Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Щоб виявити людини, який категорично заявить «Я не люблю пироги з листкового тіста», доведеться дуже постаратися. Швидше знайдуться ті, хто віддає перевагу певну начинку, а от інші не визнає. Але такий пиріг тим і хороший, що його можна наповнити чим завгодно (від джему до консервованої риби), а готується він легко і швидко, особливо якщо купити готове тісто в магазині.

Десерт з яблуками і грушами


 

Ці фрукти не тільки зроблять пиріг дивовижно смачним, але і заповнять кухню духмяним запахом літа. А варто додати в начинку кілька крапель коньяку, і вона стане ще пахучіше, придбає пікантну смакову нотку. Щоб приготувати цей пиріг з листкового тіста, не потрібно шукати якісь особливі компоненти.

Склад абсолютно доступний:

  • листкове тісто — упаковка;
  • пара соковитих груш і два красивих яблучка;
  • свіже яєчко;
  • коньяк – одна стіл. ложка;
  • мигдаль – одна стіл. ложка (можна замінити волоськими горіхами або взагалі обійтися без будь-яких, якщо немає під рукою);
  • цукор – дві стіл. ложки (якщо любите якнайсолодше, відміряйте три-чотири).

Що робимо далі?

Спочатку обробляємо фрукти.

  • Яблука з грушами миємо, прибираємо жорсткі серцевинки і ріжемо тоненькими пластинками.
  • Зсипаємо в миску, «поїмо» коньяком і старанно перемішуємо.
  • Тепер займаємося тестом.

  • Гарненько розкочуємо качалкою.
  • Ріжемо на два однакових шматка (бажано за розміром форми для випічки).
  • «Майструємо» пиріг.

  • Перекладаємо одну частину на деко, змащене маслом.
  • Густо розміщуємо фрукти, а зверху посипаємо горіхами і цукром (їх ми попередньо искрошили в блендері).
  • Ховаємо все це під «кришкою» з другої частини тесту, притискаємо з країв.
  • Щоб дати вихід повітрю, виделкою обережно дірявимо тісто.
  • Тепер пиріг повинен 15-20 хвилин охолонути в холодильнику.
  • Після його чекає духовка, розігріта до 2200С. Змащений збитим міксером яйцем і посипаний цукром, він проведе там 25 хвилин.
  • Тепер можна дістати, остудити і пригостити домашніх.
  • Коли підходить час ставити пиріг в духовку, в тесті необхідно робити кілька проколів виделкою. Це потрібно, щоб усередині не накопичувався пар і не трощив поверхню випічки.