Пиріг з ревенем – 9 смачних рецептів

Збирати ревінь на пиріг рекомендується вже в червні місяці. Його кислуваті товсті стебла стануть чудовою начинкою для будь-якої випічки – у тому числі для солодкого. Рецепти самого смачного пирога з ревенем опубліковані далі.

Пиріг з ревенем — найлегший рецепт приготування

Інгредієнти: 160 г якісного вершкового масла, 130 г цукрового піску, дрібку ваніліну і стільки ж дрібної солі, 3 столові яйця, малий. ложка розпушувача, 320-420 г ревеню, 160 г високосортного борошна.

  • Розм’якшене масло збивається з піском і ваніліном.
  • По одному в масу забиваються яйця.
  • Туди ж борошно просіюється з рештою сухими компонентами.
  • Промиті стебла ревеню позбавляються від шкірки і ріжуться дрібним кубиком.
  • У форму викласти тісто, в нього злегка вдавлюються шматочки рослини.
  • Найлегший рецепт пирога з ревеню передбачає випікати частування в духовці 55-65 хвилин.

    Відкритий пиріг з ревенем

    Інгредієнти: півпачки вершкового масла, півкіло ревеню, 4 курячих яйця, 180 г сметани, 70 г мигдальної крихти, 230 г пшеничного борошна, 11 ст. л. цукру, 1 ч. л. пекарського порошку, щіпка ванільного цукру.

  • Стебла рослини дрібно ріжуться, засипаються парою ложок піску і залишаються.
  • З цукром дочиста розтирається розм’якшене масло. Туди ж додається борошно з пекарським порошком і половина яєць.
  • Тісто викласти у форму і відправляється в гарячий духовий шафа на півгодини.
  • Основа витягується з духовки, на неї висипається солодка начинка з ревеню для пирога. Зверху додається заливка з збиті з ванільним цукром яєць, сметаною і крихтою горіхів.
  • Запікається страву ще 15-17 хвилин.
  • Готовий пиріг оговтується в холод, щоб на ньому застигла заливка.

    Рецепт холодцю пирога

    Інгредієнти: 2 курячих яйця, 140 мл олії, 1 ст. цукру, 230 г сметани середньої жирності, великий лимон, 320 г високосортного борошна, 2 мал. ложки пекарського порошку, щіпка соди, 420 г ревеню.

    Дивіться також:  Хачапурі по-аджарськи – 5 кращих рецептів

  • Ревінь без шкірки ріжеться невеликими шматочками.
  • Яйця збиваються з цукровим піском міксером. Досить обробляти продукти 3-4 хвилини.
  • В яєчну масу додається масло і густа сметана. Далі туди ж відправляється цедра і сік цілого лимона.
  • В майбутнє тісто додається просеянная з содою і пекарським порошком високосортна борошно. Всипати шматочки ревеню. Складові дуже обережно перемішуються широкої ложкою.
  • Пиріг викладається у форму, застелену пекарським папером.
  • Випікається частування 25-35 хвилин до сухої палички.

    З пісочного тіста

    Інгредієнти: півкіло пісочного тіста, 320 г ревеню, 11-12 свіжих абрикосів, 4 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, столове яйце.

  • Пісочне тісто розподіляється по формі. Ліпляться невисокі бортики.
  • Ревінь без шкірки ріжеться невеликими шматочками і з’єднується з скибочками абрикосів. Фрукти можна використовувати і половинками.
  • В начинку додається крохмаль, яйце, пудра.
  • На основу висипається підготовлена маса із зелені та абрикосів.
  • Випікають пиріг з ревенем з пісочного тіста в гарячій духовці приблизно півгодини.
  • Готове частування щедро посипається цукровою пудрою.

    З дріжджового тіста

    Інгредієнти: картоплина, 1 ст. л. сухих дріжджів, повну склянку жирного молока, морквина, 2,5 гранованих склянки високосортного борошна, 2 столові яєчка і жовток, 5-6 ст. л. цукрової пудри, щіпка кориці, 3 стебла ревеню, 2 яблука, 1 ч. л. цукру-піску.

  • Морква і картоплина варяться до м’якості і труться на дрібну тертку.
  • Очищені яблука і ревінь ріжуться дрібним кубиком, присипаються цукровим піском і корицею.
  • У підігрітому молоці розчиняється пудра і дріжджі. Через 12-14 хвилин суміш добре розмішують і з’єднується з цілими яйцями.
  • Борошно з’єднується з раніше підготовленими овочами. У неї потроху вводиться яєчно-молочна суміш. Замішують м’яке тісто, яке залишається в місці без протягів на час трохи менше години.
  • Тісто ділиться на дві нерівні частини. Велика частина розкочується навкруги і викласти на деко, застелений пекарської папером. Зверху розподіляється начинка з фруктів і ревеню.
  • Накривається пиріг рештою тестом, нарізаним на смужки. Вони викладаються хрест-навхрест.
  • Дивіться також:  Торт сметанник – 6 простих рецептів приготування

    Змащується випічка яєчним жовтком. Можна розтерти його з невеликою кількістю цукру. Випікається 40-45 хвилин.

    Листковий пиріг

    Інгредієнти: півкіло готового листкового дріжджового тіста, 320 г ревеню, 3 ст. л. цукрового піску, 1 ст. л. картопляного крохмалю, півсклянки фільтрованої води, столове яйце.

  • Стебла ревеню очищаються від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Далі вони складаються в суху сковорідку разом з цукром і нагріваються. В процесі рослини виділять достатньо соку, тому можна не боятися підгоряння. Коли шматочки розм’якшаться, сковорідка знімається з вогню. В неї вливається крохмаль, розведений холодною водою. Начинка при цьому загусне.
  • Тісто розкочується і ділиться на два листки. Перший укладається у форму. Повинні вийти бортики. Другий лист нарізати смужками.
  • Між двома шарами розкладається начинка.
  • Залишається змастити заготівлю збитим яйцем і випікати пиріг з ревенем з листкового тіста в духовці близько півгодини до рум’яного кольору.

    Рецепт приготування на кефірі

    Інгредієнти: 5-6 стеблинок ревеню, 2 курячих яйця, 1,5-2 склянки білого цукрового піску, 2 склянки жирного кефіру і аналогічна кількість ретельно просіяного високосортного борошна, 1 ч. ложка пекарського порошку, 2 ст. ложки рафінованої олії.

  • Яйця і пісок (крім 2 великих ложок) міксером перетворюються в солодку пінисту суміш.
  • У масу вливається кефір, і збивання триває до однорідності.
  • Залишається ввести суміш заздалегідь просіяної високосортного борошна і розпушувача. За смаком можна додати на цьому етапі і ванільний цукор.
  • Тісто виходить не дуже густе. Про правильності його замісу свідчать бульбашки на поверхні.
  • Форма промаслюється, в неї заливається тісто. У масу вдавлюються подрібнені стеблинки без жорстких прожилок, злегка розім’яті з цукром.
  • Випікається в жаркій духовці близько години.

    Пиріг з ревенем і полуницею

    Інгредієнти: 1 гранований стакан кип’яченої води, 260 г високосортного борошна, ½ ч. ложки харчової соди, 2 курячих яйця, 120 г свіжої полуниці, 60 г мигдальної крихти, 110 г цукрового піску, дрібку солі, 6 стеблинок ревеню.

    Дивіться також:  Житній хліб на заквасці – 6 рецептів, як спекти домашній хліб в духовці, в хлібопічці і в мультиварці

  • Ревінь без шкірки ріжеться мініатюрними кубиками. Аналогічним образом подрібнюється полуниця. Інгредієнти для начинки пересипаються цукром (80 г) і вистоюється 12-15 хвилин.
  • В окремій чаші збиваються яйця, решту пісок, сода, вода. Туди ж всипається борошно. В кінці додається мигдальний крихта.
  • Половина соку з начинки зливається, інша маса змішується з тестом.
  • Суміш виливається в промаслений форму.
  • У духовці здоба буде запікатися трохи менше півгодини.

    Рецепт від Юлії Висоцької

    Інгредієнти: по 60 г білого і коричневого цукру, сир Філадельфії, вершкового масла, цукрової пудри, 140 г високосортного борошна, 3 яйця, 230 г знежиреного сиру, дрібку солі, цілий лимон, 320 г ревеню.

  • 2/3 борошна, змішаної з сіллю, сиром, маслом, пудрою. У блендері тісто вимішується, яке далі накривається плівкою і на годинку відправляється в холод.
  • Для крему змішується половина білого цукру, що залишилася борошно. Далі ці продукти змішують із збитими з іншим піском білками. Туди ж додається сир, жовтки, сік і цедра лимона.
  • Тісто тонко розкочується і укладається у форму. Формуються бортики. На основу викладається крем і невеликі брусочки ревеню. Присипається заготівля коричневим цукром.
  • Випікається близько 20 хвилин в гарячій духовці.