Пиріг з какао – 7 простих і смачних рецептів

Коли на столі з’являється чудовий пиріг з какао, гаряча здоба виділяє неймовірно спокусливий запах, який наповнює нашу свідомість всеосяжними гормонами радості і щастя. Дозвольте собі трохи справжнього задоволення – приготуйте випічку з чудовим бразильським акцентом!

Пиріг з какао – простий рецепт в духовці

Щоб отримати позитивний результат від першого подібного кондитерського досвіду і повірити в свої здібності (а вони у вас неодмінно є!), візьмемо за основу простий рецепт пирога з какао-порошком.

Список продуктів:

  • звичайний цукор — 200 г;
  • екстракт ванілі — 1 ч. л.;
  • розпушувач — 3 г;
  • сметана домашня — 130 г;
  • какао-порошок — 120 г;
  • борошно просеянная — від 130 г;

Глазур:

  • шматочки поламаного шоколаду — 150 г;
  • свіжі вершки — 100 р.

Поетапне приготування:

  • Нагріваємо піч до t 180 °C. Відразу обробляємо форму жиром і вистилаємо пекарської папером, яку також злегка змащуємо маслом і обробляємо порошком какао.
  • Викладаємо в чашу розпушувач, коричневий сипкий продукт і щіпку солі. Сюди ж просіваємо борошно.
  • Включаємо міксер, вибираємо середню швидкість роботи приладу, збиваємо масло разом зі склянкою цукру-піску. Коли маса досягне повітряного стану, приєднуємо по одному яйцю, не припиняючи роботу приладу. В кінці процесу додаємо ваніль. Аромат з’явився неймовірний!
  • Далі встановлюємо режим нашого механічного помічника на мінімальну швидкість і вводимо по черзі в підготовлюваний складу сметану і борошно.
  • Наше апетитне тісто готове! Виливаємо його в підготовлену форму, злегка вдаряє її об поверхню столу, щоб маса трохи осіла, випустивши зайві бульбашки повітря.
  • Запікаємо здобу в духовці до півгодини (180 °C).
  • В цей же час виливаємо в сотейник свіжі вершки, нагріваємо до стану кипіння, додаємо шоколадну крихту. Збиваємо суміш до однорідності, три хвилини охолоджуємо.
  • Після закінчення процесу випікання залишаємо виріб на 10 хвилин остигати, перемістивши його на решітку, після чого заливаємо десерт зі всіх сторін отриманої глазур’ю.

Подаємо чудове страву разом з густими вершками, заздалегідь збитими з бажаним кількістю цукру.

Вологий пиріг з какао-порошком

Представлений спосіб приготування солодощі абсолютно простий у виконанні. Не встигнете представити оформлений образ десерту, а він уже перед вашими очима!

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 200 мл;
  • борошно (бажано пшеничне в/с) — до 250 м;
  • незбиране молоко — 400 мл;
  • розпушувач — 22 м;
  • цукор-пісок — 400 г;
  • какао-порошок — 20-24 р.

Цінну пораду! Оскільки головним складовим смаку і колірній гамі пирога є какао, бажано використовувати продуктовий порошок без включення в його склад цукру.

Спосіб приготування:

  • Поділяємо кількість молока на дві порції, вливаємо їх в різні ємності, одна з яких повинна бути меншого обсягу. Приєднуємо в кожну посудину з рідким продуктом по ½ частині приготованого цукру і порошку какао.
  • Ретельно розмішуємо отримані суміші. Невелику чашу з заготівлею поки прибираємо в сторону.
  • Додаємо у велику ємність з вже коричневим молоком яйця та соняшникову олію. Розмішуємо складу віночком, просіваємо в нього порції борошна разом з розпушувачем. Робимо заміс тіста, отримуємо гладку, з блискучим відливом, однорідну масу.
  • Поміщаємо підготовлений продукт у форму, відправляємо на 40 хвилин у духовку, нагріту до t 180 °C.
  • Дістаємо пиріг з жару печі, з допомогою скіпки або іншої дерев’яної палички робимо глибокі і часті проколи по всій поверхні здоби. Акуратно заливаємо її складом з невеликої чаші, які очікують своєї «зоряної» хвилини.

Пиріг з какао повинен просочитися солодкістю і повністю охолонути. Представляємо десерт вже истомившимся в очікуванні домочадцям. Подаємо разом з чаєм, компотом або чашкою ароматної кави.

Готуємо з сиром

Збагачуємо склад рецепта білком, що містяться в кисломолочному продукті, і в результаті отримуємо розкішний пиріг з сиром і какао.

Необхідні компоненти:

  • масло вершкове — 240 г;
  • яйця — 8 шт.;
  • вишня заморожена — до 700 м;
  • ванілін і розпушувач — 2 ч. л.;
  • звичайний цукор — 300 г;
  • якісний шоколад (не пористий) — 200 г;
  • сир (обов’язково протертий через сито) — 600 г;
  • борошно пшеничне в/с — 300 г;
  • дві щіпки солі.

Процес приготування:

  • Розтоплюємо в окремому посуді масло і шоколад, охолоджуємо продукти, потім змішуємо в одній ємності.
  • Беремо половину кількості свіжих яєць і третину складу цукру. З’єднуємо продукти в чаші з ваніліном, ретельно збиваємо суміш міксером.
  • Знижуємо обороти приладу до мінімуму, поміщаємо обидва складу (шоколадний і яєчний) в одну ємність, продовжуємо збивати масу, поступово додаючи просіяне борошно і розпушувач. Отримуємо гладке шоколадне тісто досить густої консистенції.
  • Для приготування крему знову використовуємо міксер, з’єднуючи їм протертий сир і залишену половину яєць.
  • Обробляємо роз’ємну форму маслом, викладаємо в неї 1/3 тіста.
  • Вирівнюємо поверхню лопаткою майбутнього пирога, акуратно розміщуємо на ньому ягоди вишні, відправляємо майбутній десерт на 50 хвилин в духову шафу. Готовність випічки перевіряємо дерев’яною паличкою-лучиною.

Остиглий десерт поділяємо порційно і подаємо на красивому блюді. Під таке вишукане частування саме час влаштувати веселі дівочі посиденьки. Нехай хлопці заздрять!

В мультиварці

Це дійсно дуже невибагливий спосіб приготування ласощів. Шоколадний пиріг з мультиварки повалить наскочили гостей приємний шок!

Перелік продуктів:

  • масло вершкове — 200 г;
  • розпушувач — 11 г;
  • мука в/с — від 200 м;
  • шоколад — 100 г;
  • питна вода — 60 мл;
  • яйця — 3 шт.;
  • какао-порошок — 50 г;
  • цукор-пісок — 170 р.

«Смачний» кулінарний секрет! Зазвичай таку випічку готують на якійсь одній основі — шоколад або какао-порошку. Ми об’єднаємо обидва компоненти в яскравий кулінарний дует!

Послідовність приготування:

  • Розтоплюємо вершковий жир в сотейнику (шматочок масла залишаємо для обробки чаші мультиварки).
  • Окремо нагріваємо на водяній бані розламані плитку шоколаду.
  • Какао розчиняємо у фільтрованій воді, змішуємо з коричневим складом.
  • З’єднуємо білий цукор з яйцями, злегка все збиваємо, додаємо вершковий жир, потім суміш з какао і шоколаду.
  • Остаточно обробляємо масу міксером, вводимо просіяне з розпушувачем борошно. Робимо заміс тіста, потім переміщаємо його в чашу агрегату. Готуємо протягом години на режимі «Випічка».
  • Залишаємо виріб ще на 30 хвилин в ємності приладу, встановивши програму «Підігрів». Це важливо, так як волога повинна рівномірно проникнути в кожну клітинку» пирога, щоб зробити його найбільш ніжним!

Залишаємо наше творіння остигати на решітці, потім обробляємо шоколадною пастою або заздалегідь приготовленої глазур’ю. Це вже вирішуємо за особистим уподобанням.

Загрузка...

Шоколадний пиріг з какао на кефірі

Асортимент солодкої випічки настільки різноманітний, що іноді дивує своїми продуктовими варіаціями. Тісто на кефірі з какао дозволить приготувати дивовижно смачне блюдо.

Склад компонентів:

  • масло пісне — 40 мл;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • мука в/с (вибираємо пшеничне) — 270 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • кефір — 500 мл;
  • сода харчова — 4 р.;
  • кориця — 2 г;
  • розпушувач — 6 м;
  • стиглі груші — 2 шт. (можна доповнити фрукти бананом або яблуком);
  • порошок какао — 40 р.

Послідовність приготування:

  • Висипаємо в ємність з кефіром соду, чекаємо закінчення реакції (зникнення бульбашок).
  • Вбиваємо свіжі яйця в простору чашу, з’єднуємо з необхідною кількістю цукру, сюди ж поміщаємо кефірний складу.
  • Ретельно збиваємо суміш, потім приєднуємо суміш з просіяного борошна, розпушувач і какао. Робимо заміс тіста однорідної текстури, в кінці процесу вливаємо олію.
  • Нарізаємо заздалегідь оброблені груші тонкими слайсами, викладаємо на дно вогнетривкої посуду, посипаємо корицею. Зверху розміщуємо половину шоколадного тіста.
  • Повторюємо послідовність виготовлення шарів пирога, відправляємо виріб на годину в духовку (180 °C).

Дістаємо випічку, перевертаємо її на плоске блюдо, щоб чудовий десерт вінчав апетитний фруктовий ряд. Навіть шкода різати це кулінарне диво!

На основі молока

Запропонований рецепт заснований на мотивах італійської кухні. А вже там живуть справжні цінителі подібних солодощів!

Перелік продуктів:

  • масло вершкове — 230 г;
  • порошок какао (бажано без цукру) — 100 г;
  • незбиране молоко — 110 мл;
  • солодкі яблука — 400 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • розпушувач — 11 г;
  • мука в/с (неодмінно просеянная) — від 300 р;
  • цукровий пісок — 200 р.

Технологія приготування:

  • Збиваємо яйця до густого пінного стану. Приєднуємо натуральне молоко. Продовжуємо роботу міксера, поступово додаючи звичайний цукор, розпушувач, борошно і какао. Щоб позбавити порошок від можливих грудочок, обов’язково просіваємо сипкий продукт.
  • В кінці замісу шоколадного тіста поміщаємо розтоплене, але охолоджене масло.
  • Ще раз збиваємо масу, опускаємо в неї крупно натерті без шкірки і серцевини яблука.
  • Акуратно перемішуємо лопаткою отриману масу викладаємо її в оброблену жиром форму і запікаємо півгодини при температурі 180 °C. Стежимо за тим, щоб виріб не виявилося пересушеним, залишалося максимально вологим.

Посипаємо остиглу здобу густим шаром пудри з цукру, розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Рецепт для тих, хто постить

Представлений пиріг не тільки корисний для здоров’я, але і суперекономний. Чому б не побалувати себе в пісні дні? Та й у повсякденному харчуванні такий рецепт стане справжньою знахідкою.

Склад інгредієнтів:

  • масло пісне — 90 мл;
  • сік лимона — 20 мл;
  • мука в/с — 200 г;
  • цукор-пісок — 200 г;
  • ванілін — за вибором;
  • какао-порошок — 60 г;
  • щіпка солі;
  • очищена вода — 230 мл

Для глазурі:

  • олія пісна — 10 мл;
  • звичайний цукор — 25 г;
  • окріп — 60 мл;
  • какао — 40 р.

Приготування десерту:

  • Перед початком процесу нагріваємо духовку до 180 °C.
  • Викладаємо в простору чашу просіяне борошно, додаємо сухі компоненти шоколадного пирога.
  • Перемішуємо склад, поміщаємо в нього сік лимона, сильно нагріту питну воду, олію. Робимо ретельний заміс тіста, консистенція якого повинна бути трохи густіше, ніж на оладки.
  • Виливаємо отриману масу у форму, відправляємо на 30 – 40 хвилин в нагріту піч. Час приготування завжди залежить від об’єму форми: чим вона менше, тим вище вийде виріб, а, отже, і більший термін термічної обробки.

Також не забуваємо, що використання глазурі для прикраси десерту можливе лише після повного його охолодження.

Що ще розповісти про такому чудовому ласощі, як пиріг з какао? Розповідь можна продовжити до тисячі і однієї ночі, адже це страва являє собою неймовірно апетитну і дуже захоплюючу кулінарну казку!

Загрузка...