка на сметані — 16 рецептів на швидку руку

    Після перевертання отриманого страви на тарілці виявиться м’який білий бісквіт і шапочка із запечених яблук.

    Цветаевский яблучний пиріг в мультиварці

    У цветаевский десерт обов’язково додається сметана. Крім цього молочного продукту (360 г), також використовується: 140 г гарного вершкового масла, 260 г борошна, лимонний сік, 1 ч. л. розпушувача, яйце, 4,5 яблука, 180 г цукру, щіпка меленої кориці, лимонний сік.

  • 230 г борошна просіюється разом з розпушувачем. Цей інгредієнт змішується з порубаним дрібними шматочками вершковим маслом і пальцями перетворюється в крихту.
  • У масу додається 230 г сметани, і замішують густе тісто, яке загортається в плівку і відправляється на півгодини на холод.
  • Яблука миють, чистяться, позбавляються від насіннєвих коробок і нарізати тонкими слайсами. Обов’язково потрібно збризнути плоди лимонним соком, щоб вони не змінили колір.
  • 130 г сметани збивається до однорідності з цукром-піском, що залишилася борошном і курячим яйцем.
  • Ємність мультиварки змащується маслом або жиром, після чого в неї збожеволіє розкатане тісто в пласт. З його країв формуються високі бортики.
  • Всередину тесту викладаються яблука, а зверху виливається сметанний крем.
  • В режимі «Випічка» частування готується 55 хвилин.
  • Ще гарячим яблучний пиріг посипається меленою корицею.

    Рецепт приготування з листкового тіста

    Якщо стандартна шарлотка трохи набридла, можна замінити її листковим пирогом з тією ж начинкою. Крім яблук (3 шт.), потрібно взяти: по 180 г цукру, борошна і манки, пачку вершкового масла.

  • Розм’якшене масло нарізати ножем на великі шматки, змішується з манкою, борошном і цукром. Пальцями потрібно перетерти масу до стану крихти і розділити на три рівні частини.
  • Фрукти миють, позбавляються від серцевини і прямо зі шкіркою нарізати середніми кубиками.
  • На дно ємності мультиварки, змащеній маслом, викладається перша частина тесту. Зверху – тонкий шар яблучний скибочок.
  • Процедура повторюється до тих пір, поки остання частина тесту не покриє майбутній десерт.
  • В режимі «Випічка» частування готується 80 хвилин.
  • Спробуйте також:  Рисова запіканка - 9 рецептів солодких і ситних

    Пісочний пиріг з яблуками можна сміливо зберігати в холодильнику кілька днів. Навіть через 2-3 доби його смак залишиться колишнім.

    Яблучний пиріг з пісочного тіста

    На маргарині випічка завжди виходить не тільки смачним, але і бюджетної.

    Пісочне тісто відмінно поєднується з яблучною начинкою. Крім пачки вершкового маргарину, потрібно використовувати: 180 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 450 г пшеничного борошна, 3 яйця, 6 яблук.

  • Яйця з цукром збиваються до появи невеликої піни. У масу відправляється маргарин кімнатної температури.
  • Всі інгредієнти розминаються до однорідної маси.
  • Невеликими порціями в майбутнє тісто всипається борошно.
  • Маса замішується і від неї відділяється 1/3 частина.
  • Велика частина тесту викладається в чашу пристрою, змащену жиром. Потрібно зробити невеликі бортики.
  • Яблука дрібно нарізати кубиками і висипаються поверх тіста.
  • Залишилася маса нарізають квадратиками і викласти на фрукти в хаотичному порядку.
  • Частування готується в режимі «Випічка» 55 хвилин.
  • Квадратики меншої частини тесту створять на пирозі красиву сітку.

    На дріжджовому тесті

    З дріжджовим тестом для десерту доведеться повозитися. Зате такий рецепт яблучного пирога в мультиварці дозволить приготувати дуже смачне і ніжне частування. Для нього буде потрібно використовувати: 230 мл теплого жирного молока 170 г вершкового маргарину, 5 г сухих дріжджів, 160 г цукру, 2 яйця, по дрібці солі і ваніліну, приблизно 650 г борошна, 3 яблука.

  • У теплому молоці розводять дріжджі, 20 г цукру і пара столових ложок борошна.
  • Майбутня опара накривається рушником і відправляється в тепле місце без протягів.
  • Яйця збиваються з ваніліном і цукром до піни.
  • Маргарин розтоплюється в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
  • У готову опару вводиться солодка яєчна суміш і маргарин.
  • Далі невеликими порціями в масу всипається борошно.
  • Тісто ретельно замішується руками до м’якої еластичної консистенції.
  • Маса накривається плівкою або серветкою і відправляється в тепле місце.
  • Коли вона збільшиться приблизно в 2 рази, можна приступати до готування пирога.
  • Тісто ділиться на дві нерівні половинки.
  • Менша частина розкочується і вкладається в змащену маргарином чашу мультиварки.
  • Зверху насипаються натерті на крупній тертці яблука. Можна змішати їх з невеликою кількістю цукру і кориці.
  • Пиріг накривається другою частиною маси, і краї двох половин ретельно скріплюються.
  • Десерт спочатку готується на «Підігріві» 20 хвилин, а потім у програмі «Випічка» ще 35 хвилин. Останній етап – 10 хвилин в режимі «Варка на пару» після перевертання пирога.
  • Спробуйте також:  Пиріг з гарбузом - 8 рецептів простих і смачних

    Готову випічку можна прикрасити згущеним молоком і посипати какао.

    Насипний пиріг в мультиварці

    Ще один популярний варіант яблучної випічки – насипний пиріг. Для його приготування знадобиться: 1 кг фруктів, по 1,5 мультистакана манної крупи, борошна та цукру, по 1 ст. л. розпушувача і кориці, півпачки вершкового масла.

  • У глибокій мисці перемішується манка, борошно, цукор і розпушувач. Після перемішування сипких компонентів це і буде тісто.
  • Яблука очищаються від шкірки і подрібнюються. Наприклад, за допомогою терки.
  • Чаша пристрою рясно змащують маслом, після чого в неї висипається незвичайне тісто. Близько ¼ від усієї маси.
  • Далі йде тонкий шар тертих фруктів.
  • Прошарку повторюються. Останнім шаром повинна вийти суха суміш і натерте на крупній тертці або просто нарізане тонкими слайсами вершкове масло.
  • В режимі «Випічка» десерт готується близько 55 хвилин.
  • Після звукового сигналу залишити блюдо в чаші на 15 хвилин. Інакше воно розпадеться на частини при витяганні з мультиварки.

    Пиріг на кефірі з яблуками

    В основу для пирога може входити і жирний кефір. Його потрібно взяти не менше 1 склянки. А також потрібно використовувати: 2 ст. білого борошна, яйце, 120 г вершкового маргарину, 1 ст. цукрового піску, 10 г соди, 2 яблука, жир.

  • Кефір підігрівається і змішується з розтопленим маргарином.
  • Яйця збиваються з піском, поки маса не стане білосніжною.
  • Солодка яєчна суміш з’єднується з кефіром і знову збивається.
  • Залишилося додати до неї борошно.
  • Яблука чистяться і ріжуться на невеликі шматочки.
  • Тісто ділиться на дві рівні за розміром частини.
  • Перша заливається в змащену жиром чашу пристрою і посипається подрібненими фруктами. Зверху відправляється друга половина тесту.
  • Готується десерт 50 хвилин в режимі «Випічка».
  • Прикрасити шоколадною глазур’ю.

    Особливості приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс, Панасонік

    Якщо господиня використовує для випічки мультиварку «Редмонт», то вона завжди може покладатися на час, встановлений в режимах автоматично. Особливо, якщо це стосується моделі «4502». В пристроях від інших брендів краще ретельно перевіряти готовність, може знадобитися додатковий час випічки.

    В деяких моделях від «Панасонік» та «Поларіс» немає спеціального режиму «Випічка». Але навіть це не завадить господині приготувати корисний яблучний пиріг. Така програма замінюється варіантами «Варка на пару» або «Суп». Головне, не забувати регулювати час готування і звертати увагу на температурний режим.

    Загрузка...