Пиріг з сайрою і картоплею — 7 рецептів

Пиріг з сайрою і картоплею — ситне і економічне блюдо, здатне замінити повноцінний прийом їжі. Таку випічку можна готувати зі свіжої або консервованої рибою. В останньому варіанті краще вибирати сайру в соку, а не в маслі, інакше начинка вийде надмірно жирною. Розглянемо найбільш популярні рецепти приготування такої випічки.

Простий пиріг з сайрою і картоплею

Випікати нескладний пиріг з рибою краще з начинкою з консервованої сайри.

Для цього знадобляться такі продукти:

  • банку сайри;
  • кілька картоплин;
  • півтора склянки молока;
  • 2 яйця;
  • склянка борошна;
  • сода і сіль.

Як готувати пиріг з сайрою і картоплею по простому рецептом:

  • Подрібнюємо картопляні бульби на тертці і кришимо виделкою консервовану рибу.
  • Збовтуємо яйця, насипаємо в них борошно, збиваємо, а потім розводимо отримане тісто молоком. Воно повинно стати в’язким і не дуже густим.
  • Вводимо в основу сіль з содою, перемішуємо склад і переливаємо частину тіста в змащену жиром форму.
  • Акуратно розподіляємо по ній консерви і картопляну стружку, яку покриваємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку.

Пиріг буде готовий, коли при проколі верхівки сірником на ній не будуть залишатися частинки тесту.