Пиріг з капустою та грибами – 9 рецептів приготування

Гриби і капуста – це відмінне поєднання для приготування самих різних блюд. Одним з них є, наприклад, пиріг з капустою і грибами. Він виходить не дуже калорійним, але при цьому дуже смачним і корисним. Якщо ви не знаєте, який варіант випічки вибрати, то почніть з нашої статті. У ній ми запропонуємо кілька рецептів, серед яких вам напевно вдасться вибрати «свій».

Дріжджовий пиріг з капустою і грибами

Смачні пироги з капустою та грибами – це справжня російська кухня. Ще в процесі приготування, так і хочеться відкусити шматочок, адже аромат, який доноситься з духовки, вже викликає апетит.

Для рецепта можна використовувати свіжі гриби, але особливу пікантність начинку додають мариновані шампіньйони.

Інгредієнти:

• пачка маргарину;
• 630 г борошна;
• три ложки цукрового піску;
• півчашки майонезу;
• 7 г солі;
• невеликий качан капусти;
• цибулю і половина моркви;
• 65 г топленого масла;
• 220 г маринованих грибів.

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску налийте склянку води, але не холодною, і висипте сухі дріжджі. Як тільки дріжджові грибки проявлять свою активність, додайте сіль, солодкий пісок і розтоплений маргарин.
2. У масу збийте два яйця, покладіть майонез і змішайте отриманий склад з борошном (знадобиться поки одна склянка). Прикрийте і потримайте тісто в теплі півгодини.
3. Як тільки основа підніметься, досипте борошно – вийде м’яке тісто, якому також потрібно ще постояти в теплому приміщенні дві години.
4. Для начинки в топленому маслі пасеруємо нарізану цибулину, потім кладемо до неї натерту моркву і нашатковану капусту. Наливаємо трохи води і тушкуємо овочі.
5. Як тільки капуста осяде, додаємо шматочки печериць разом зі спеціями і продовжуємо тушкувати овочі з грибами.
6. З тіста потрібно зробити дві заготовки у вигляді пластів. Одну половину покладіть на деко, а щоб не підгорів пиріг, заздалегідь промаслите форму. Потім розподіліть начинку, прикрийте її другим шаром і красиво защепіть краю.
7. Зверху пиріг промажте яйцем і випікайте 35 – 40 хвилин (температура 200°С).