Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих – 7 рецептів

Пиріг з капусти швидкого приготування для ледачих не займе багато часу. При використанні молодої капусти, начинку можна додавати в пиріг в сирому вигляді. Якщо в наявність старий овоч, доведеться провести додатково теплову обробку.

Заливний пиріг з капустою на кефірі

З чого зробити:

  • 0,2 кг капусти;
  • 3 склянки борошна;
  • 0,3 л кефіру;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • масло вершкове – півтори столові ложки;
  • 3 г соди;
  • пакетик мускатного горіха;
  • сіль.

Заливний пиріг з капустою:

  • Частина масла нагріти в сковороді. Капусту подрібнити і підсмажити в закритій сковороді. Насипати сіль і мускатний горіх.
  • Спінити кефір з яйцями, додати борошно з сіллю і содою. Зробити рівномірний складу.
  • Капусту розподілити на промасленому деку. Зверху вилити тісто.
  • Готувати в духовці, прогрітій на 200 С до золотистої скоринки. Перевірити, проткнув дерев’яною паличкою.

З рідкого тіста на сметані

Що необхідно:

  • маленький качан капусти;
  • два склянки сметани;
  • 220 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 3 великі ложки вершкового масла;
  • 20 г цукру;
  • 4 г солі;
  • половина ложечки розпушувача;
  • пучок кропу.

Рецепт з рідкого тіста зі сметаною:

  • Капусту порубати і розім’яти, цибулю нарізати маленькими кубиками. Кріп подрібнити.
  • Олію розігріти і обсмажити цибулю пару хвилин. Кинути капусту, присолити і протушкувати. За 3 хвилини до готовності приєднати кріп.
  • Спінити з яйцями сіль і цукор. Налити сметану і приєднати розпушувач, добре перемішати.
  • Потроху додавати борошно, весь час вимішувати тісто.
  • У форму розподілити трохи тесту, потім викласти начинку і залити залишками.
  • Запікати при температурі 180 С 40 хвилин.

Важливо: при додаванні лука, його завжди потрібно підсмажити або протушкувати. Інакше він буде хрустіти, і давати неприємний присмак.

Готуємо на молоці

Інгредієнти:

  • по склянці молока і борошна;
  • 150 г маргарину;
  • половина качана капусти;
  • ложка цукру;
  • 100 г стручкової квасолі;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 болгарський перець;
  • ложечка соди;
  • трохи солі.
Дивіться також:  Як засолити грудинку – 7 найбільш смачних рецептів

Швидкий пиріг з капустою на молоці:

  • Маргарин на водяній бані розтопити і остудити, щоб яйця не згорнулися. Приєднати молоко, цукор з содою і сіллю, 1 яйце. Зробити однорідну рідину.
  • Потроху всипати борошно, замішувати тісто станом як на оладки.
  • Капусту порубати, помістити у велику миску і залити гарячою водою. Соломкою подрібнити перець і квасолю.
  • Капусту позбавити від води, змішати її з овочами і посолити. Збити яйця, вилити до овочів.
  • Деко застелити пергаментним папером і заповнити третю тесту. Викласти начинку і покрити залишками тіста.
  • Відправити в розігріту до 200 С духовку деко і почекати 35 хвилин.
  • Готовий пиріг є гарячим з холодною сметаною. Або в холодному вигляді на наступний день.

Лінивий капустяний пиріг на майонезі

Складові:

  • 0,4 кг капусти;
  • 175 г борошна;
  • 210 г майонезу;
  • розпушувач – столова ложка;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • 100 г зелені;
  • жменя кунжутного насіння;
  • по ложечці солі з перцем;
  • 1 г цукру.

Рецепт з рідкого тіста на майонезі:

  • Нашаткувати дуже дрібно зелень з капустою. Посолити, поперчити і додати цукру.
  • Пом’яти капусту, вона повинна випустити сік і трохи зменшитися.
  • Майонез змішати з яйцями, зробити рівномірну рідку масу. Окремо з’єднати розпушувач з борошном і обережно додавати, вимішуючи однорідний склад.
  • Для кращого пропікання пирога спочатку виливають у змащену форму частину тіста. Після цього укладають начинку і покривають залишками.
  • Присипати кунжутом і готувати півгодини при 200 С.

Порада: чим жирніше взяти майонез, тим ніжніше буде пиріг. Тісто не солять, майонез і так солоний.

В мультиварці

Що знадобиться:

  • півкіло капусти;
  • 0,3 кг борошна;
  • 0,3 л кефіру;
  • 100 г маргарину;
  • 3 курячі яйця;
  • 3 г розпушувача;
  • по 2 г солі і цукру.
Дивіться також:  Шніцель зі свинини – 9 рецептів приготування

Капустяний пиріг на кефірі в мультиварці:

  • Капусту подрібнити, посолити і розім’яти руками.
  • Кефір вилити в глибоку посуд і вбити яйця. Маргарин розм’якшити (не розтопити), додати до рідини і ретельно розмішати.
  • Приєднати сіль з цукром. Окремо смесить борошно з розпушувачем, потихеньку вводити в рідку частину.
  • Промаслить мультиварочную чашу і вилити половину тіста. Прибрати сік з капусти і розподілити начинку в мультиварці. Залишки тесту налити зверху.
  • Встановити програму «Випічка» на годину. Після цього залишити на підігріві на 20 хвилин і дістати готовий пиріг відразу.

Випічка швидкого приготування з рибою

Компоненти:

  • 500 мл кефіру;
  • півкіло капусти;
  • 1 консерви з тунця;
  • пачка маргарину;
  • 2,5 склянки борошна;
  • півтори ложки вершкового масла;
  • по ложечці солі і соди;
  • мелений перчик.

Інструкція до приготування:

  • Маргарин розм’якшити і приєднати до кефіру. Соду погасити і відправити в рідину, за нею відразу сіль.
  • Потроху додавати борошно, щоб вийшло майже туге тісто і трохи прилипало до рук. Прибрати ненадовго в морозилку.
  • На слабкому вогні тушкувати капусту до розм’якшення. Посолити і поперчити.
  • Вилити половину консервної рідини і розім’яти виделкою рибу в кашку. З’єднати рибну складову з капустяним компонентом.
  • Розділити тісто навпіл. Одну частину розкачати і викласти у промаслений лист. Заповнити начинкою. Другу частину теж розкачати і укласти поверх начинки. З’єднати краї.
  • Духовку встановити на 190 С і запікати 45 хвилин. Пиріг готовий, коли стає рум’яним.
  • Розтерти на поверхні пирога вершкове масло і накрити рушником на 10 хвилин.

Лінивий пиріг з капустою «швидше не буває»

Продукти:

  • за 4 ложки сметани і майонезу;
  • півкіло капусти;
  • 6 ложок борошна з гіркою;
  • 3 яйця;
  • півсклянки масла вершкового;
  • по ложечці солі і розпушувача.
Дивіться також:  Хачапурі по імеретинськи – 5 рецептів

Як приготувати пиріг з капустою «швидше не буває»:

  • Помістити на деко нашатковану капусту. Зробити вершкове масло рідким і налити поверх начинки.
  • Збовтати майонез зі сметаною та яйцями; посолити і розмішати. Розпушувач з’єднати з борошном і поступово приєднати до тесту, зробивши однорідний склад.
  • Вилити тісто на капусту і відправити запікатися на 25 хвилин при 170 С.

Капустяний пиріг – прекрасний варіант швидкого ситної вечері, коли немає часу на тривалу підготовку.