Пиріг з капустою і фаршем — 8 рецептів, як приготувати в духовці і мультиварці

Відомо безліч варіантів приготування домашньої випічки на будь-який смак. Її роблять із різних видів тіста: дріжджового, листкового прісного або, і наповнюють м’ясом, рибою, овочами, фруктами і ягодами.

В цій рубриці пропонуємо рецепти приготування пирога з капустою і фаршем в духовці і мультиварці.

Класичний пиріг з капустою і фаршем в духовці

У класичному варіанті пиріг з капустою і фаршем в духовці роблять на дріжджовій основі.

Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 склянки будь-якого молочного продукту;
  • 2 яйця;
  • 800 г борошна;
  • сіль і цукор;
  • 30-50 г пресованих дріжджів;
  • трохи пісного жиру;
  • фарш;
  • капуста;
  • приправи.

Як готувати пиріг:

  • Підсмажити складові начинки, посолити і посипати перцем.
  • Підігріти молочний продукт, змішати з сіллю і цукром, всипати дріжджі і чекати появи пінки.
  • Збити яйця, змішати з опарою, влити рослинне масло і додати борошно.
  • Прибрати в основу тепло і почекати, поки вона не збільшиться вдвічі.
  • Розділити тісто на дві частини, першу помістити в глибоку форму так, щоб краї звисали з бортів, покласти начинку і прикрити залишилися, а потім відправити в духовку.

Рада. Щоб краї пирога виглядали акуратно, краще обрізати звисає тісто ножем, а пройтися по периметру посуду качалкою.

З листкового тіста

Ніжними, розсипчастими і буквально тануть у роті виходять листкові пироги.

Щоб приготувати таку випічку з м’ясом і капустою, знадобиться:

  • пачка листкової основи;
  • капуста;
  • білий або червоний лук;
  • часник;
  • фарш;
  • зелень;
  • яйце;
  • кунжутне насіння;
  • сіль.

Як готувати випічку:

  • Вийняти тісто з упаковки і розкласти на підносі для розморожування.
  • Обсмажити фарш до розсипчастого стану з цибулею і часником, потім додати подрібнену капусту.
  • Змішати начинку для пирога з зеленню, а потім викласти в друшляк, щоб витікав сік.
  • Розкачати листкове тісто, один лист викласти на деко, а з іншого нарізати неширокими смужками.
  • Викласти начинку на пиріг, прикрити смужками і поставити в духовку, а через деякий час до готовності змазати яєчним жовтком і обсипати кунжутом.
Дивіться також:  М’ясні чіпси – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

На замітку. Прекрасно буде виглядати на столі випічка, якщо зробити її у формі рулету, а верхню його частину розсікти ножем, залишивши 3-4 см між надрізами.

Сирний пиріг з капустою, фаршем і додаванням в начинку картоплі

На сирному тісті можна приготувати приголомшливий пиріг з капустою, картоплею і фаршем.

Для такої страви знадобиться:

  • 2 пачки сиру;
  • 3 яйця;
  • сухий розпушувач;
  • склянка борошна;
  • цукор і сіль;
  • 2-3 картопляних бульб;
  • капуста;
  • фарш;
  • зелень;
  • твердий сир.

Як зробити пиріг з сирною скоринкою:

  • Подрібнити сир у блендері або м’ясорубці, додати яйця, цукор, сіль, ретельно перемішати.
  • З’єднати борошно з розпушувачем і поступово висипати в тісто, поки воно не перестане приставати» до долонь, а потім прибрати в тепло, щоб піднялося.
  • Зварити картоплю, пюрировать, додати підсмажену з фаршем капусту і зелень.
  • Розкачати тісто, покласти в посуд з бортиками так, щоб воно звисало на кілька сантиметрів.
  • Наповнити начинкою пиріг, присипати тертим сиром, загорнути звисаючі краї тіста всередину і поставити блюдо дбати.

Пиріг можна вважати готовим, коли сирна скоринка стане золотисто-коричневою.

Заливний пиріг з капустою і фаршем

Не кожна ґаздиня захоче возитися з дріжджовим тестом, і в цьому випадку краще зробити заливний пиріг з капустою і фаршем.

Для такої страви потрібно взяти такі продукти:

  • 170 мл кефіру;
  • 130 г сметани;
  • 2 склянки борошна;
  • яйце;
  • цукор і сіль;
  • харчову соду;
  • капусту;
  • цибулину;
  • фарш;
  • приправи.

Як робити заливний пиріг:

  • Посмажити фарш з цибулею, потім змішати з капустою, посолити, приправити, остудити.
  • Збити яйце з цукром, сіллю і харчовою содою, додати сметану і перемішати.
  • Насипати в масу борошно, а потім потроху розвести її кефіром до рідкої консистенції.
  • Вилити тісто в глибоку форму, зверху розкласти начинку і приступити до запіканню.
Дивіться також:  Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування

На замітку. Розташування тіста і начинки залежить від уподобань господині. Можна помістити наповнювач вниз, а зверху залити рідку масу, або ж розділити останню навпіл, і між двома шарами викласти капусту з фаршем.

Готуємо в мультиварці

Коли до приходу гостей залишилося зовсім мало часу, для приготування пирога з капустою і фаршем варто скористатися мультиварка.

Знадобиться склад продуктів:

  • підлога-літровий пакет кефіру;
  • 2,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • сіль і цукор;
  • кулінарний розпушувач;
  • 300 г капусти;
  • 380-450 г фаршу;
  • цибуля;
  • приправи.

Готуємо в мультиварці:

  • Змішати фарш, капусту і цибулю, обсмажити з сіллю і спеціями.
  • Збити яйця з цукром і сіллю, додати розпушувач і борошно, розвести суміш кефіром.
  • Вилити 2/3 тіста в чашу приладу, покласти начинку і додати решту основи.
  • Включити прилад, та встановити режим «Випічки».

На замітку. Можна зробити рум’яну скоринку на пирозі, перевернувши його, коли він буде готовий, і включивши ненадовго режим «Смаження».

Швидка випічка на кефірі

Це ще один варіант швидкого приготування пирога з рідкого тіста.

Для страви знадобляться продукти:

  • 2 склянки кефіру;
  • 2-3 яйця;
  • склянка борошна;
  • сода;
  • капуста;
  • фарш;
  • цибулина;
  • сіль і приправи.

Як готувати швидкий пиріг на кефірі:

  • Підсмажити складові начинки, посолити і поперчити.
  • Збити яйця з сіллю і содою, всипати в миску борошно і розмішати.
  • Розбавити основу кефіром, додаючи її невеликими порціями і розбиваючи грудочки.
  • Налити в форму половину тіста, покласти начинку і розподілити зверху решту, а потім поставити блюдо в духовку.

Готовність пирога можна визначити за допомогою сірника або зубочистки. Якщо при зіткненні на дерев’яній паличці не залишається слідів тіста, страву можна діставати.

Відкритий пиріг з капустою і фаршем

До святкового застілля можна приготувати гарний відкритий пиріг з капустою і фаршем, доповнивши начинку томатами, вершково-яєчним соусом і тертим сиром.

Дивіться також:  Риба з картоплею в духовці – 8 рецептів запікання

Для такої страви взяти такі продукти:

  • пачку вершкового масла;
  • 2-3 яйця;
  • 60-80 мл води;
  • склянка борошна;
  • харчову соду;
  • капусту;
  • фарш з м’яса або птиці;
  • помідори;
  • твердий сир;
  • 50-70 мл вершків;
  • сіль і приправи.

Як готувати відкритий пиріг:

  • Посмажити капусту з фаршем, приправити і остудити.
  • Замісити тісто з 2 яєць, м’якого вершкового масла, води, солі та борошна, а потім прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Збити яйця з вершками, натерти сир і помідори порізати кружечками.
  • Розкачати тісто, викласти у глибоку форму, додати начинку, залити її вершково-яєчною масою, зверху розмістити кружечки помідорів і присипати блюдо тертим сиром, а потім поставити випікатися.

Таку начинку можна доповнювати цибулею, часником, зеленню, морквою, болгарським перцем або грибами.

Рецепт по-турецьки

Приготувати турецький пиріг з м’ясом і капустою зовсім нескладно.

Для цього потрібно:

  • 130 мл кефіру;
  • 110 г майонезу;
  • кілька яєць;
  • сода або кулінарний розпушувач;
  • склянка борошна;
  • фарш;
  • капуста;
  • сіль і спеції.

Як готувати пиріг по-турецьки:

  • Подрібнити капусту і кинути в киплячу воду на кілька хвилин, потім відкинути на друшляк.
  • Посмажити фарш з сіллю і приправами. При бажанні можна покласти цибулю і зелень.
  • З’єднати компоненти начинки і дати їм охолонути.
  • Вилити в миску кефір з майонезом, розбити яйця і розмішати до однорідності.
  • Всипати в масу борошно, розбити віночком грудочки. Для полегшення роботи краще скористатися блендером або міксером.
  • Вилити в форму трохи більше половини тіста, покласти начинку, а зверху розподілити решту основи і відправити пиріг в духовку.

На замітку. У класичному варіанті турецький пиріг роблять з яловичиною або птахом, оскільки жителі країни сповідують іслам і не їдять свинину. Але можна адаптувати рецепт, доповнивши будь-яким видом м’яса.