Пиріг з малиною – 6 рецептів смачного приготування

Малинові пироги випікають за різними технологіями, використовуючи певний вид тесту. Цей десерт завжди виходить смачним і апетитним. Тому не варто втрачати час, спробуємо приготувати пиріг з малиною прямо зараз.

Класичний рецепт

Класична шарлотка з малиною вийде навіть у початківця кулінара.

Для її приготування беруть наступні продукти:

  • три яйця;
  • 200 г цукру;
  • склянку борошна пшеничного;
  • дві щіпки розпушувача;
  • пів склянки ягід;
  • 2 р солі;
  • цукрова пудра.

Рецепт приготування:

  • Яйця збивають в глибокій ємності. Додають до них цукор і сіль, знову збивають приблизно три хвилини.
  • Всипають просіяне борошно з розпушувачем. Збивають тісто близько однієї хвилини.
  • Половину тіста наливають у змащену маслом ємність.
  • Кладуть поверх нього промиті ягоди. Їх треба розташовувати на однаковій відстані один від одного. Це дозволяє тесту між ними пропектися і перешкоджає утворенню соку.
  • Заливають ягоди другою половиною тіста так, щоб малина повністю зникла.
  • Ставлять форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
  • Духовку під час приготування відкривати не можна. Після того, як пиріг зарум’яниться, вогонь вимикають. Залишають випічку в духовці ще на 20 хвилин.
  • Остиглу шарлотку посипають цукровою пудрою, прикрашають за власним бажанням.

Сьогодні практично в будь-якому супермаркеті можна купити заморожену малину. Це оптимальний варіант, коли свіжих ягід немає. Однак є побоювання, що такі ягоди не збережуть свою форму після розморожування і дадуть багато рідини. Щоб цього не сталося, дістають малину з морозилки і струшують в контейнері. Так ягоди відокремлюються один від одного, а зайвий лід відпадає. Видаливши «сніг», приступають до приготування пирога.

Таким чином ягоди використовують в якості начинки для шарлотки, і не обов’язково чекати, щоб вони розморозилися до кінця. Пиріг з замороженої малиною практично не поступається за смаком випічці зі свіжими ягодами.